Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mam podobne pytanie co nilka, otóż przymierzam się do zakupu D90 + T17-50 z VC w fotozakupach - mają teoretycznie dobrać mi szkło do body ale zastanawiam się cały czas czy faktycznie tak zrobią czy też wyślą pierwszy lepszy egzemplarz z pułki... niestety u mnie jechanie do sklepu i "badanie" szkieł nie wchodzi w grę ze względu na odległość
Bardzo porządny sklep. Dużo rzeczy dostępnych od ręki w magazynie. Kupuję u nich od dwóch lat i nigdy się nie zawiodłem. Fachowa, miła obsługa, pełna kontrola nad realizowanym zamówieniem. Sprawny kontakt i info w mailach o postępowaniu.
Zdecydowanie POLECAM
Ja NIE POLECAM!!! fotozakupy.pl Kupowałem tam w styczniu 2014 obiektyw SIGMA 500mm 4.5 za 23000zł, specjalnie sprowadzali miesiąc czasu i przysłali mi obiektyw z porysowaną obudową i przednią soczewką, poza tym pudełko było porwane. Za takie ciężkie pieniądze powinien śmierdzieć fabryką, dałem się nabrać na niby profesjonalny sklep. Trzymajcie się z daleka od FOTOZAKUPY.PL
To nie jest popularne szkło. Pewnie nie mieli na stanie a wystawili dobrą cenę. Ty klepnąłeś a oni zapewne zaczęli na biegu szukać tego szkła tam gdzie było najtaniej, ewentualnie gdzieś było. Pewnie leżało z rok lub dwa, macało to stado ludzi, ktoś się tego chętnie pozbył bo nikt tego nie kupował... Życie nietypowych obiektywów jest niestety okrutne w tym kraju.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 31 Sty, 2014
to nie zmienia faktu, że wysłać porysowane szkło, jest bardzo nieuczciwe.
nature78 napisał/a:
i przysłali mi obiektyw z porysowaną obudową i przednią soczewką, poza tym pudełko było porwane.
słowo klucz w twoje wypowiedzi to "porwane". Czy to pudełko było rzeczywiscie porwane czy pogniecione? Bo porwać pudełko od obiektywu w paczce kurier już nie mógł, chyba że paczka też był porwana.
Wysłanie czegoś takiego z pełną premedytacja nie świadczy dobrze o sklepie.
Moje doświadczenia z fotozakupy.pl są bardzo pozytywne, zarówno pod wzgledem zawartości, pakowania jak i obsługi. Upierałbym się nawet, że są lepsi od tych co mają ISO.
przepraszam że tak późno odpisuje
tak jak już pisałem ...obiektyw sprowadzali z Japoni na moje zamówienie więc powinien być nówka! nigdzie w Polsce żaden sklep nie ma SIGMY 500 f4.5 na stanie.
Jako że obiektyw był sprowadzany na zamówienie z Japoni nie mogę go reklamować, tak mi powiedzieli, chyba że jest niesprawny technicznie, a jest OK, zresztą sami pewnie sprawdzali przed wysyłką.
Pudełko było porwane, nie pogniecione.
i tyle...
Szkoda, gdyż mam go już prawie dwa miesiące, zrobiłem 20 tys. zdjęć i sam ani jednej, najmniejszej ryski nie zrobiłem, a każdego dnia muszę patrzeć na rysy, które dostałem gratis przy zakupie....i to za takie pieniądze....23000zł
Wyobraźcie sobie że kupujecie nowy samochód w salonie z rysą przez całe drzwi...masakra
hej
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 20 Mar, 2014
nature78 napisał/a:
Jako że obiektyw był sprowadzany na zamówienie z Japoni nie mogę go reklamować, tak mi powiedzieli, chyba że jest niesprawny technicznie, a jest OK, zresztą sami pewnie sprawdzali przed wysyłką.
nature78, wiem, że się wymądrzam i teraz jest to troszku nie na miejscu ale powinieneś był oddać go od razu. Porysowana przednia soczewka to jest wystarczający powód do reklamacji, bez względu na to czy sprowadzany był z Japonii czy z Marsa.
Pal licho obudowę, no chyba że sa na niej zęby rekina ale domagałbym się przynajmniej wymiany przedniej soczewki.
nature78 napisał/a:
Pudełko było porwane, nie pogniecione.
to oznacza, że takie włozyli do paczki a to bardzo nie ładnie, ja bym to obfocił zaraz po otwarciu paczki, którą otwierałbym przy kurierze. Wiem, że kurierzy tego nie lubią, bo to dość zalatany zwód ale teraz nie mozesz sie nawet domagać kasy z ubezpieczenia przesyłki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 14