Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Pytanie czy warto sprzedać Nikkora 28-70/2,8 i kupić 24-70/2,8?
Warto, tylko pytanie czy warto dla Ciebie?
28-70/2.8, to bardzo solidne i porządne szkło, jeżeli trafił ci się nie zajechany egzemplarz i robisz raczej amatorskie pstryki a nawet jak od czasu do czasu jakąś chałturę to bym nie zmieniał.
Egzemplarz kupiłem u jankesów naprawiłem i bangla tylko jest ciężki jak piernik.
Nie jest zajechany wygląda przyzwoicie, czasem gubi się w ciemniejszych warunkach, ale to chyba normalne.
Ostatnio jakiś kolo robił mi głowę. że 24 jest znacznie ostrzejszy tylko,
że ja to używam z d700 a on z D600 wiec chyba dużej różnicy nie byłoby w obrazku u mnie?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 13 Kwi, 2014
111lisu napisał/a:
Egzemplarz kupiłem u jankesów naprawiłem i bangla tylko jest ciężki jak piernik.
ale różnica w wadze między nimi jest pomijalna więc na "lekkości" nie zyskasz wymieniając.
111lisu napisał/a:
Nie jest zajechany wygląda przyzwoicie, czasem gubi się w ciemniejszych warunkach, ale to chyba normalne.
Ostatnio jakiś kolo robił mi głowę. że 24 jest znacznie ostrzejszy tylko,
znacznie, to jest gruba przesada. Do tego te róznice to na pełnej dziurze są raczej widoczne, po przymknięciu jest dośc podobnie.
111lisu napisał/a:
że ja to używam z d700 a on z D600 wiec chyba dużej różnicy nie byłoby w obrazku u mnie?
111lisu, skoro masz kolegę, który twierdzi że ma coś znacznie lepszego, dlaczego nie zrobisz kilku porównawczych pstryków? Przecież robienie zdjęć nie boli
111lisu, z tego co piszesz, ja na twoim miejscu bym nie zmieniał, chociaż skoro masz już doświadczenie w reperowaniu 28-70 to pewnie przyda się ono gdybyś musiał kupować nowego 24-70.
111lisu, zapytaj kolegę czy nie ma kłopotów z płynnym kręceniem pierścieniem zuma w okolicach 35mm ?
Kolo ma nówkę więc nic mu nie dolega a boli pożyczenie
Powiedz mi na "pełnej" dziurze jest spora różnica?
Tzn rzuca na kolana?
Bo z domkniętym to wiadomo, że jest podobnie
Kolo ma nówkę więc nic mu nie dolega a boli pożyczenie
ale niczego nie musisz pozyczać, wystarczy się spotkać na piwie. Poza tym mozesz udowodnić, że nie ma racji.
111lisu napisał/a:
Powiedz mi na "pełnej" dziurze jest spora różnica?
na egzemplarzach które porównywałem jest zauważalna ale słowa którego domyslam się uzył twój kolega czyli "znacznie" bym nie użył.
Różnica jest w af-ie, porównanie robiłem na dziadku d700, dawno temu.
111lisu napisał/a:
Kolo ma nówkę
Kolega z którym pracuje zauważył, że po pół roku pierścień zaczął się klinować w okolicach 35mm, mi to zaczęło przeszkadzać dopiero po około 9 miechach aż w końcu zrobiło się to mocno denerwujące.
Szkoda, że nikon produkuje takiego bubla za taka kase w tym segmencie i że usterkę najlepiej jest usunąć samemu, bo serwis nikona to porażka.
111lisu, nie wiem jaki jest twój egzemplarz ale przecietnie amatorowi nie opłaca się wymieniać, lepiej kupić jakieś szkło za różnicę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9