Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Test obiektywu Tamron SP 24-70 mm f/2.8 Di VC USD
Autor Wiadomość
nienietaktak
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Lis, 2012   

mozer, ja postuluję, aby dodawać stabilizację 3D FullHD 4G ready. ;)

Reklama

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

nienietaktak, patrząc na ostatnie trendy, to niedługo w fisheye'ach będzie walka o jak najskuteczniejszy IS ;)

nienietaktak
[Usunięty]

No jak ktoś ma delirium tremens, to się przyda :)

Parys_Tychy 
Nowy

Wysłany: Pon 10 Gru, 2012   

Witam

Mam dylemat w co lepiej zainwestować. Używanego Canona 24-70 czy też nowego Tamrona??? Powiem szczerze że na papierku wszystko wygląda miodzio ale jak się zapnie "zamiennik" do BODY to wychodzi brutalna rzeczywistość. Takie są moje doświadczenia.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

krzyskra0 
Początkujący
Krzysiek Krawczyk

Wysłany: Nie 30 Mar, 2014   3 pytania do użytkowników

3 pytania do użytkowników Tamrona 24-70 które nasunęły mi się po kilku dniach obcowania z tym obiektywem:

1. W instrukcji obsługi w rozdziale USTAWIANIE OSTROŚCI jest informacja z wykrzyknikiem: „Gdy obiektyw znajduje się w trybie AF manipulowanie pierścieniem ostrości (6) może spowodować poważne uszkodzenie mechanizmu obiektywu” podczas, gdy dalej w pkt. Jak użytkować funkcję ciągłego manualnego ostrzenia- jest nota: „Wybierz tryb AF na aparacie. Możesz wyostrzać manualnie przy pomocy pierścienia ostrości, podczas gdy spust migawki jest lekko wciśnięty”.
Pytanie- co oznacza stwierdzenie „manipulowanie pierścieniem ostrości” ?

2. W instrukcji jest informacja, że „gdy VC jest włączony, od razu po wciśnięciu do połowy przycisku migawki i odpowiednio 2 sek po puszczeniu przycisku migawki aparat „kliknie” Ten dźwięk jest oznaką aktywacji blokady mechanizmu VC” – nic takiego nie zauważyłem; „wciśnij przycisk migawki do połowy aby sprawdzić efekt VC”- w wizjerze nie widzę żadnej różnicy między obrazem, gdy jest włączona a wyłączona VC- nie ma żadnych oznak, że stabilizacja działa; „mechanizm VC stabilizuje obraz po ok. 1 sek”- nie występuje takie zjawisko.- Nie występują również żadne dodatkowe efekty dźwiękowe (w ob. Sigmy 17-70 który posiadam podczas załączania stabilizacji i wciśnięciu migawki do połowy słyszalny jest charakterystyczny szum silniczka stabilizującego obraz, natomiast po wykonaniu zdjęcia i odczekaniu ok. 2-3 sek słychać „zwolnienie blokady” stabilizacji”.- W Tamronie praca stabilizacji nie jest w ogóle słyszalna ??? Nie zauważyłem również różnicy na zdjęciach przy czasach dłuższych niż 1/8 sek. Czy to może oznaczać, że mechanizm stabilizacji jest uszkodzony???

3. Po włączeniu aparatu (niezależnie czy mam włączony VC czy nie obraz w wizjerze przed wykonaniem pierwszego zdjęcia „skacze”- nie wiem, czy to efekt „synchronizacji” autofokusa???

Macie podobne "objawy"?

cobalt 
Bywalec
Canon

Wysłany: Czw 29 Maj, 2014   

Parys_Tychy napisał/a:
Witam

Mam dylemat w co lepiej zainwestować. Używanego Canona 24-70 czy też nowego Tamrona??? Powiem szczerze że na papierku wszystko wygląda miodzio ale jak się zapnie "zamiennik" do BODY to wychodzi brutalna rzeczywistość. Takie są moje doświadczenia.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Najlepiej kupić Canona 24-70/2,8 L II USM. Albo szukać dobrej używki Canona 24-70/2,8 L USM - na dwoje babka wróżyła, bo zdarzają się mydlane obiektywy. To solidna konstrukcja na lata. Tamrony lubią się z czasem rozjustowywać. Pewnie dlatego, że zawierają w sobie dużo elementów z tworzyw sztucznych.

Odpowiedz do tematu