Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 31 Maj, 2014 Jaka lampa błyskowa do SONY SLT A58?
Witam. Czy doradził by mi ktoś jaką lampę zakupić do mojego modelu lustrzanki? Bo nie wiem za bardzo, a w najbliższym czasie będę bardzo potrzebowała, także tu zwracam się o pomoc. Pozdrawiam.
Tym razem porada komora może być niebezpieczna
a58 używa stopki Multi Interface (zbliżonej do zwykłego ISO) zamiast iISO znanej z a200, a37, czy a57.
Potrzebujesz F43M lub F60M, w przeciwnym razie skazana będziesz na niezbyt wygodną przejściówkę.
ghost, dzięki, coś tak czułem przez kości, że to ryzykowne te cytowania, ale słusznie liczyłem na to, że odezwie się członek odpowiedniego zakonu. Czyli A57 jeszcze ma starą stopkę, a A58 już nową, tak?
Nową stopkę z alfiaczy A ma 99, 58 i 77Mk2, z alfiaczy na E (dawniej znanych jako NEX) - 6 i 6k, 7, 7r, 7s.
37, 57, 65 i 77 mają starą. I jeszcze.. 58 jest raczej następcą 37 (to low end z plastikowym bagnetem).
Sam także poluję na jakąś lampę do a58 i trafiłem w ostatnich dniach na newsa, że Metz wydał właśnie dwie lampy ze stopką Multi Interface (44 AF-1 oraz 52 AF-1). Także Nissin zapowiedział, że nowe lampy dla Sony będzie robił tylko pod Multi. Najlepiej więc poczekać jeszcze kilka miesięcy i będzie można wybierać wśród 5-6 modeli. Obecene ceny lamp sony pod nową stopkę są lekko wyśrubowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9