Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Kobieta uciekająca terrorystom w Sydney
Autor Wiadomość
mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

Wysłany: Nie 21 Gru, 2014   

muzyk napisał/a:
Miliony istnień ludzkich w imię boga...
Serio w imię Boga? Ludzie to robili dla hajsu i sławy. A poprzednie kruciaty... ponoć historia lubi się powtarzać i powinniśmy wyciągać z niej wnioski, aby unikać czegoś podobnego w przyszłości :mrgreen:

Reklama

muzyk 

mavierk napisał/a:
Ludzie to robili dla hajsu i sławy.

Też, ale z wykorzystaniem, albo bez "w imię boga".
T.B. napisał/a:
Odniosłeś się też do tych, "którzy z krzyżem w ręku byli zwyczajnymi rzeźnikami".

Ok. Przepraszam rzeźników.

Tamci byli niezwykłymi rzeźnikami, bo z krzyżem w ręku zabijali w ramach chrystianizacji.

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

muzyk napisał/a:
Ok. Przepraszam rzeźników.

To dobrze. Mam nadzieję, że rzeźnicy przyjmą przeprosiny, bo morderca=rzeźnik lekko, łatwo i nieprzyjemnie jest zamieniane na rzeźnik=morderca, a to już jest szkodliwe dla zdrowia.

Co do tych z krzyżem, zapytam inaczej:
- dlaczego akurat ci z krzyżem mieliby nie zabijać? Byłoby Ci lżej, gdyby kraje Europy środkowo-wschodniej były muzułmańskie, a Ty - po pradziadku - miałbyś lekko skośne oczy?

muzyk 

Cytat:
- dlaczego akurat ci z krzyżem mieliby nie zabijać?

Poczytaj to co nauczał Jezus, to zrozumiesz.
T.B. napisał/a:
a Ty - po pradziadku - miałbyś lekko skośne oczy?

Mnie to nie przeszkadzałoby. Ważne jakim kto jest człowiekiem, a nie jaki ma kolor skóry, czy kształt oczu.

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

Wysłany: Pon 22 Gru, 2014   

muzyk napisał/a:
Cytat:
- dlaczego akurat ci z krzyżem mieliby nie zabijać?

Poczytaj to co nauczał Jezus, to zrozumiesz.

Jasne - i od dzisiejszych chrześcijan mam się domagać na przykład, żeby nie służyli w wojsku, policji itp. Wiem, są "badacze pisma", którzy tak właśnie uważają, ale ja do nich nie należę.

Cytat:
Ważne jakim kto jest człowiekiem, a nie jaki ma kolor skóry, czy kształt oczu.

Też tak uważam, ale na jaki temat to napisałeś? Bo nie pasuje mi to ani do wypraw krzyżowych, ani do kobiety uciekajacej terrorystom w Sydney.

muzyk 

T.B. napisał/a:
Też tak uważam, ale na jaki temat to napisałeś?

Masz cytat...
T.B. napisał/a:
Bo nie pasuje mi to ani do wypraw krzyżowych, ani do kobiety uciekajacej terrorystom w Sydney.

j.w.
T.B. napisał/a:
Jasne - i od dzisiejszych chrześcijan mam się domagać na przykład, żeby nie służyli w wojsku, policji itp. Wiem, są "badacze pisma", którzy tak właśnie uważają, ale ja do nich nie należę.

Porównanie nietrafione - co innego służyć w wojsku i policji w razie potrzeby stanąć w obronie, a co innego być najeźdźcą i do tego głosić, że to "w imię boga".

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

Jeszcze raz:
w czasach, od których zaczęliśmy, każdy najeżdżał w imie swojego boga - ale nie po to, żeby utworzyć królestwo boże, tylko żeby powiekszyć swoje królestwo. Nie najeżdżać, oznaczało być najeżdżanym - tak po prostu. Dlaczego akurat chrześcijanie mieliby być tymi głupimi, którzy nie najeżdżają? Wiem - mam poczytać to co nauczał Jezus, to zrozumiem. I tak w kółko Macieju.

Dobranoc, Muzyk.

Usjwo 
Optyczny

T.B. napisał/a:
Jeszcze raz:
w czasach, od których zaczęliśmy, każdy najeżdżał w imie swojego boga - ale nie po to, żeby utworzyć królestwo boże, tylko żeby powiekszyć swoje królestwo. Nie najeżdżać, oznaczało być najeżdżanym - tak po prostu

Jak widac czasy te sie jeszcze nie skonczyly. Po IIWS, sytuacja troche sie poprawila, ale tych co ja przezyli jest coraz mniej, wiec i pamiejtac bedziemy mniej.

T.B. napisał/a:
Dlaczego akurat chrześcijanie mieliby być tymi głupimi, którzy nie najeżdżają?

Bardzo trafne spostrzezenie. Teraz to my jestesmy takimi "glupcami", wychowujemy nasze spoleczenstwo w duchu pokoju i milosci i przeswiadczeniu ze kazda jednostka jest wazna i trzeba jej zagwarantowac wolnosc wyznaia. Chlopca juz nie kupuje sie pistoletow pod choinke, bo przeciez karabin zabija, lepiej niech sie lalkami pobawia :twisted:
Problem w tym ze cala reszta swiata ma ten humnitaryzm serdecznie w d... Beda respektowac te nasze zasady tak dlugo jak dlugo beda zalezni od swiata zachodniego. Potem przyjda, jak nie muzulmnie, to chinczycy, jak nie chinczycy to inni i bez skrupulow pokaza nam gdzie maja nasze zasady. A mnie nawet karpia na wigilie nie wolno zabic bo to niehumanitarne.

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Usjwo napisał/a:
Chlopca juz nie kupuje sie pistoletow pod choinke, bo przeciez karabin zabija, lepiej niech sie lalkami pobawia

Mój maluch jest na to jeszce za mały, ale faktycznie jest problem. Wymiotło fajne klamki ze sklepów z zabawkami. Będę musiał mu kupić coś z ASG :lol:

muzyk 

Usjwo napisał/a:
Problem w tym ze cala reszta swiata ma ten humnitaryzm serdecznie w d...

Względnie żyje jak w czasach, kiedy każdy każdego najeżdżał w imię jakiegoś tam swojego boga.

Odpowiedz do tematu