Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam.Jestem laikiem i potrzebuje Waszej pomocy.Mam wyjazd na dość ciekawe wakacje i chciałbym pod to kupić w końcu jakiś lepszy niż obecny aparat.Nie chcę lustrzanki gdyż nie lubię dźwigać.Myślałem o jakimś w miarę mocnym, robiącym ciekawe zdjęcia kompakcie.Szczerze mówiąc to miałem ochotę na zakup Sony RX100 II.Ten aparat podoba mi się za swoje wymiary, dość dobre opinie i dodatkowo mam starego sony z którego mi się dobrze korzystało.Nie wiem jednak czy chciałbym wydać na niego około 2500zł.Czy macie jakieś inne sprawdzone propozycje?Czy jest coś o podobnych wymiarach ale robiącego lepsze zdjęcia a zarazem kosztującego mniej niż sony?Wiem że jest sporo sprzętu typu nikon, fuji, canon ale kompletnie nie znam się na parametrach podawanych w ich testach.Liczy się dla mnie przyjemność z korzystania, jakość zdjęć i filmów, jakość wykonania, wymiary. Będę wdzięczny za pomoc w zakupie jakiegoś dobrego aparatu.Im będzie taniej tym lepiej.Z góry dzięki!!!
Ale ja nie wiem czy chcę wybierać tylko między tymi dwoma.Może jest jakaś inna ciekawa alternatywa.LS7 jest dla mnie za duźy.Może Nikon ma coś ciekawego.Patrzyłem na tańszy model coolpix 340.Czy on się Waszym zdaniem do czegoś nadaje?Jak wypada przy rx100 II?
Ten Nikon P340 mozna kupic w okolicy 1300zł.Jak on sie ma właśnie do Sony RX100 II?Będzie dużo gorszy.Kosztuje 40% taniej i też jest dość mały.Nie wiem czy jest sens dokładac do Sony w takim wypadku.Możecie się wypowiedzieć w tej kwestii?
Oj tam, oj tam, no słabszy jest, matryca słabsza, ale w sumie nie jest zły, a jaki malutki
Nikt ci chyba nie wyliczy, czy słabszy/gorszy o 40% czy o 25%
miałem w ręce Panasonica LX7 i w sumie nawet w dłoni nie wiem czy nie leżał lepiej od sony.Z drugiej strony jak dołożę ten skórzany pokrowiec to panasonic zrobi się juz bardzo duży a sony chyba zacznie nieźle leżeć dopiero.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9