Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Test aparatów podwodnych 2014
Autor Wiadomość
maciej.latallo 
Bywalec
Redaktor

Wysłany: Pon 27 Sty, 2014   Test aparatów podwodnych 2014

W imieniu Roberta zapraszam do lektury testu aparatów podwodnych. Tym razem "na warsztat" wzięte zostały 3 modele: Fujifilm FinePix XP200, Olympus Tough TG-830 i Sony Cyber-shot TX30.

http://www.optyczne.pl/in...set&test_set=27

Reklama

P_M_ 
Maniak

Wysłany: Pon 27 Sty, 2014   

Przyjrzałem się z ciekawością, ponieważ koledze rozbił sie ostatnio aparat i wypadałoby coś odpowiedniego znaleźć. Chodzi o aparat, który dobrze zniesie także paskudną pogodę na górskich szlakach. Wodoszczelny kompakt nadałby się, gdyby jeszcze fotki były lepsze niż z komórki, a nie są.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

No to może lepiej Xperię Z1? ;)

P_M_ 
Maniak

hijax_pl napisał/a:
No to może lepiej Xperię Z1? ;)

Kolega woli szajsungi i aparat MUSI być lepszy od komórki. Uparł się na coś solidniejszego, niż poprzednia małpka, ale raczej będzie ciężko coś sensownego znaleźć.

kowalski1 
Nowy

Wysłany: Pon 03 Mar, 2014   

Może być ciężko - Z1 robi naprawdę dobre fotki :wink:

Gordo 
Nowy

Wysłany: Pią 18 Kwi, 2014   

Bardzo ciekawy test jak zwykle, przeglądam testy podwodnych od jakiegoś czasu bo wybieram się na snurk do Egiptu. Poprzednio miałem jakąś kamerę sanyo ale średnia jakość filmów, zdjęć paskudna, może nie chcę zdjęć sprzedawać do NG ale chcę coś popstrykać jak żona będzie się opalać...;) Oczywiście jesteśmy rozpieszczeni jakością lustra (od kilku lat Pentax k200d) no ale k200 nie ma dedykowanej obudowy a w worku za 300 zł z samym wizjerem się focić nie da... chyba:) Dlatego zastanawiałem się nad Sony TX30 (niezłe filmy, nie wiem czemu ale lepsze niż TG-2, mimo że światło w obiektywie mniejsze) no i TG-2 (niezłe zdjęcia, przynajmniej do wielkości ekranu komputerowego, dużo zbędnych bajerów). No ale chyba jednak skupię się na fotkach (kto ma czas potem oglądać te filmy!) No więc miałem czekać czy TG-2 coś potanieje koło połowy czerwca jak wyjdzie TG-3 ale natknąłem się na Nikona Coolpixa AW120.... Bardzo mało jeszcze sampli w necie, te oficjalne od Nikona to albo rasowane albo w warunkach "laboratoryjnych" robione... Światłosiła lepsza niż w poprzedniku (110 miał 3,9?) 120 ma 2,8... niby mniej niż TG-2 ale coś czytałem że TG-2 przy priorytecie przysłony może ustawiać tylko trzy pozycje i 2,8 jest najniższa... no nie ważne, ale chyba 2.0 w TG-2 i 2.8 w AW120 to już nie taka wielka różnica... Fizyczna wielkość matrycy niestety taka sama (1/2.3) ale mam dziwne wrażenie że coś może być lepiej z ostrością niż w TG-2 czyli warto wydać 100 zł więcej... Bardzo chętnie coś dowiedziłbym się więcej o tym małpiątku wodnym, myślicie że wypada założyć nowy temat dla tego modelu?

wirtualny 
Uczestnik

Wysłany: Czw 05 Cze, 2014   

Zgadzam się. Mamy tu też potwierdzenie reguły, że jakość idzie w parze z ceną. Poniżej przedstawiam zestawienie oraz koszty poszczególnych modeli:

Fujifilm FinePix XP200 - http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/6815304 (najtańszy 948zł)
Olympus Tough TG-830 http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/5986915 (najtańszy 799zł)
Sony Cyber-shot TX30 - http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/6448550 (najtańszy 790zł)

fotofreak 
Nowy

Wysłany: Czw 10 Lip, 2014   

Super, że w końcu jakiś konkretny artykuł pojawił się na ten temat. Od jakiegoś czasu szukam porządnego aparatu podwodnego i co jakiś wybiorę, to od razu znajduję chociaż jedną niezbyt dobrą opinię na jego temat...

Odpowiedz do tematu