Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ja to rozumiem ale moja żona zajmując się czwórką dzieci ( w tym 10 miesięcznym) naprawdę nie ma czasu na zgłębianie tajników fotografii. Wiem że aparat to nie wszystko i że nawet najlepszym idzie schrzanić ale chciałbym wybrać taki żeby żona naprawdę nie musiała się nim męczyć i uczyć.
Przydałby się lepszy zoom niż w G12 bo czasem jestem na wodzie 60 metrów naprzeciwko miejscówki i holuje suma i wtedy fajnie było by mieć jakieś zdjęcie z holu.
Czy ten Canon ma lepszy zoom od G12?
Przydałby się lepszy zoom niż w G12 bo czasem jestem na wodzie 60 metrów naprzeciwko miejscówki i holuje suma i wtedy fajnie było by mieć jakieś zdjęcie z holu.
Czy ten Canon ma lepszy zoom od G12?
Ma takiego samego zooma /x5/. Zwiększaniu krotności zooma zwykle towarzyszy pogarszanie jakości zdjęć. O ile "większego zooma" chciałbyś miec?
Broń mnie Panie Boże
One wszystkie się wdały we mnie i z jednym takim jak ja ciężko wytrzymać a co dopiero z czterema
Nie ukrywam że rady z tego portalu biorę sobie do serca.
To za Waszą poradą kupiłem G12 i teraz za Waszą kupię co trzeba.
Nie piszę tu po to żeby sobie posty ponabijać bo na własnym portalu i tak siedzę kilka godzin dziennie czyli że dawno mi wyszło bokiem pisanie
Finalnie więc kupię dokładnie to co polecicie bez żadnych obiekcji.
Niemniej jednak może wśród takiej społeczności znalazł by się ktoś dobry w temacie i podjął naprawy mojego G12 to bym miał na łódkę dla siebie jeden?
Gdzie pytać o speców z tego forum??
może wśród takiej społeczności znalazł by się ktoś dobry w temacie i podjął naprawy mojego G12
Raczej wątpię, ale skoro budżet jest nieograniczony, to pomyśl o jednoczesnym zakupie Canona PowerShot G1 X Mark II z takim gadżetem: http://www.optyczne.pl/71..._G1X_MK_II.html
Hahahahahahaha
Aż tak nieograniczony nie jest.
Dlaczego ten Canon a nie Fuji który lepiej w testach wychodzi http://www.optyczne.pl/po...=1599&add4=1598 ( pytanie teoretyczne bo do marki Canon mam sentyment) Nie ukrywam ze bardzo by się przydała ale poza moim zasięgiem.
Czy można do niego jakiś lepszy obiektyw dokupić czy ten już jest stały??
Gdzie szukać speców od czyszczenia G12 i napraw ewentualnych??
Gdzie kupić najlepiej tego Canona PowerShot G1 X Mark I? Optyczne.pl ma jakiś swój sklep??
Właściwie ten temat już od początku odbiegł od sedna i można by go przenieść do Wyboru kompaktów.
Tego Canona kupię a G12 postaram się jednak naprawić.
[ Dodano: Pon 20 Paź, 2014 12:33 ]
Znalazłem takie coś do tego nowego Canona http://www.amazon.fr/Firs...hot+g1x+mark+ii
Chyba ma chronić przed słońcem czy coś w tym stylu. Istnieją jeszcze inne nakładki do tego??
Kupię go tu na miejscu we Francji chyba bo nawet taniej niż w Polsce i nie będę musiał czekać za długo.
[ Dodano: Pon 20 Paź, 2014 12:45 ]
Nie mogę edytować więc dopiszę post.
Ile trzeba wydać najtaniej gdybym do tego Canona chciał dokupić drugi aparat tylko po to żeby robić zdjęcia z dużych odległości?? 100 do 200m max. Nie musiał by być wypasiony, ważne żeby mógł robić choćby przyzwoite zdjęcia z brzegu kiedy łódź oddalona jest o 100m na przykład.?
[ Dodano: Pon 20 Paź, 2014 13:54 ]
Bardzo też mnie interesują negatywne oceny dotyczące sklepu valuebasket który działa w całej Europie. Niestety większość po angielsku i dlatego nie mogę do końca rozszyfrować. Jeśli w nich chodzi głownie o czas dostawy to przełknął bym gdyż ceny maja super. Ten Canon za 534euro.
Ile trzeba wydać najtaniej gdybym do tego Canona chciał dokupić drugi aparat tylko po to żeby robić zdjęcia z dużych odległości?? 100 do 200m max. Nie musiał by być wypasiony, ważne żeby mógł robić choćby przyzwoite zdjęcia z brzegu kiedy łódź oddalona jest o 100m na przykład.?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11