Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 11 Lip, 2014 Re: Jaki sprzęt kupić Sony nex 6 vs Samsung NX20
Fabian60 napisał/a:
Moim zdaniem Sony jest pod każdym względem lepszy,...
Pozdrawiam
Pozwól że wtrącę "trzy grosze". Soniaka nie miałem, ale użytkowałem (przez czas krótki).
Moim zdaniem NEX-C3 to kastrat. Powtórzę raz jeszcze-KASTRAT.
Aparat bez celownika, bez możliwości zmienienia np. ISO to aparat przeznaczony dla użytkowników bez wyobraźni (delikatnie mówiąc).
O ile pomnę Chris użytkuje NX10, ja miałem NX-5 i nie będę tu pisać peonów na cześć Samsunga, ale ten bezlusterkowiec jednak ma w sobie jakąś klasę. W chwili premiery był skierowany do KOGOŚ!
Obecnie posiadam Panasa G3, matryca, niestety ciut mniejsza, ale podobnie jak w NX "guzikologia" na wierzchu. Ekran dotykowy i odchylany, a także OBRACANY!
Pozdrawiam
A czy ktoś ma doświadczenie z sony a5000?
Do którego modelu mu bliżej do nex3 czy do nex5?
Sony wprowadziło teraz promocję że kupując sony a5000 dostaje się obiektyw 30 mm f2.8
więc w cenie 1700zł można mieć a5000 SEL1650, SEL20F28 więc cenowo to całkiem fajna opcja.
Obiektywy są na dłuższy czas a body można zawsze wymienić na nowszy model.
Pytanie, czy 30 f2.8 jest na tyle atrakcyjnym stałoogniskowym szkłem, by na jego obecności w ofercie zakup zestawu miał sens.
Dla mnie osobiście tego typu stałki są interesujące, gdy mają przynajmniej f2, a najlepiej 1.8 czy 1.4.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Lip, 2014
muzyk, to 20mm/2.8 jest gratis.
Odpowiedniki do m4/3 mają światło f/1.7 i f/2.5. Ten jaśniejszy nie jest gratis.
Zaraz założę temat.
Wysłany: Sob 12 Lip, 2014 Re: Jaki sprzęt kupić Sony nex 6 vs Samsung NX20
NX-5 napisał/a:
Pozwól że wtrącę "trzy grosze". Soniaka nie miałem, ale użytkowałem (przez czas krótki).
Moim zdaniem NEX-C3 to kastrat. Powtórzę raz jeszcze-KASTRAT.
Aparat bez celownika, bez możliwości zmienienia np. ISO to aparat przeznaczony dla użytkowników bez wyobraźni (delikatnie mówiąc)
Ergonomia tanich NEXow nie powala, ale pisanie, że nie można zmienić ISO to po prostu brednie
OK, wybór kółkiem odpowiedniej wartości ISO, OK aby zatwierdzić - tak może wyglądać procedura zmiany ISO w C3. Jeśli komuś się nie podoba, można sobie to inaczej skonfigurować...
Sony wprowadziło teraz promocję że kupując sony a5000 dostaje się obiektyw 30 mm f2.8
więc w cenie 1700zł można mieć a5000 SEL1650, SEL20F28 więc cenowo to całkiem fajna opcja.
Pozbawiasz się wizjera. I to na amen. Jak Ci nie wadzi, OK.
Abstrahując oczywiście od tego, że oczywiście:
1) zawsze i wszedzie samsung samsung ueber alles itepe itede..
2) a jak nie, to patrz punkt 1)
Hmm a mi się wydaje, że często czytam jakoby to był najgorszy sprzęt i najczęściej takie opinie padają od marketingu konkurencji oraz tych co uważają, że "najlepsze to jest to co ja kupiłem".
Celem marketingu firmy X nie jest tylko zachwalanie swojego produktu ale także niestety zniechęcanie klientów głownie do konkurencyjnych produktów konkurencji.
W tym całym bajzlu trzeba mieć rozeznanie jeżeli nie chce się przepłacić za to samo albo gorsze. Druga kwestia to co sie komu podoba - tu pieniądze często nie grają roli - chcę mieć i już. Dlatego m.in. kupiłem przewartościowanego w POlsce Panasonica LX7 bo mi się podobał.
W USA zapłaciłbym za ten sam aparat zaledwie 1000 PLN, jak widać mamy taki paradoks - murzyńskość bije z nas a nie amerykańskich murzynów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 15