Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Z góry przepraszam za zakładanie tematu, który pewnie parę razy się przewinął - a przynajmniej podobny.
Wybrałem sobie trzy aparaty tak do 450 złoty i prosiłbym o doradzenie, który z nich się bardziej opłaca - ewentualnie o doradzenie innych lepszych w tym przedziale cenowym.
Prawda jest taka, że zupełnie się znam na aparatach, ani moi rodzice dla których ten aparat ma być.
Co przykuło moją uwagę to funkcja robienia zdjęć 3D w tym Olympusie, ale nie wiem jak to się ma do całości tegoż aparatu i prawdę mówiąć coś mi się w to nie chce wierzyć.
Ja wiem, że w tym przedziale cenowym to ja złotego jabłka nie znajdę, ale może znajdzie się coś co jest godne polecenia.
Naczytałem się, że Samsung jako firma jest średnia w odniesieniu do aparatów cyfrowych. O olympusie nic nie wiem.
Co by mnie interesowało to napewno podstawowe funckje jak redukcja czerwonych oczu, w miarę szybko strojąca sie ostrosć (czy to stwierdzenie w ogóe jest poprawne po polsku ^^?), jakaś lampa błyskowa, możliwie duży zoom 8-12.
Ogólnie to do tej pory moi rodzice mieli starego 5-6 letniego kodaka, z którego byli bardzo zadowoleni - nie chce im kupić czegoś gorszego.
Interesowałby mnie również, ewentualny serwis. Co prawda kodak ani razu się nie zepsuł,
wiec pojecia nie mam czy w ogole serwis tej firmy jest znośny, ale znając obecne podejście do klienta to coś stać się może i wypadało by mieć jakiś support.
Z góry dzięki za rady,
Pozdrawiam,
Piotrek
Byłbym zapomniał: miejsce używania aparatu to przeważnie góry, krajobrazy czy też jakieś bardzo amatorskie zdjęcia psiaka
[ Dodano: Pią 08 Sie, 2014 12:59 ]
Wybaczcie, że w nowym poście, ale nie mogę edytować, a zaraz odejdę od kompa i przez czas dłuższy mieć dostępu do niego już nie będę .
Czy może lepiej już BENQ G1 za około 370zł, którego tak wszyscy chwalą i twierdzą, że nawet dołożenie stówki czy dwóch do innego aparatu to nie będzie żaden konkurent dla owego modelu??
teraz mam dylemat między trzema, aczkolwiek deczko innymi:
Samsung wb250f
Samsung wb350f - niby nowszy ale czy na pewno lepszy??
czy może by dołożyć troszkę i wziąć:
Fujifilm FinePix F770 EXR??
Co myślicie??
Z góry dzięki za wyrozumiałość ^^
Dodam tylko, że uparłem się na aparat z matrycą CMOS, aczkolwiek pan w sklepie (nie napisze jakim:P) upierał się nad soniaczem z matrycą typu CCD, która to wg. wielu jest gorsza, a wg. jego zdania lepsza.
Chyba pytanie, któe powienienm zadać czy to faktycznie matryca jest najważniejsza i czy CMOS jest faktycznie lepsze od CCD??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10