Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zrob jeszcze test ostrosci i kontrastu oraz w sloneczny dzien ac. Warto popatrzec tez na gwiazdy lub np na ksiezyce jowisza. Jesli Olek jest tak dobry optycznie to sam moze go kupie na prezent. Mialem w tym samym czasie EX I WP1 i Olek byl duzo gorsza lornetka. Czyzby nowy model wpII byl by tak dobry optycznie. Roznica w cenie duza, wiec jesli Olympus ci odpowiada nie ma nad czym sie zastanawiac.
Viniciuss chcial szybko kupic lornetke turystyczna i w zasadzie wiedzial od poczatku czego chce, a mysmy tylko niepotrzebmnie sprawe komplikowali. No i do tego nadarzyl sie nieborek, niezadowolony z WP2
Zawsze dobrze cos porownac I byc zadowolonym z zakupu. Kiedys poruszany byl watek wpII na forum I uzytkownik tej lornetki okreslil ze jest ostra w ok 75 % pola. Mam juz 2go ex I Nikon jest ostry prawie po brzegi.
Tak jak napisał Kivirovi nie jestem wymagającym użytkownikiem sprzętu do obserwacji. Od początku podkreślałem, że bardzo ważna dla mnie jest kompaktowość i Olympus tutaj przoduje. Jest tak malutka, że od razu ma się ochotę włożyć ją do kieszeni kurtki i tak też zrobiłem, siedzi w polarze w którym wychodzę z psem i nie prędko z niego wyskoczy. Oczywiście Nikon również by się tam zmieścił ale jednak jest pękaty i o ile obecności Olympusa w kieszeni praktycznie nie widać to z Nikonem już to nie przejdzie.
Dodatkowych testów nie zrobię bo z rana odesłałem Travelita. Na pewno ma lepszą optykę i jest wygodniejszy w użyciu ale różnica jak dla mnie nie jest na tyle wyraźna żeby to miało jakieś większe znaczenie, nie przy tych cenach. Gdybym musiał zapłacić za WP II 325zł lub odwrotnie mógł kupić używanego Nikona za 200zł to może miałbym dylemat. Jednak w tym konkretnym przypadku uważam, że ze względy na wymiary, wagę i nie ukrywam koszt zakupu - to nie ma się nad czym zastanawiać, Olympus dla mnie jest górą. Ale podkreślam jeszcze raz nie miałem i nie mam wielkich oczekiwań, to czym Nieborek pogardził dla mnie jest jak najbardziej OK. A te zaoszczędzone 175/270zł przepiję, za Wasze i moje zdrowie. Pozdrawiam!
Viniciuss, może wszystkiego nie przepijaj i część odłóż na poczet następnej - już prawdziwej lornetki : 7-8/32-42.Ta choroba kupowania coraz lepszej lornetki i Ciebie kiedyś dopadnie, bo niby dlaczego miałbyś być inny niż my -cała reszta optycznych? A póki co ciesz się WPII jak najdłużej!
Wiesz co, akurat to choróbsko mi nie grozi, lornetki mnie nie kręcą. Ponadto jestem bardzo zadowolony z zakupu, potestowałem ją lepiej i jak dla mnie jest to lornetka doskonała. Nie stać mnie aby wydać np. 2000zł-3000zł na Svarowskiego czy Leice a szczerze wątpię aby jakaś do 1000zł o podobnej wadze i wymiarach była jakoś dużo lepsza. Nie chcę większej lornetki, uwielbiam to maleństwo...
Kivirovi, mnie nic ponad Olympusa do szczęścia nie potrzeba. Świetna lornetka, poużywałem już sporo, jak dla mnie nie ma wad, ba lubię ją tak bardzo że czasami zabieram nawet do pracy. A jak sobie przypomnę cenę zakupu to już w ogóle jestem mega zadowolony.
Kivirovi jeśli dobrze obstawiasz minimum to jest to dobra cena, bo jeśli jest ponad 800 zeta to na niemieckim Ebayu jest konkurencyjna oferta;
http://www.ebay.de/itm/Le...=item19f88333e3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9