Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 29 Wrz, 2014 sony rx100 II czy canon g16?
Witam,
chcialabym kupic jasny, dobry kompakt.
Zastanawialam sie nad - lumixem lx7, fuji x20, rx100 II i g16. Wydaje mi sie, ze z tych czterech najlepsza jakosc obrazka maja dwa ostatnie. Co prawda sa to zupelnie inne aparaty ale niestety nie potrafie sie zdecydowac. Canon jak i sony maja swoje plusy i minusy.
Nie znam sie na sprzecie, jedynie mialam szybki kurs fotografii, dlatego bede bardzo wdzieczna za wszelkie podpowiedzi.
Aparat kupic musze w ciagu 2 dni i chcialabym byc przekonana, ze podjelam sluszna decyzje ; )
a w przypadku ogniskowej 24mm w lx7 wypada najkorzystniej,ostatnio ładnie złapałem znajomych w dość ciasnym pomieszczeniu w którym 28mm nie pozwala w sytuacji w której nie ma możliwości cofnąć się aparatem. http://www.szerokikadr.pl...wa-wprowadzenie brak 24mm ale można sobie wyobrazić.Dodatkową zaletą przy formacie 16:9 jest rzeczywiście rejestrowany szerszy kadr niż obcinki w innych aparatach.
Resztę funkcji i możliwości poczytaj w sieci a na koniec wez do ręki każdy.
Plastyczność zdjęć w pozostałych aparatach,każdy różnie definiuje ja bym powiedział,że jest to uwidocznienie subtelnych wklęsłości/wypukłości które najczęściej i łatwiej można uzyskać lustrzanką/obiektyw.Kompaktem też tylko trudniej.Natomiast lx7 daje obrazek bardziej naturalny.
Jak na początku każdy ma +/- zależy co komu bardziej się podoba.Płacąc tyle miłym dodatkiem jest filmowanie świetnej jakości prócz X20.
Wysłany: Sob 04 Paź, 2014 Ponownie LX7 i obawy z nim związane...
Witam,
Od kilku tygodni szukamy kompaktu "dom, podwórko, spacer". Podoba mi się bardzo LX7 i coraz częściej wydaje mi się, że podjęłam decyzję, ale...
1. Brak wizjera
2. Mały zoom
3. Brak lampy.
Zastanawiam się, czy te braki są rzeczywiste, czy tylko na takie wyglądają.... W wysłużonym Canonie A590 tylko sporadycznie korzystałam z wizjera, zoom 4x był czasami, bardzo czasami za mały...
Czy tak jasny obiektyw pozwoli na zdjęcia bez lampy w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Generalnie z lampy i teraz niewiele korzystałam, ale to ma być aparat na kilka lat i chcę mieć możliwe max pewności, że wybieram dobrze.
Nie przekonują mnie kompakty z bardzo dużym zoomem (20, 30), nie wierzę, że kompakt może się dobrze sprawować przy przy każdej z tak szerokiej rozpiętości wartości, ale nie jestem fachowcem Zachęcają nie wartości 6-10x. Nie znalazłam jednak nic ciekawego w tym zakresie.
W domu posiadamy jeszcze Fuji HS20, który zaspokaja nasze "większe" potrzeby, ale chcemy dodatkowo coś zgrabnego na co dzień do kieszeni.
W sklepie oglądałam i prawie kupiłam, ale cały czas po głowie mi chodzę te 3 braki.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc w umocnieniu przekonania do zakupu LX7 lub polecenie sprzetu równie dobrego, który te moje przeszkody usunie.
Wysłany: Pon 06 Paź, 2014 Re: Ponownie LX7 i obawy z nim związane...
Ingagor napisał/a:
Nie przekonują mnie kompakty z bardzo dużym zoomem (20, 30), nie wierzę, że kompakt może się dobrze sprawować przy przy każdej z tak szerokiej rozpiętości wartości, ale nie jestem fachowcem Zachęcają nie wartości 6-10x. Nie znalazłam jednak nic ciekawego w tym zakresie.
W takich przypadkach poleca się Nikon Coolpix P7700 (lub P7800 - wersja z wizjerem).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 13