Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 18 Sie, 2014 Benro Ranger 400 plecak lub inny, prosze o porade
Musze zakupic jakis sensowny plecak za normalne pieniadze. Ktos uzywa Rangera 400N? Lub podobnego plecaka? Manfrotto ma ladne cacka ale za drogie stanowczo. Chcialbym wydac max 450zl.
Ja, jako drugi plecak mam ten model, jak wytrzyma jeszcze rok zaczne twierdzić, że jest lepszy od lowerpro. Zamki na pewno lepsze od vertexa 100aw i vertexa 200aw. Na razie przeładowuje go bardziej od jego poprzedników i znosi to lepiej, po chyba rocznym uzytkowniu przetarło się lekko boczne mocowanie statywu. Reszta zdecydowanie lepiej znosi złe traktowanie od lowerpro i np. od frotki pro 50, ma lepsze(grubsze) i wygodniejsze szelki i w końcu ktoś pomyślał i dał dodatkową sprzączkę do złapania za górną rączke w momencie w którym masz otwartą górną kieszeń.
Po założeniu pokrowca, rzeczywiście wodoszczelny, bez pokrowca lepiej znosi deszcz niż wszystkie modele lowerpro do 800 ziko. Gąbka lub cos co jest wkładane między szyte elementy kieszeni zewnętrznych nie jest wymięta jak szmata po rocznym uzytkowaniu tak jak to się dzieje w lowerpro. No i co jest dla mnie sporym zdziwieniem nic się nie pruje jak think tank'ach lub wcześniej wspomnianych lower pro.
Werwik, mimo wszystko nie polecam, mam go około roku, może dłużej, to jeszcze za szybko żeby coś polecić, no i jest dość mały, mieszczą się na wcisk 2 body, jedno 70-200, lampa ze 3 stałki i lapek na wcisk.
Czyli generalnie brzmi to dobrze. Ktoś używa czegoś podobnego i ma jakieś wnioski? 64 osoby przeczytały i jedna ma coś do powiedzenia
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 19 Sie, 2014
Werwik, zapomniałem dodać o jednym istotnym mankamencie który mnie osobiście denerwuje, mianowicie kieszeń na lapka mogłaby być o 1/2cm większa, jeżeli wkładasz lapka z wsadzonym nadajnikiem usb od myszki bezprzewodowej, to zawsze muszę się mocować, żeby nie zahaczyć tym lekko wystającym ustrojstwem tak żeby tego nie wyrwać.
Dzięki akurat lapka mam małego. Generalnie nie noszę go ze sobą bo bym chyba się czołgał z całym tym sprzętem Idzie wsadzić butelkę 1.5l wody gdzieś z boku oprócz statywu? Ewentualnie jakaś 0,5L?
64 osoby przeczytały i jedna ma coś do powiedzenia
Wiekszosc forumowiczow posiada plecki dwukomorowe i rzadko komu potrzeba na dwie puszki, dltego i odzew maly.
Mnie bardzo odpowiadal Lowepro, kazda ulwe potrafil wytrzymac (bez pokrowca) i byl bardzo wygodny (ale dwukomorowy)
Od biedy moge jedno body taskac w kaburze. Pusta sobie dopiąć do plecaka myśle.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 19 Sie, 2014
Werwik napisał/a:
Dzięki akurat lapka mam małego. Generalnie nie noszę go ze sobą bo bym chyba się czołgał z całym tym sprzętem Idzie wsadzić butelkę 1.5l wody gdzieś z boku oprócz statywu? Ewentualnie jakaś 0,5L?
puszka piwa mieści się spokojnie z boku.
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Pią 22 Sie, 2014
Zajrzałem na ten model również na stronę polską i okazuje się że specyfikacja na niej jest dość różna od tej podawanej w linku (jeden korpus, 5 obiektywów i laptop). http://www.benro-statywy.pl/plecaki#ranger
Werwik napisał/a:
lapka mam małego. Generalnie nie noszę go ze sobą bo bym chyba się czołgał z całym tym sprzętem
To raczej weź coś bez kieszeni na laptopa - bo sam plecak jak widzę to ok. 2 kg (1800g?) więc bez kieszeni powinien być nieco lżejszy, umieszczenie komory laptopa jako przegrody zewnętrznej to wg. mnie niezbyt szczęśliwy pomysł. Zapakowany laptop obciąża tę klapę utrudniając dostęp do sprzętu i zamykanie plecaka. Np w marszu - niezła gimnastyka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9