Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Aktualnie sony - co dalej
Autor Wiadomość
iFi
[Usunięty]

Wysłany: Wto 18 Mar, 2014   

Z sigmą 18-35 nie wystarczyło by na żadną z puszek :P 3 tyś na obiektyw i zostaje 2 tyś na body... nierealne. Aczkolwiek nie wykluczam jakiegoś rozciągnięcia kwoty.

18-35 ze względy na swe optyczne właściwości zdaje się być czymś rewelacyjnym. Kiedyś można go rozszerzyć np o jakąś 50 i taki duet jest już mega wystarczający...

Teraz spać po nocach nie będę mógł :/ Na pewno do lipca muszę się zdecydować... Sprzedaż starych gratów idzie lepiej niż mogłem się spodziewać. Nie mogę zostać na tak długo bez sprzętu :neutral:

Reklama

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

iFi napisał/a:
18-35 ze względy na swe optyczne właściwości zdaje się być czymś rewelacyjnym.

Nie zdaje się, tylko jest najlepszym szkłem o takich ogniskowych na APSc na rynku.

iFi
[Usunięty]

Źle się wyraziłem - to szkło w połączeniu z którąś z wymienionych puszek w moich zastosowaniach, zdaje się być czymś rewelacyjnym ;)

Na razie powstrzymuje się przed jakimś szaleństwem i dumam.... D7100 czy K5IIs... a może jednak K-3 za kilka miesięcy...

muzyk 

iFi napisał/a:
D7100 czy K5IIs... a może jednak K-3 za kilka miesięcy...

Namawiam do k5IIs.
Porównaj sobie szczegółowe testy, zobacz DXO.

iFi
[Usunięty]

Wysłany: Pią 21 Mar, 2014   

Myślałem jeszcze nad sprawą, długo... intensywnie, czytałem, oglądałem testy i jednak pójdę w stronę K-3 + Sigma 17-50... Po prostu poczekam chwilę dłużej, zobaczę czy ceny może jednak trochę spadną... jeśli nie spadną to znów będę się mocno zastanawiał ;)

WojciechW 
Optyczny

Ceny K-3 niestety utknęły, ale cierpliwość podobno popłaca.

Serdecznie pozdrawiam,
WojciechW

muzyk 

Ponoć k3 gorzej obrazuje od k5lls, ale to szczegół :razz:

iFi
[Usunięty]

WojciechW napisał/a:
Ceny K-3 niestety utknęły, ale cierpliwość podobno popłaca.

Cena na razie faktycznie nie należy do zachęcających, tym bardziej, że różnica do K5iis to w tej chwili jakieś 800 - 1000 zł w zależności od sklepu.

muzyk napisał/a:
Ponoć k3 gorzej obrazuje od k5lls, ale to szczegół

Masz też takie doświadczenia czy trafiłeś na jakieś ciekawe opisy? Generalnie ciężko wyciągnąć jednoznaczne wnioski z tych wszystkich testów... To co do tej pory rzuca się w większości testów to:

- k3 ma poprawiony AF,
- większe możliwości video,
- szybsze
- lepszy WB

Jeśli idzie o kwestie jakości obrazu w wyższych ISO... tutaj zdania są podzielone natomiast faktycznie przeważa stwierdzenie, że K-5IIs radzi sobie lepiej. Tyle tylko, czy po przeskalowaniu 24 MPX do 16 problem nadal będzie porównywalny (chodzi mi o realne wartości ISO do 3200)... :roll:

Mam jeszcze jeden problem... na razie nie miałem jak kiedy i gdzie potrzymać K3 czy K5 w łapskach... wszystkie okoliczne sklepy opanowane przez Sony, Canon, Nikon ;)

muzyk 

IFi, ja piszę tylko o tym, co zostało już sprawdzone pod kątem obrazowania, w tym napisane przez znawców tej marki na tym forum.

mozer 
bo Pentax

Wysłany: Sob 22 Mar, 2014   

Cytat:
- większe możliwości video,

Z tego co zauważyłem, to ogólnie filmowanie aparatami bez filtra to nie jest póki co najszczęśliwszy pomysł.

iFi
[Usunięty]

Wysłany: Sob 05 Kwi, 2014   

Słowem zakończenia moich dylematów... wczoraj dotarła do mnie puszka... padło finalnie na K-5 IIs :mrgreen: Do tego upolowana Sigma 17-50 :mrgreen:

Nadal nie mogę wyjść ze zdumienia jaka jest różnica między moją starą alfą a tym cackiem...

Dzięki za podpowiedzi i sugestie :)

muzyk 

Wysłany: Sob 05 Kwi, 2014   

Gratulacje!!!

Naprawdę bdb kupiłeś.

Odpowiedz do tematu