Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Rozważ jeszcze Panasonic LF1 , ta sama matryca co w LX7 większy zakres zoom ( 28 - 200mm) kosztem "ciemniejszej" optyki na tele i wszystko razem z wizjerem "upchane" w body wielkości Canona S120 .
Troll81,
Jeżeli nie chcesz za wiele kasy wydawać to polecam używki Panasa GX1 lub Olka EP-2.
Pierwszy można trafić poniżej tysiaka.
Do tego (jak chcesz mieć aparat ""do kieszeni") weż naleśnik Panasa 20/f1.7 i będziesz wniebowzięty.
Albo kitowy 14-42, nie tak ostry jak 20/1.7 ale da spokojnie radę.
Tu masz taki np.
http://allegro.pl/panason...4320215256.html
Zamiast kombinować z zasilaniem, kup do niego kilka baterii po 54 zeta i możesz ruszać nie tylko na Kaukaz ale naweti na zakaukazie http://allegro.pl/bateria...4285481647.html
Albo weź to (masz już w komplecie 3 akumulatorki)
I do tego szkło.
[ Dodano: Czw 19 Cze, 2014 18:10 ] zbig75,
Czy miałeś LF1 w rękach??? Bo ja tak.
Wizjer owszem jest, ale... Jakość jego jest TRAGICZNA imho.
No dobra. Dobry Kompakt wyrwie mi 1500 z portfela. A jaki w takim razie bezlusterkowiec w tej cenie? Wymagania co do małych wymiarów i wagi nadal mam
Bezlusterkowo:
Samsung NX300 z obiektywem za 1500
Panasonic GX1 mniej więcej podobnie
Z prostszych i mniejszych np. Pana GF5... za 1300.
lub Olympus E-PM2 za 1200
http://www.ceneo.pl/19500578
(jak bym się na "małość" za 1500 decydował... to chyba na to ostatnie)
Fatman - nie nie miałem , "przymierzam" się do zakupu dla córki .Wizjer wiem miniaturowy , ale chyba można go traktować jako awaryjny gdy słońce będzie utrudniać kadrowanie na ekranie , zresztą wizjer to nie jest moim głównym kryterium przy wyborze a wymiary no i tani jest - 165 funtów w UK .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9