Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
pentaxianom wykłady o tym jak trudne życie mają bez wielkiej dostępności systemowych obiektywów i jaki to kiepski AF w aparatch mamy...
Tyle że to akurat fakt potwierdzony pentax ma najsłabszy af z wszystkich systemów, do tego nawet kundle sigmy lepiej działają na tym systemie niż pentaxowe szkła.
Nie wiem kiedy ostatni raz miałeś doświadczenia z Pentaksem, ale K-5 ii jest bardzo dobrze, no ale nie każdy mógł o tym usłyszeć.
muzyk napisał/a:
kozidron napisał/a:
pentax ma najsłabszy af z wszystkich systemów, do tego nawet kundle sigmy lepiej działają na tym systemie niż pentaxowe szkła.
Oj, ale przynajmniej go wyraźnie słyszysz jak pracuje
ale byłby interes, ja bym chętnie zakupił przylepiec poprawiający DR w canonie
To prawda, ale niestety jeszcze nie trafił do sprzedaży, choć NASA od dawna testuje go (na Księżycu). Tymczasem można sobie kupić przylepiec do Nikona i zebrać nim kurz z matrycy. Przy odrobinie wprawy nawet olej zejdzie.
ale byłby interes, ja bym chętnie zakupił przylepiec poprawiający DR w canonie
To prawda, ale niestety jeszcze nie trafił do sprzedaży, choć NASA od dawna testuje go (na Księżycu). Tymczasem można sobie kupić przylepiec do Nikona i zebrać nim kurz z matrycy. Przy odrobinie wprawy nawet olej zejdzie.
Nie wiem kiedy ostatni raz miałeś doświadczenia z Pentaksem, ale K-5 ii jest bardzo dobrze, no ale nie każdy mógł o tym usłyszeć.
He, he, mam, a także mam porównanie do nienajmłodszego Canona, przepaśc, na korzyść tego drugiego
A niby to jaki to nienajmlodszy Canon? Bo z doswiadczen moich znajomych bez dwoch zdan stawiaja na AF K-5II, a nawet K-5 po updacie jesiennym softu ze sie bardzo poprawil i daje rade. Moze Ty masz jakas uszkodzona puszke?
He, he, mam, a także mam porównanie do nienajmłodszego Canona, przepaśc, na korzyść tego drugiego
Przyznam, że jestem zaskoczony, korzystałem z K-5 II z Sigmą 70-200 OS i było dla mnie świetnie (celnie, pewnie i niewiele wolniej niż Canon 70-200/2.8 IS I, tylko nie pamiętam na jakiej puszce go używałem).
Najważniejsze żeby właściciel był zadowolony z aparatu, "wojny" między systemami mnie nie interesują.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Cze, 2014
busz napisał/a:
w zeszłym tygodniu widziałem u hobbysty ale fakt człowiek ma coraz mniej do czynienia z czymś czego nie da się używać do roboty
busz napisał/a:
Przyznam, że jestem zaskoczony, korzystałem z K-5 II z Sigmą 70-200 OS i było dla mnie świetnie (celnie, pewnie i niewiele wolniej niż Canon 70-200/2.8 IS I, tylko nie pamiętam na jakiej puszce go używałem).
jesteś zaskoczony bo do tej pory miałes porównanie do innych kadłubków tej firmy, nawet mnie twoje zaskoczenie nie dziwi
busz napisał/a:
Najważniejsze żeby właściciel był zadowolony z aparatu, "wojny" między systemami mnie nie interesują.
tu nie ma mowy o żadnej wojnie, po prostu to się nie nadaje do pracy reporterskiej gdzie sprawny af to podstawa.
jesteś zaskoczony bo do tej pory miałes porównanie do innych kadłubków tej firmy, nawet mnie twoje zaskoczenie nie dziwi
Ogólnie mam małe doświadczenie ze sprzętem foto: 600D, D7000, D5100, K-30, K-5 II i 5D (to z nim używałem 70-200/2.8 IS). K-30 wypadał słaby, ale K-5 II już moim zdaniem bardzo dobrze.
kozidron [Usunięty]
Cytat:
Ogólnie mam małe doświadczenie ze sprzętem foto: 600D, D7000, D5100, K-30, K-5 II i 5D (to z nim używałem 70-200/2.8 IS). K-30 wypadał słaby, ale K-5 II już moim zdaniem bardzo dobrze.
to fakt na tle tych korpusów nawet pentax wypada dobrze, niestety porównywałeś do najniższych pod względem af-u modeli konkurencji, juz chyba gorzej niż z 5d nie dało się porównywać.
Ale jak to mówią fachowcy i ambasadorzy sony porównywać można wszystko do wszystkiego nawet przestarzałą średnią ściankę do nowej wydajnie pracującej matrycy FF
Tym razem "obrona pentaxa" zaczęła się od stwierdzenia koziego:
Pentax ma najsłabszy AF ze wszystkich systemów
Nie było o półkach, porównywalnych cenowo modelach. Było o systemach. Przecież to co pisał kozi to szczera prawda.
kozidron [Usunięty]
Lucas1981r napisał/a:
kozidron, to nie pisz ze AF Pentaxa jest kiepski - tylko ze ta półka aparatow ma kiepski AF, bo na tle konkurencji Nikona i Canona w tej samej półce Pentax zle nie wypada:
wypada źle np. w stosunku do starego już 7D, to samo tyczy się nawet w bezposrednim porównaniu z d300 wystarczy przypiąć 24-70 czy 70-200 systemowe canona i nikona i porównać sobie to do pentaxa, po prostu do P nie ma czego przypiąć co mogłoby przyzwoicie pracować przy ciągłym.
Dopóty najlepsze co będzie można przypiąc do pentaxa to będzie sigma nie będzie nawet co podejmować dyskusji
Swoją drogą nie rozumiem czemu lepsze zumy tamrona nie są robione na mocowanie P, bo pewnie byłoby lepiej.
to fakt na tle tych korpusów nawet pentax wypada dobrze, niestety porównywałeś do najniższych pod względem af-u modeli konkurencji, juz chyba gorzej niż z 5d nie dało się porównywać.
Ale D5100 i 600D to półka K-30, a D7000 to mniej więcej półka K-5 II, więc wydaje mi się, że porównanie ma sens. Dla mnie największą bolączką tego jest brak kilku fajnych szkieł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10