Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Szykuję się na przesiadkę na Canona 70D i się trochę waham.
Samo body i Sigma 17-70 F2.8-4 DC MACRO OS HSM C czy zestaw z EF-S 18–135mm f/3.5–5.6 IS STM.
Nawet nie wiem co mnie ciągnie do tego kitowca, kit z czasów 300D był totalną porażką... Widziałem jak to STM szybko i cicho ostrzy. Sigma to przyzwyczajenie już 3... Jak przeglądałem zdjęcia, które potrzebowałem to wychodzi, że wszystkie między 30-50 mm i f 3.5-5.6 ale też czasem muszę/ratuję się f2,8. Zestaw obecny czyli 600D + powyższa Sigma czasem nie wyostrzy... Przy zdjęciach typu martwa natura i lampy i tak zazwyczaj jadę na ręcznym ustawianiu ostrości. Nie wiem czy mogę w cenie do 2000 stawiać jakieś wymagania...
Czy kitowy Canon 18–135 ma lepszy AF? Czy jakościowo porównywalny w zakresie 30-50mm? Może polecicie coś innego? Jak sami wiecie ciężko później w dobrej cenie coś sprzedać więc lepiej się 3 razy zastanowić.
Jeśli chodzi o pracę z af obiektywu stm na body obsługującym stm, to napiszę, że chciałbym, by elki te które mam tak szybko ostrzyły...
Ostatnio tak z ciekawości wziąłem w sklepie 700d z 18-55 stm do rąk.
Cóż, dziwne, że szybkość pracy takiego zestawu zbliża się do om1 z 12-50.
Ostrzenie stm na serio, odbywa się nadspodziewanie szybko.
Ciekawe, dlaczego Canon tego patentu nie instaluje w szkłach L i zaawansowanych puszkach FF...
dcs [Usunięty]
Wysłany: Pon 19 Maj, 2014
Mitu,
Co do jakosci:
Wejdź na Dxomark i sam porownaj na 70D.
Piszę z tel. Więc nie załamuje.
Ciekawe, dlaczego Canon tego patentu nie instaluje w szkłach L i zaawansowanych puszkach FF...
Bo w szkłach L i zaawansowanych puszkach FF szybkość i precyzja AF od dawna jest wystarczająca? Bo STM to nowa technologia i po okresie „niemowlęcym” być może trafi do nowych L-ek? Pamiętaj też Muzyk, że nowe 70-200L II i 24-70II w połączeniu z nowymi 5DIII czy 1DX mają precyzyjniejszy AF. Więc choć nadal nazywa się USM, to jednak zmiany są.
Mitu, jeśli będziesz miał okazję, to sprawdź pracę swojej Sigmy na tym 70D. Może się okazać, że będzie zauważalnie lepiej, niż na 600D.
Podobnie było z moim egzemplarzem. Na moim 40D ostrzy bez zarzutu i nie zamierzam tego obiektywu zmieniać. Kolega raz pożyczył i podpiął do swojego 1000D. AF pudłował na co trzeciej klatce.
takie ciemne szkła nie wymagają tak dużej precyzji...
nie mam możliwości sprawdzenia dokładnie jak tam z precyzją.
Szybkość jest naprawdę imponująca.
Tym bardziej jak się weźmie do rąk obok eksponowanego OM1 i zestaw np. 700D + STM.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10