Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Krzysiek29: porównywałem tę lornetkę do jakiegoś Nikona za 1250 zł, też ze szkłami niskodyspersyjnymi, czyli obraz miał jasny, klarowny, ale aberracje były wyższe.
Goornik: a czy Ty wszystko bierzesz cholernie dosłownie i nigdy nie fantazjowałeś? Przeczytaj dokładnie, jak to napisałem powyżej: "GDYBY BYŁO MOŻLIWE TAKIE SZALEŃSTWO" (!!!). Już zaskoczyłeś? Jestem co najmniej średnio inteligentny, momentami nawet bardzo (się zdarza), posiadam wiedzę ogólną z całego wszechświata (astronomia nawet bardzo mnie interesuje od wielu lat) i doskonale wiem, że Ziemia jest okrągła, jak również dobrze wiem, że lornetka o powiększeniu 1000x to na dzień dzisiejszy FIKCJA! Haaaalo, pobudka! Ja po prostu sobie marzę o czymś takim. Wiesz, co to jest marzenie? Fajnie byłoby takie coś mieć. Wiem, że nie przeskoczyłbym zakrzywienia ziemi taką obserwacją powyżej około 40 km, ale zaskoczę Cię... jeśli bym kupował lornetkę o powiększeniu 1000x to dołożyłbym trochę pieniędzy na taką, która ma serię luster, jak w peryskopie, zakrzywiających kąt patrzenia tak, że mógłbym zajrzeć za horyzont he he . A co? Jak szaleć to na całego no nie? . Życzę więcej dystansu i fantazji. Bo pieniądze i sucha nauka to nie wszystko.
Kivirovi: no chociaż Ty się połapałeś .
Trochę nie rozumiem tego zamieszania wokół zaliczki 30% za lornetkę, która jest ciężko dostępna. Ja nie odczułem z tego powodu żadnej krzywdy, tym bardziej, że taki zakup to raz na całe życie albo 30 lat najmniej. Kivirovi dobrze mówi. A to, że sklep obraca moimi pieniędzmi jeszcze przed wysłaniem mi produktu, to dla mnie bez znaczenia, bo o wiele większe znaczenie ma to, że cena końcowa nie tylko nie wzrośnie z tego powodu, ale wręcz nadal mam produkt ZE ZNIŻKĄ. Około 8% w stosunku do ceny obecnej. Nie chcę pisać wprost, ile wyszło, bo ta zniżka wyszła podobno z trudem wśród załogi sklepu więc może nie każdy się może załapać.
[ Dodano: Sro 07 Maj, 2014 00:31 ]
Co do traktowania klienta też przytoczę, choć mnie to już nie zaskakuje.
Vancouver, centrum, główna ulica ale poza ścisłą zabudową. Sprzedawca dał mi do porównania Kowa Genesis i Zeiss Conquest HD i pogonił ze sklepu na ulicę, a sam poszedł szukać odp. statywu do Kowa Highlander 32x82, żeby po 10 min. wrócić i na ulicy zaprezentować bino w pełnej krasie na ulicy. Facet Kowę wziął za $6000. Warunki następujące: Zabiera tą ze sklepu, zamawiają dla niego nówkę nieśmiganą, przyjeżdżą i oddaje pokazówkę, a zabiera swoją nówkę do domu.
Pięknie, ale muszę wrócić na ziemię: zamiast w firmowym Olympusa postanowiłem zakupić popularną EXPS I w popularnym sklepie internetowym - bo jednak 200pln taniej. Przelew wykonany 29 kwietnia i do dziś status zamówienia "zapłacony, brak towaru". I jest info, że do końca tygodnia przyjedzie od producenta, to może po niedzieli dostanę... Nie żebym specjalnie się gorączkował, ale to tylko pokazuje, że dzisiaj mało kogo stać na magazynowanie czegokolwiek...
A może... na festiwalu w Łochowie sprzedali całe zapasy?
Goornik: a czy Ty wszystko bierzesz cholernie dosłownie i nigdy nie fantazjowałeś?
No to rzeczywiście się nie zrozumieliśmy, chyba nadajemy na innych falach. Nie, powiększenie 1000x do obserwacji ziemskich mnie nie kręci. 300x na planety przy perfekcyjnym seeingu - owszem. W obserwacjach ziemskich kręci mnie:
- duże pole
- ostrość po brzegi
- natualne kolory
- rozsądna masa
- komfort przy oku.
No to rzeczywiście się nie zrozumieliśmy, chyba nadajemy na innych falach. Nie, powiększenie 1000x do obserwacji ziemskich mnie nie kręci. 300x na planety przy perfekcyjnym seeingu - owszem. W obserwacjach ziemskich kręci mnie:
- duże pole
- ostrość po brzegi
- natualne kolory
- rozsądna masa
- komfort przy oku.
Nie podałeś ,że jest ci potrzebne przybliżenie a wszystko powyższe masz bez lornetki ..
Czyli np. odpowiednio złożone palce przyłożone do oczu symbolizujące patrzenie przez lornetkę - komfort, naturalne kolory a czym dłuższe palce tym większe pole widzenia )
Przecież napisał:powiększenie 300x
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10