Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To starszy Wildlife Pro bez centralnego ostrzenia, który osiągami i parametrami rywalizował z Nighthunterem XP. Zresztą cena obu modeli była podoba i sięgała
2000 zł. Tutaj jest nówka za poniżej tysiaka.
W zwiazku z ogolnym wirusem poropryzmatycznym na forum, moze warto byloby zrobic "akcje porro" i wydobyc spod ziemi najlepsze lornetki do testow. Czesto sa tanie i wcale ich nie brakuje w katalogach, za to z dostepnoscia sa problemy. Vixen ma 3 w ofercie: Ultima, Ascot i Foresta. Poza tym: Helios, Hawke i Opticron maja duzy asortyment. Sa jeszcze inne nonamy APM, TS, Orion. Sa wreszcie liczne male 8x30 dla dzieci.
Popieram powyższy "wniosek", w ogóle testy bezpośrednie z użytkowania by się przydały aby sycić lornetkowe szaleństwo.
Arek dziękuje z informacje. Czy linia Safari (http://allegro.pl/lornetka-steiner-safari-ultrasharp-8x30-i4182622314.html) odstaje optycznie od Wildfire ?
Safari nie polecam. Tam zawsze kombinowali i robili dziwne oszczędności (np. brak powłoki na zewnętrznej soczewce obiektywu i jebiaszcza powłoka na wewnętrznej stronie żeby udawać, że są na obu).
Willy EII mozesz brac w ciemno. Z internetu nawet lepiej, gdyz masz wiecej czasu na obycie sie z lornetka. Jak bedzie cos nie tak to wymienisz. W sklepie obejrzysz, wezmiwsz do domu, a pozniej wyjdzie jakis drobiazg ktory nie bedzie jej do wymiany kwalifikowal, ( np. rozne odcienie powlok, czy paproch w srodku) bo przeciez to nie wada, I sklep ci jej nie wymieni.
W Salonie i Serwisie Nikona w Wawie na ul. Łopuszańskiej nie mają EII do pomacania. Podobno zamówili w Centrali ale to jeszcze potrwa zanim dostaną. Nie ma też tam żadnej Action EX ani żadnego Monarcha 7. SE ani SP też nie było.
Byłem tam dzisiaj.
Zamówiłem EII 8 x 30 z dostawą na początek czerwca (jak wpłynie kasa na konto ).
Myślę, że temat lornetek będzie na jakiś czas wyczerpany (mam 8 x 25, dwie sztuki 8 x 30, 8 x 42 i 10 x 50). Steiner Wildlife Pro 8 x 30 dostaną dzieciaki (jak wróci z serwisu), małego Olympusa mogą też dostać i czasami Nikona 10 x 50 Ex (do popatrzenia nocą w górę).
Conquest 8 x 42 oraz EII trafiają do szuflady pod klucz
@kivirovi, no wiem że Conquest terenowa, ale po pierwsze strasznie boli mnie serce po tym wydatku. Po drugie pancerny Steiner nie wytrzymał. Po trzecie Steiner to przeciętna lornetka optycznie i nawet jak mi ją wrzucą w błoto, to nie będzie mi tak szkoda.
I niestety chyba się uczuciowo zaangażowałem z Conquestem, bo codziennie rano się z nim witam, bardzo mi przypadł do gustu.
Może jeszcze z Conquestem ci przejdzie i wypuścisz go na świeże powietrze... z dziećmi. A jeśli nie, to może znaczyć, że jesteś materiałem na kolekcjonera, a wtedy wpadłeś z E2 jak śliwka w kompot.... E2 to bardzo zaborczy kawałek blachy (uszczelnionej przetopionym piaskiem) aż się boję co mi goornik za to zrobi...
Może jeszcze z Conquestem ci przejdzie i wypuścisz go na świeże powietrze... z dziećmi. A jeśli nie, to może znaczyć, że jesteś materiałem na kolekcjonera, a wtedy wpadłeś z E2 jak śliwka w kompot.... E2 to bardzo zaborczy kawałek blachy (uszczelnionej przetopionym piaskiem) aż się boję co mi goornik za to zrobi...
A co Ci mam zrobić? - przecież prawde gadasz. E II, SE i SP to trzy nieuleczalne wirusy opracowane przez Nikona, nie ma się jak zaszczepić przeciw nim. Ja - z dumą mogę to powiedzieć - jestem "nosicielem" tych chorób
Najgorsze jest być nosicielem 10x70, bo to kloc, które słusznie waży
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10