Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Oświetlenie do małego pokoju
Autor Wiadomość
DamianDju 
Uczestnik

Wysłany: Nie 21 Gru, 2014   Oświetlenie do małego pokoju

Witam .
Mam małą zagadkę , ponieważ potrzebuje oświetlenia , które posłuży mi się podczas nagrywania filmów w małym pomieszczeniu . Myślałem nad takim czymś .
http://allegro.pl/s9-zest...4889790675.html
http://allegro.pl/zestaw-...4869263866.html

I czy takie cudo dużo prądu ciągnie ? Można używać tego jak zwykłej lampy pokojowej :D ?

Reklama

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Pon 22 Gru, 2014   

Nie myślałeś o LEDach? Ja wychodzę z żarówek i inwestuję w podświetlacze LED dużej mocy.

DamianDju 
Uczestnik

Mam na inwestycje tylko 120zł
Więc jak chcecie możecie podsyłać linki do swoich rozwiązań . Chodzi mi o to aby można było nagrywać przy słabym dziennym oświetleniu i móc włączyć tą lampę .

Wojmistrz 
Obserwator

Wysłany: Pon 22 Gru, 2014   Re: Oświetlenie do małego pokoju

DamianDju napisał/a:
I czy takie cudo dużo prądu ciągnie ? Można używać tego jak zwykłej lampy pokojowej :D ?
Ciągnie ile napisane w treści, szkoda tylko, że na Allegro wypisują najpierw ekwiwalent, a potem dopiero gdzieś w tekście znajdujesz rzeczywistą moc. ta "400W" ma pobór 85W, "600" ma 125W. Ja używałem 150W a'la 750W, ale po czasie nie wiem czy daje tyle co 400W, strasznie szybko się wypalają. Co do używania w domu, jasne że można - przynajmniej jasno w pokoju :)

DamianDju 
Uczestnik

Czyli ogólnie dobry zakup tej 600 ? Czy może coś tańszego i i lepszego ?

Wojmistrz 
Obserwator

Ja robię oświetlenie na czymś podobnym.

Sprowadzanym z chin model o mocy 20W, z kablem 20cm bez wtyczek poniżej £8 z przesyłką. Siedział sztywno w uchwycie, więc dało się przykręcić do statywu. Świecił na parasolkę i było prawie git. 20W okazało się nieco za słabe, ale nie ma problemu z ich modyfikacją (projekt jeszcze nie skończony). Budowa tego jest prosta jak ... w środku masz tylko LEDa dokreconego do obudowy robiącej za radiator i zasilacz. Zestawy LED 20W i zasilacz dostałem poniżej £4, a same diody poniżej £2. W necie można dostać zasilacze LED z regulowanym napięciem, ale ja robię coś bardziej infantylnego. Na radiatorze umieszczam 6 LEDów, zasilaczy i włączniki.

Odpowiedz do tematu