Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tak trochę a propos wcześniejszych postów - w moim k20d śrubokręt pracuje znacznie ciszej i mniej się myli z oryginalnymi 18-55 i 55-200 Pentaxa niż z róźnymi Tamronami i Sigmą 2.8/50.
Trochę mi szkoda mojej szklarni, więc dałem jeszcze parę miesięcy Panu Pentaxowi na wprowadzenie K60, zanim sięgnę po coś z d*300 Nikona, ale mój żal i zniecierpliwienie wobec Pana Pentaxa osiąga już niemalże kosmiczny poziom.
Co do 700d trudno mi się wypowiadać. Pewno jest to aparat, którym też można robić całkiem przyzwoite zdjęcia (w końcu jestem też canonikiem, ale tylko z kompaktu). Cena z wspomnianą bonifikatą w Saturnie to prawie tyle samo co za d3300.
zysixx, miałem k-r. Teraz mam k-30. Między tymi modelami jest przepaść- zarówno w obsłudze jak i w obrazku. Oczywiście na korzyść nowszego modelu. Silnik af to niestety minus pod względem głośności. W obydwu modelach jest identycznie.
Przede wszystkim wygoda użytkowania. Obracany dotykowy ekran - bajka. Sam aparat dostaje niskie oceny za brak innowacyjności... ale mi to nie przeszkadza. Chodziło mi o sprawdzoną konstrukcję na gwarancji. Przestałem też sprawdzać obrazy czy są "pixel prefect". Na obecnym etapie nauki mi się to nie przyda. W 700D podoba mi się też ciągły AF w trybie video. Działa bardzo cicho (minimalnie za wolno ale nie robi mi to różnicy) jak będę chciał to w programie przyśpieszę konkretne ujęcia.
Za samym systemem Canona przemawiały drobne subiektywne przewagi, które miały dla mnie istotny wpływ. Są to ergonomia aparatu, bateria, preferencje dotyczące obiektywów, moje przyzwyczajenie etc. Rozmyślałem nad 60D i 700D. Z tych dwóch po głębszej analizie wybrałem 700D na start.
D3300 bym się nie zdecydował ze względu na wspomnianą wygodne użytkowania nieporównywalnie lepszą w 700D i inne elementy np.: brak bracketingu, z którego korzystam.
Podsumowując to nie aparatu zależy czy wyjdą dobre zdjęcia tylko od fotografa zasadniczo najlepiej sobie określić priorytety, poznać dokładne możliwości aparatów i odrzucać kolejne modele.
Pisałem kiedyś o 700/70d które z STM ostrzą moim zdaniem szybciej niż USM, przynajmniej stare USM.
Gratulacje!
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Pon 30 Cze, 2014
kozidron napisał/a:
To musi być interesujące wydarzenie muzyczne
Wyobraź sobie że takie wydarzenia jeszcze sie zdarzają i nawet zapełniają sale koncertowe. Często fotografuję właśnie wykonawców muzyki zwanej poważną i klasyczną - wykonywaną bez mikrofonów i wzmacniaczy (a jeśli są to do nagrań koncertu). W takich warunkach na widowni panuje cisza i każde jej zakłócenie jest dość niemile widziane. Współczuję, że dla ciebie pisanie o takich zjawiskach to brednie.
Ten "utwór" to obraza publiczności.
klika klapnięć lustra stanowiłoby lepszą kompozycję
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Czw 03 Lip, 2014
muzyk napisał/a:
hodziło o użyte przez Ciebie określenie koncertu fortepianowego, zamiast recitalem fortepianowym - "pianistycznym".
Widzisz - odkąd pamiętam - koncert fortepianowy - to utwór napisany na instrument zwany fortepianem, a recital pianistyczny - to występ instrumentalisty grającego na fortepianie a zwanego PIANISTĄ !!! Chyba że nagle pojawili się FORTEPIANIŚCI... (tak jak filmowanie zmieniło się w ... kamerowanie? ).
Recital fortepianowy.
Konkurs, festiwal pianistyczny.
ale też... recital pianistyczny, ale bardzo rzadko.
Koncert fortepianowy - owszem, jako utwór, ale też wydarzanie, tak jak koncert organowy, czy skrzypcowy (ale nie wiolinistyczny).
AndrzejM.Makuch napisał/a:
PIANISTĄ !!!
AndrzejM.Makuch napisał/a:
FORTEPIANIŚCI..
Nie potrzeba krzyczeć.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Czw 03 Lip, 2014
bo wiolonczelowy
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 04 Lip, 2014
może inaczej AndrzejM.Makuch, wiesz co mawiał Walasek o tym jak nazywali go kotleciarzem?
Andrzej zrób wysiłek i wpisz w google: makowicz recital pianistyczny (popatrz jak "zachowa się" wyszukiwarka) może wtedy Ci się zaświeci lampka, co ci wyłuszcza muzyk i co wcześniej ja sugerowałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9