Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 06 Wrz, 2014 Uniwersalna karta graficzna.
Zastanawiam się nad zakupem jakiejś karty graficznej nadającej się do gier, taniej (~1000zł), ale koniecznie musi mieć wsparcie dla 10 bitowego koloru w programach graficznych. Fajnie by było, gdyby w 2560x1440 wyciągała ze 40fps w grach (to dziś nie jest wygórowany wynik w typowych kartach do gier, nawet w o połowę niższym przedziale cenowym), a jak jeszcze miały by wsparcie SLI czy CrossFire to było by perfekcyjnie. Znacie jakąś taką kartę?
Ta 10-bitowa głębia koloru ma być na wyjściu na monitor?
Jeśli tak, to z oferty Nvidii tylko karty Quadro spełniają to kryterium, a one do gier nie nadają się w ogóle i są strasznie drogie.
Tak, wiem, że oryginalnie na 10 bit działają Quadro lub FirePro, ale kilka lat temu wystarczyło podmienić bios lub zastosować przerobione sterowniki, a pojawiała się możliwość włączenia wsparcia dla 10 bitowej głębi kolorów w programach graficznych, dlatego pytam jak to się ma teraz. Może pojawiło się coś na rynku dla graczy i grafików na raz Nie będę się bawił w zakup dwudziestokrotnie droższych a dla gier porównywalnych kart graficznych typu Quadro 6000 czy AMD W5000 bo to bez sensu, już lepiej za te pieniądze postawić 2gi komp tylko do gier z jakimś sporo wydajniejszym GTX czy R9.
To rzeczywiście łatwiej poskładać 2 kompy. Może lepiej PC do grafiki + laptop do gier?
Niby teraz wchodzi nowa seria kart Quadro, ale znowu K2200 ma być 4 razy droższa od GTX 750 Ti o identycznych parametrach (jedyna różnica, to ilość VRAMu)
Cieszę się, że nigdy nie będę miał takiego problemu (nie gram).
Tak czy inaczej życzę powodzenia w poszukiwaniach.
W diablo nie gram tylko w "2" się grało po 20h dziennie ....ale to były czasy.
W WoTa to potrzebujesz czegoś z szybkim taktowaniem, niestety taki silnik gry. O ile pamiętam tylko 2 rdzenie CPU obsługuje i GPU dużo pamięci nie jest potrzebne.
W tej cenie raczej ciężko będzie coś znaleźć.
W tej cenie coś do gier to nie ma problemu, bo to można jak się dobrze poszuka zestawić 2x R9 270 albo jakiegoś R9 280X kupić.
Zastanawiam się, jak by to działało, jak by dołożyć np do takich kart w CrossFire dodatkowo FirePro 2270x1 - tylko do zastosowań graficznych lub do jakiego R9 280X dostawić np. FirePro v3900.
No i jeszcze zapomniałem o innej, dość ważnej sprawie, czyli renderowaniu filmów i efektów w Sony Vegas. Ze 2 lata temu, przy przesiadce na SV12, próbowałem również przesiadki z grafiką i porównywałem kilka kart osobiście. Akurat nVidia z CUDA ma się w mojej opinni słabo do OpenCL, dlatego nadal siedzę na kartach ATI ... ups, stare przyzwyczajenia ... AMD Na ATI siedziałem od czasów przesiadki z Matroxa G200, a do grona graczy raczej ciężko mnie zaliczyć.
Może ktoś testował konfigurację mieszania mocnej karty dla graczy + pro?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9