Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Torba na sprzet - tania i duża
Autor Wiadomość
FaZeCamoo 
Nowy
Camo

Wysłany: Czw 10 Lip, 2014   Torba na sprzet - tania i duża

Witam, chiałbym kupić jakąś torbe na sprzet: Nikon D5100 z gripem i obiektywy 18-55mm, 28mm, 35mm, 50mm i 55-200mm plus flash (i kabelek usb filtry itd). Co byscie polecali w miare rozsadnej cenie? Czy kupowac torby "do aparatów" czy może zwykła materiałową torbe podróżną?

Reklama

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Czw 10 Lip, 2014   

A ile możesz wydać? Torba? Może plecak, albo torba z chowanymi paskami? Bardziej oficjalna np schludna reporterska czy do szlajania się po górach?
Torby i plecaki foto mają odpowiednie wzmocnienia, łatwy dostęp i najczęściej systemy uszczelniające lub przynajmniej przeciwdeszczowe.

FaZeCamoo 
Nowy
Camo

Wojmistrz napisał/a:
A ile możesz wydać? Torba? Może plecak, albo torba z chowanymi paskami? Bardziej oficjalna np schludna reporterska czy do szlajania się po górach?
Torby i plecaki foto mają odpowiednie wzmocnienia, łatwy dostęp i najczęściej systemy uszczelniające lub przynajmniej przeciwdeszczowe.

Napisalem u gory ze torbe na sprzet powyzej wymieniony:)

mozer 
bo Pentax

FaZeCamoo, no napisałeś, ale nie odpowiedziałeś na żadne z pytań pomocniczych kolegi...

Wojmistrz 
Obserwator

Ale twoje pytanie jest jak: chcą kupić samochód do przewożenia 4 osobowej rodziny, co byście polecali, kupić samochód czy rower? A na pytania ile chcesz wydać? Sedan? Czy może hatchback? A może suv? I rodzaj paliwa odpowiadasz - pisałem, że dla 4 osobowej rodziny. No opanuj się człowieku. Jam mamy ci pomóc?

Możesz kupić torbę w supermarkecie za 50zł, możesz kupić torbę na sprzęt za 5000zł, wszystko zależy od tego jak bardzo ma być bezpieczny.

Plecak to z definicji też odmiana torby.

FaZeCamoo 
Nowy
Camo

Wojmistrz napisał/a:
Ale twoje pytanie jest jak: chcą kupić samochód do przewożenia 4 osobowej rodziny, co byście polecali, kupić samochód czy rower? A na pytania ile chcesz wydać? Sedan? Czy może hatchback? A może suv? I rodzaj paliwa odpowiadasz - pisałem, że dla 4 osobowej rodziny. No opanuj się człowieku. Jam mamy ci pomóc?

Możesz kupić torbę w supermarkecie za 50zł, możesz kupić torbę na sprzęt za 5000zł, wszystko zależy od tego jak bardzo ma być bezpieczny.

Plecak to z definicji też odmiana torby.

Chce kupic torbe w rozsadnej cenie max 250zl ktora pomiesci ten sprzet, nie jest to byle tani sprzet wiec raczej musi byc bezpieczny. Chodzi jakie modele i firmy polecacie.

mozer 
bo Pentax

FaZeCamoo, może coś z oferty Think Tank? Np. Sub Urban Disguise 30?

Wojmistrz 
Obserwator

Tani czy drogi to kwestia punktu widzenia, ale lepiej kiedy JEST bezpieczny. Ja polecam praktycznie wszystkie wyroby Lowepro. Mam kilka ich produktów, głównie plecaków i nigdy mnie jeszcze nie zawiodły, oprócz jednego, który na początku zeszłego rok stał się kąskiem jakiegoś złodzieja (razem z 1Ds, 70-200 2.8 IS i kilkoma innymi zabawkami)
Napisz nam jeszcze na jaki rodzaj torby się nastawiasz i dlaczego właśnie nie plecak (dla mnie po prostu najwygodniejszy :razz: ).

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Wojmistrz napisał/a:
dlaczego właśnie nie plecak

Bo nie zawsze jest nawygodniejszy. Tzn. jest do noszenia, ale już nie do używania sprzętu. Do używania najlepsza jest reporterska torba foto. I teraz trzeba iść na kompromis i coś wybrać biorąc pod uwagę własne potrzeby i preferencje...

mozer 
bo Pentax

Ja do LowePro nie mam przekonania - w jednym plecaku poszedł suwak, w drugim oderwała się jedna szelka naramienna (jakimś cudem udało mi się go wymienić w ramach wieczystej gwarancji). Z kolei w małej torbie na kamerę zrył się wierzchni materiał, mimo że nie była narażana na jakieś wyjątkowo trudne warunki.

Wojmistrz 
Obserwator

MM, spoko, każdy ma swoje preferencje więc biegać obwieszony 2 aparatami z długą szklarnią i plecakiem to nie do końca miłe doświadczenie, ale przy 1 amatorskim korpusiku... Mam torby ale noszę zazwyczaj plecak z zapiętymi ogranicznikami bocznymi (takie klamry). Oczywiście nie każdy model takie ma. Przy 1 korpusie nawet szybko idąc, przemieszczam plecak na brzuch, otwieram zipy do ogranicznika i zmieniam sobie szkło, czy co tam potrzebuję zrobić, ale kiedy go nie potrzebuję, mam "wolne" 2 ręce.

nowam 
Uczestnik

FaZeCamoo napisał/a:
Chce kupic torbe w rozsadnej cenie max 250zl ktora pomiesci ten sprzet, nie jest to byle tani sprzet wiec raczej musi byc bezpieczny. Chodzi jakie modele i firmy polecacie.

Wejdź na stronę http://www.benro-statywy.pl/torby

Pobierz katalog w PDF. W katalogu --- poza wymiarami zewnętrznymi i wewnętrznymi --- przy każdym modelu torby/plecaka masz łopatologicznie narysowane, co się w nim mieści. Zawęź obszar poszukiwań, zanotuj wymiary wewnętrzne najbardziej odpowiadającej Ci torby i z nimi szukaj u innych producentów, np. Lowepro. Chociaż z uwagi na cenę najpewniej zostaniesz przy Benro...

Wojmistrz 
Obserwator

No fakt, taką torbę Beyond s40 można za 150zł kupić :D

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Prawda jest taka, że na początek kupujemy to czego potrzebujemy najbardziej. Jak pasja się rozwija to tych toreb, plecaków itd. mamy mały stosik i dobieramy je w zależności od tego "na co wychodzimy". U mnie skończyło się na dwóch torbach reporterskich (małej i dużej), trzech plecakach (duży, wędrowny i przekręcany), dwóch koltach, kamizelce z doczepianymi pokrowcami, pasku z doczepianym pasem nośnym plus oczywiście cały tabun pokrowców na szkła, lampy, filtry, korpusy i inne duperele, pasku z wpięciem na korpus... Pewnie coś przeoczyłem. Ja już nawet nie chcę pisać co się dzieje jak jadę na wakacje. Na szczęście mam duże kombi :lol:

nowam 
Uczestnik

MM napisał/a:
Ja już nawet nie chcę pisać co się dzieje jak jadę na wakacje.

"Arnold się zbroi?" :wink:

Odpowiedz do tematu