Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
W obróbce glamour wiele uwagi poświęca się oczom. Często osobno wywołuje się dla nich RAWa. Po prostu oczy mają błyszczeć.
Tutejszyn wywoływanie osobno rawa dla jakiegoś elementu w kadrze to żadne novum. Tylko tak jak wspomniałem wcześniej wszystko zależy od budżetu projektu.
Fajnie się tak czyta tych rozważań co do czego komu służy, jednak Tutejszyn niestety ale Usjwo ma rację. Czego byś nie napisał rzemieślników jest więcej, poza tym ta twoja mania robienia z narzędzia jakiegoś ponad naturalnego tworu jest przedziwna ale pisałem ci to już kilka razy.
PS to przede wszystkim narzędzie jak każde inne.
Długo siedziałem w tej branży( w sumie nadal siedzę), oglądając prace całych działów graficznych od zaplecza, w wiekszych i mniejszych agencjach (także w UK) kreatywnych a także w drukarniach i pracującego "artystę" spotkałem tylko jednego chociaz spotykało się niesamowitych ludzi, czy po wzornictwie czy asp. Ty jednak widać obracasz się w środowisku samych artystów
Długo siedziałem w tej branży( w sumie nadal siedzę), oglądając prace całych działów graficznych od zaplecza, w wiekszych i mniejszych agencjach (także w UK) kreatywnych a także w drukarniach i pracującego "artystę" spotkałem tylko jednego
Miałeś szczęście
Obracałem sie kiedyś w kręgach literackich i tak dla porównania: ahrrrrtystów było pełno, ale artysty żadnego.
A PS? takie samo narzędzie jak pędzel i paleta dla malarza, albo dłuto dla rzeźbiarza. Nic więcej, nic mniej. Dopiero wiedza jak wykorzystać narzędzie nadaje wszystkiemu sens.
kozidron, tak, a wiec oglądałeś całe działy graficzne, także w UK. Fajnie.. Kibelek też tam oglądałeś? A kuchnię? Jaki mają ekspres do kawy? Zresztą nieważne...
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 23 Maj, 2014
Tutejszyn, tak wracając do twojej śmiałej tezy, ty tych artystów znasz osobiście czy tylko o nich czytałeś
nienietaktak napisał/a:
A PS? takie samo narzędzie jak pędzel i paleta dla malarza, albo dłuto dla rzeźbiarza. Nic więcej, nic mniej. Dopiero wiedza jak wykorzystać narzędzie nadaje wszystkiemu sens.
myślę, żę nawet mniej, obserwując na co dzień modelarzy czy snycerzy oceniam, że ci ludzie nie dość, że muszą długo ćwiczyć, żeby posługiwać się odpowiednio narzędziami to dość często nie są w stanie w swojej pracy kliknąć Ctrl+z a robienie z programu "ciała nabożnego" jest najzwyczajniej dziecinne
kozidron, masz niesamowity dar dopowiadania sobie historyjek, w które natychmiast zaczynasz wierzyć, jakby były faktem.
Cytat:
...a robienie z programu "ciała nabożnego" jest najzwyczajniej dziecinne
Ciekawy jestem jakimi drogami doszedłeś do tego, że PS jest dla mnie świętością? Ciało nabożne... co to w ogóle jest? Jakiś słowny nowotwór.
kozidron napisał/a:
Tutejszyn, tak wracając do twojej śmiałej tezy, ty tych artystów znasz osobiście czy tylko o nich czytałeś
A jakie to ma znaczenie? Czy ktoś w ogóle zna osobiście wszystkich grafików i fotografów? To trzeba ich znać, nie wystarczy oglądać ich prac?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 24 Maj, 2014
Tutejszyn napisał/a:
Ciekawy jestem jakimi drogami doszedłeś do tego, że PS jest dla mnie świętością? Ciało nabożne... co to w ogóle jest? Jakiś słowny nowotwór.
to już któryś raz, kiedy masz nabożne do tego podejście a zdarzało ci się nawet komuś odradzać korzystania z szopa, bo chyba nie był jeszcze na to gotowy czy coś koło tego dość śmiała teza.
Dla Ciebie nie mylić "z twoją osobą(bo to nie mój interes czy ty się realizujesz)" jest przede wszystkim narzędziem do artystycznego realizowania się, potrafisz się spierać z dobrze oszacowaną przez Usjwo proporcją 1/1000 dla zaspokojenia swojej wyobraźni, że też ocierasz o mistyczny świat artystów grafików.
Tutejszyn napisał/a:
A jakie to ma znaczenie? Czy ktoś w ogóle zna osobiście wszystkich grafików i fotografów? To trzeba ich znać, nie wystarczy oglądać ich prac?
No to ta argumentacja totalnie jest nieadekwatna do tej sytuacji. Oglądać każdy może co chce, jeden woli horrory inny romansidła, to co ty oglądasz nie przekłada się akurat na realia, bo pretendowanie do kogoś kim nigdy nie będziesz nie odzwierciedla realiów, o których mówił Usjwo.
Kiedyś chciałeś być strażakiem po przeczytaniu czytanki teraz po czytaniu Practical Photoshop wydaje ci się, że większość grafików to artyści i o tym jest tu mowa.
Kiedyś chciałeś być strażakiem po przeczytaniu czytanki teraz po czytaniu Practical Photoshop wydaje ci się, że większość grafików to artyści i o tym jest tu mowa.
Rozumiem, teraz wbiłeś sobie do łba, że chciałem być strażakiem, a po przeczytaniu czasopisma stałem się ekspertem w temacie i będziesz to powtarzał przy każdej okazji... Jak chcesz ja mogę powtarzać, że zwiedzałeś kible w iluś tam agencjach, nawet w UK.
kozidron napisał/a:
potrafisz się spierać z dobrze oszacowaną przez Usjwo proporcją 1/1000
tą proporcję podałeś teraz, więc jak mogłem się z nią spierać wcześniej? I w ogóle, jak można spierać się z proporcją?! W dodatku "dobrze oszacowaną"...?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 24 Maj, 2014
Tutejszyn napisał/a:
Rozumiem, teraz wbiłeś sobie do łba, że chciałem być strażakiem, a po przeczytaniu czasopisma stałem się ekspertem w temacie i będziesz to powtarzał przy każdej okazji... Jak chcesz ja mogę powtarzać, że zwiedzałeś kible w iluś tam agencjach, nawet w UK.
Nie. Rozmawiamy o tym, że bezwzględu na to co będziesz czytał w tym temacie i opowiadał "że znasz" więcej grafików artystów od rzemieślników czy nawet: "fotografów, wśród fotografów" NIE MUSI się to przekładać na realia od ktorych wybitnie jesteś oderwany.
Tutejszyn napisał/a:
tą proporcję podałeś teraz, więc jak mogłem się z nią spierać wcześniej? I w ogóle, jak można spierać się z proporcją?! W dodatku "dobrze oszacowaną"...?
Krótkotrwałe zaniki pamięci Nie ja a ktoś inny, zresztą ty juz się do tej wypowiedzi odniosłeś
Usjwo napisał/a:
Ilu znasz grafikow artystow? Twoje zalozenie spelnia pewnie cos okolo promila populacj grafikow, czyli 1 na 1000.
prawidłowa odpowiedź brzmi: ty nie znasz żadnego, ty co najwyżej o nich czytałeś.
Nie chodzi o jakiś wielki rygor w trzymaniu sie tematu, ale jednak ciekawsze byloby czytać o obróbce i retuszu, czyli o ratowaniu skopanych zdjęć i robieniu lepszego z dobrego. Rzucam się na ten wątek jak pies na kość - gdy tylko zobaczę, że jest nowy wpis - a tu zamiast zobaczyć przed i po, i móc się przyczepić do tego jak kozidron zrobił gorsze ze złego, jakieś dywagacje, które nikogo nie obchodzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10