Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 21 Paź, 2014 Laptop na sesje do plecaka foto.
Potrzebuje kupić laptop do przechowywania fotek z sesji i filmów oraz pokazywania ich po wykonaniu zdjęcia, ale nie do docelowej obróbki (no może jak by nie było akurat innej możliwości). Najlepiej matryca IPS lub PLS około 17" możliwość podłączenia zewnętrznego monitora/TV/projektora - minimum full HD optymalnie 2560x1600. Dysk jak najmniejszy bo i tak, będzie tam 1TB SSD. Priorytetem oprócz możliwości podłączenia zewnętrznego wyświetlania będzie długość pracy na baterii i waga. Koniecznie musi mieć wbudowany szybki czytnik kart SD lub/i USB 3.0. Cena do 2000zł z możliwym "niewielkim poślizgiem". Proszę o modele kandydatów
Ach, czyli zewnętrzny monitor ma mieć tyle. No to chyba też nie powinno być problemem, mój staruszek z 2006 tyle obsługuje swoją kartą (Dual-link DVI).
Znaczy matryca lapka, fajnie aby była też przynajmniej 1920x1080, ale nie koniecznie, byle podłączony wyświetlacz był co najmniej Full HD. Matryca może być i 1600x900 czy jeszcze słabsza, choć nie wierzę w takie rozdzielczości na 17", ale podłączony jak wspomniałem - minimum 1920x1080, a najlepiej 2560x1600.
Szukaj coś Della albo Asusa reszta będzie droga albo nie będzie FHD. 2tyś to ciasno z tymi modelami będzie. Używany wchodzi w rachubę ? Ostatnio widziałem promocje na stronie della(UK) na 17' coś koło 500f wychodziło po wszystkich rabatach itp..
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 22 Paź, 2014
w tej cenie będzie ciężko znaleźć coś z tymi wymaganiami, nowego. Poza tym producenci wychodza z załozenia, ze jak wypuszczają coś na rynek co np. spełnia twoje wymagania odnośnie obrazu to nie dają tam byle jakiego procka, płyty, 1G ramu, mały dysk i słabszą grafę.
Wyglada to raczej tak, że wymagania odnośnie matrycy masz troszkę z sredniej półki a wymagania odnośnie parametrów hardware'u masz z niższej, takich sprzętów się nie składa
Chyba musisz szukać uzywki i doliczyc od razu do tego zakup nowej baterii, niestety.
No to przedstawie kawalek oferty jaka mam na zakup z Della. Mysle o tym zaznaczonym gwiazdka.
Dell Inspiron 3537, intel core i3 4010U, 500GB Hard drive, 4GB RAM, Windows 8, 4 usb ports, HDMI port, 15.6 inch LED screen Truelife HD, HD graphics, Web CAM, black colour
NEW boxed with 12 months Dell warranty
Only £295
Dell Inspiron 3737 (17.3 inch screen)), intel core i3 4010U, 500GB HDD, 4GB RAM, 4 usb ports, HDMI port, 17.3 inch wide LED screen with Truelife HD graphics, Web CAM, Windows 8
Only £300
Dell Inspiron 15R N5110 15.6inch HD LED screen with TrueLife, Intel Core™ i5-2450M processor, Windows 7 Home Premium (64 bit), 500GB Hard drive, 4GB RAM, AMD Radeon HD dedicated Graphics card, Web camera, Intel HD Graphics, usb 3.0, HDMI, DVD+/-RW CD Drive, headphone port, sd, Stylish black
Just £340
Dell Inspiron 3537, intel core i5 4200U, 500GB HDD, 4GB RAM, Windows 8, 4 usb ports, HDMI
port, 15.6 inch LED screen Truelife HD (1366 x 768), 1GB HD graphics, Web CAM, Diamond black colour,
Only £340
Dell Inspiron 15R 7520 SPECIAL EDITION, Intel Core™ i5 3210M Super fast Intel Core i5 3230M 5 GHz (can be overclocked to 6. GHz), 15.6 inch HD screen, 1TB (1000GB) Hard drive, 4GB RAM, 2 GB AMD Radeon HD 7730M dedicated graphics card, Windows 8 (64 bit), Web camera, Intel HD Graphics 4400, usb 3.0, HDMI, DVD+/-RW CD Drive, headphone port, sd, Skullcandy speakers, Waves MaxxAudio 4: MaxxAudio 4, Stylish special edition Black/silver
Just £460
Dell Inspiron 17R 5721 i5 17.3" Intel Core i5 (3.6GHz, max speed 5.4GHz, 17.3 Inch Full High Definition (1080p) LED anti- glare screen, 8GB RAM, 1TB (1000GB) Hard drive, 2 GB AMD HD 8730M Graphics Card + Intel HD Graphics 4000, Windows 8, USB 3.0, HDMI slot, DVD+/- RW Drive, Intel Centrino Advanced-N 2230 (2x2, a/g/n) + Bluetooth, Amazing moon silver colour/design,
Only £475
Dell Inspiron 15R 7520 SPECIAL EDITION, Intel Core™ i5 3230M, Super fast Intel Core i5 3230M 5.2GHz (can be overclocked to 6.4GHz), 15.6 inch FULL HD 1920 x 1080 LED screen
1TB (1000GB) Hard drive, 8GB RAM, 2 GB AMD Radeon HD 7730M dedicated graphics card
Windows 8 (64 bit), Web camera, Intel HD Graphics 4400, usb 3.0, HDMI, DVD+/-RW CD Drive, headphone port, sd, Skullcandy speakers, Waves MaxxAudio 4: MaxxAudio 4
Stylish special edition Black/silver
Just £499
* Dell Inspiron 17R 3721 17.3" Intel Core i7 3537, 17.3 Inch HD LED screen, 8GB RAM, 1TB (1000GB) Hard drive, 2 GB AMD HD Graphics Card, + Intel HD Graphics 4000, Windows 8,
USB 3.0, HDMI slot, DVD+/- RW, CD Drive, Intel Centrino Advanced-N 2230 (2x2, a/g/n) + Bluetooth, Stylish diamond black design
Only £495
Dell Inspiron 15R 5537, intel core i7 4500U, 2GB HD graphics, 1TB HDD, 8GB RAM, Windows 8, 4 usb ports, HDMI port, 15.6 inch LED screen Truelife HD, Web CAM, Moon silver colour, HIGH SPEC laptop
Only £475
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 22 Paź, 2014
Wojmistrz, ten 17R 5721 i5 17.3" i 17R 5721 wydają się rozsądną propozycją, tylko pewnie nie będziesz zadowolony z ich matrycy, no ale z czegoś musisz "spuścić", na forach są opinie, że ta karta od intela jest słabsza od radeonów, ciekawe ile bateria trzyma.
Albo tego: Dell Inspiron 17R 5721 i5 17.3" Intel Core i5 tam masz powłokę "anti- glare". Pozornie słabszy proc. Ogólnie do PS i Lightroom lepiej jest mieć wyżej taktowane CPU.
Mi bateria w 7720 trzyma gdzieś 3h oglądania filmu w FHD, wtedy pracuje CPU+nVidia, takie normalnie przeglądanie neta itp to około 4h można wycisnąć, cudów po baterii nie ma się co spodziewać, w końcu to 17"
Podłączałem kilka razy do TV Sony 1388x768 i oglądałem filmy ale ile dokładnie pociągnie to nie wiem, wydaje mi się ze nie ma większej różnicy... Teraz matryce nie ciągną dużo prądu w laptopach a zdecydowanie największe zapotrzebowanie ma karta graficzna.
kozidron, ale one mają dwie karty. Jeśli nie ma takiej potrzeby, radek jest uśpiony.
ja miałem na mysli różnice miedzy lapkami gdzie dwa pozostałe mają tylko karty intela, na benchmarku pisali, że mimo iz maja one lepsze parametry na papierze wcale lepiej sobie nie radzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9