Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Sony A7 i A7R
Autor Wiadomość
kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Sob 18 Paź, 2014   

certainbeing napisał/a:
ale Próchnik miał zawsze bardzo w porządku katalogi,

a ja pamiętam to inaczej, wszystko z innej beczki, za każdym razem jak zmieniała się ekipa " w marketingu" to wizje były dośc odmienne od siebie ale zawsze równie plastikowe jak ta.

Reklama

certainbeing 
Uczestnik
b(o)eing

Wysłany: Sob 18 Paź, 2014   

było to dawno ale widziałem katalog gdzie były po prostu zdjęcia, faceci stali w graniturach w trochę głupich pozach, ale były to zdjęcia a nie to co z nich zostało

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Nie 19 Paź, 2014   

certainbeing napisał/a:
było to dawno ale widziałem katalog gdzie były po prostu zdjęcia

ta, pewnie mówisz o latach 90tych, wtedy to rzeczywiście były jeszcze zdjęcia z jakimś szczątkowym retuszem ale 20 lat temu to wyglądały tak wszystkie reklamówki.

Wracając do tematu to wyglada jak "życzenie klienta", bo po portfolio fotografa widać, że takiej popeliny nie odwala. certainbeing nie wiem czy ty w ogóle pracujesz w tej branży ale dość często fotograf sam swoich prac "nie obrabia" wbrew temu co twierdzą na tym forum znafffcy dziedziny.

SNCF 
Nowy

Wysłany: Wto 28 Paź, 2014   

Witam

Mam pytanko jak ustawić aparat Sony A7r z adapterem LA-EA4 by nie ostrzył cały czas?
nieważne jaki obiektyw z mocowaniem A podepnę, z własnym SSM czy AF mechanicznym sterowanym z adaptera, przy ustawieniu w aparacie AF-S (Single Shot) nie robiąc zdjęcia aparat jak jest włączony cały czas pracuje ostrością w rytm ruchu aparatem, bez naciskania spustu.
Przy obiektywie na E nie ostrzy cały czas tylko jak nacisnę spust.
Rozumiem w trybie filmowania ale uzywam Tryb Manual i drażni mnie cały czas pracujący focus.

Pozdrawiam

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Ustaw autofocus w tryb AF-S i wyłącz funkcję śledzenia ostrości.

SNCF 
Nowy

muzyk napisał/a:
.. wyłącz funkcję śledzenia ostrości.

jest taka funkcja? nie kojarzę

nazwali to AF z podążaniem?

muzyk 

Cytat:

Być może. Luknij do menu.

SNCF 
Nowy

muzyk napisał/a:
Cytat:

Być może. Luknij do menu.

teraz sprawdziłem,nie wiem gdzie to jest w menu ale jest wyłączone
jest ikonka na dole po lewej wyswietlacza podwojna ramka OFF
instrukcja strona 20 AF z podążaniem

jest za to w menu funkcja Wspomaganie AF Auto/OFF ale nic nie daje zmiana
to chyba od diodki doświetlającej

translatorpl 
Nowy

Wysłany: Sro 28 Sty, 2015   Brać A7 czy A7II

Drodzy koledzy użytkownicy,

Czy wady A7 są na tyle istotne, że warto dopłacić 3k zł za nową wersję, czy też można spokojnie pracować na starszy modelu dokupiwszy tylko dodatkowe baterie? Stabilizacja fajna sprawa, tylko pytanie, czy za tyle $$

Pozdro!

muzyk 

Wysłany: Sro 28 Sty, 2015   

Ja bym poczekał (jeśli masz czym focić teraz), aż cena a7II spadnie - a na pewno.

translatorpl 
Nowy

Wysłany: Sro 28 Sty, 2015   

Moja culpa, źle sformułowałem zapytanie :D

Chciałbym dopiero przejść na A7 - więc czy kupić niebawem taniejący A7, czy od razu celować w A7II? Myślę, że jeszcze przez parę miesięcy A7 będzie nadal w ofercie.

Czy jako użytkownicy A7 macie na tyle dość swoich zabawek, że doradzacie od razu wejście w A7II, czy też uważacie, że z wadami A7 da się spokojnie żyć i nie warto dopłacać 3k za usprawnienia A7II?

Roy_v_beck 
Nowy
Roy_v_beck

Wysłany: Sob 31 Sty, 2015   

Zależy jak korzystać chcesz z tego aparatu. Ja osobiście nigdy nie zapomnę momentu, gdy po raz pierwszy kręciłem filmik L-ką z włączoną stabilizacją. Jeśli kręcisz też dużo z ręki, to taka stabilizacja na pewno zmieni twoje życie. Zwłaszcza jeśli profesjonalnie to robisz.

Do zdjęć stabilizacja? Bądźmy poważni, nie, nie potrzeba czegoś takiego. No i oczywiście zmiany w A7II nie polegają tylko na tej stabilizacji, na pewno ISO ciut lepiej redukuje, a autofocus działa szybciej i ma szersze pole zasięgu. Nie wiem też, czy w A7 jest wyszukiwanie oczu, ale ogólnie z tego co trzymałem w łapkach A7 to jest bardzo fajny sprzęt, wszystko zależy od tego, co chcesz z nim zrobić, ale bez wątpienia wiele można zrobić też z pierwszą wersją.

Odpowiedz do tematu