Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Czw 01 Sty, 2015
FOTOGRAFIA SPORTU 2014
Autor Wiadomość
muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Czw 25 Gru, 2014   

FuzBal napisał/a:
Etam, jeszcze ''ładnego'' meczu nie widzieliście :twisted: W niedziele może coś jeszcze dorzucę po kolejnym.

FuzBal. Być może, być może, niemiej dziewczyny na Twoich zdjęciach są ... sympatycznie zaangażowane, przy tym ładne (moim zdaniem), przez co miło popatrzeć - a chyba, oto, oprócz wyniku meczu chodzi...
:wink:

Reklama

cobalt 
Bywalec
Canon

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014   

183.

184.

185.

186.

187.

Wojmistrz 
Obserwator

Fajowe 186, dobrze leci :)

cobalt 
Bywalec
Canon

Wojmistrz napisał/a:
Fajowe 186, dobrze leci :)

Dla Tygrysic z Sochaczewa taka szarża to normalna sprawa.

Polska - Szwecja

188.

189.

190.

191.

192.

FuzBal 
Rozmowny

Wysłany: Nie 28 Gru, 2014   

Co mecz/inne zlecenie jestem coraz bardziej zadowolony z 6d ;] Jakość obrazków jest MEGA dobra, nawet nie ma co porównywać z 7d. AF też działa bardzo dobrze. Ciut brakuje mi konfigurowalności ale do tego co jest można szybko przywyknąć i jest git. Nadal tylko irytuje mnie siatka pkt AF w wizjerze...cobalt, jeśli będziesz zmieniał w końcu puche to spokojnie bierz 6d (ewentualnie jeśli będziesz wymieniał nerke na sprzęt to pomyśl nad 5d3 / 1dX... :D )

193.

194.

195.

196.

197.

198.

199.

BTW jak u was wyglądają te zdjecia pod względem ostrości/jasności?

cobalt 
Bywalec
Canon

Wysłany: Wto 30 Gru, 2014   

FuzBal wiadomo obrazek z 6D jest lepszy niż ze starego 7D. To chyba pierwsza lustrzanka Canona w rozmiarze FF dla mas. Jak patrzę na gałkologię, to w 6D jest podobnie jak w 70D. Przyzwyczaiłem się do układu przycisków, programów itd 7D, który jest kopią 5DmkIII. Widzę, że zaczynają się pierwsze kłopoty z 6D. Rozkalibrowane AF, odklejające się gumy itd. Ale to pewnie wynika z wykonania tej puchy. Z drugiej strony jak się ma do wydania 6 000zł, to nikt nie kupi sobie 7DmkII jak miał już 7DmkI, tylko sięgnie po 6D. Obawiam się, że jak 70D będzie po Nowym Roku w dobrej cenie w USA, to mogę z ciekawości go kupić. Szybka seria czasami się przydaje. Ale wiadomo jakość obrazka jest ważniejsza.

Wracając do zdjęć, to jakość bardzo dobra. Na 3200px pewnie można to dopiero docenić. A najlepsza akcja MZ, to atak 195 na maksymalnym zasięgu.

Kanapa 
Początkujący

Nie szkoda wam genialnego gripa w 7D? Chyba jedyny korpus który można przytrzymać jednym palcem.

Wojmistrz 
Obserwator

Kanapa napisał/a:
Nie szkoda wam genialnego gripa w 7D? Chyba jedyny korpus który można przytrzymać jednym palcem.
A 6D nie?

cobalt 
Bywalec
Canon

Kanapa napisał/a:

Chyba chodzi koledze o wyprofilowany chwyt w 7D. Fakt można go trzymać spokojnie 2 palcami prawej dłoni (kciuk i wskazujący). Jest dobrze dopasowany i wygodny, ale i tak używam dodatkowo gripa, bo czasami trzeba robić zdjęcia w pionie. Bateria też jest w 7D OK - robię średnio około 1100 zdjęć na jednym ładowaniu.
Słaba strona 7D to matryca i praca na wysokim ISO. Od 1600 jest już pod górkę. Dla 6D to popierducha :) .

Wojmistrz 
Obserwator

6D też jest dobrze wyprofilowany i można go powiesić na jednym palcu z nawet lekkim obiektywem, więc spoko, tak ma większość Canonów.

FuzBal 
Rozmowny

Dla mnie bez różnicy czy 6d czy 7d. Oba oblatuje 1 ręką nawet z 70-200 (na szczeście z IS ) :P

Niby to ''budżetowe'' FF Canona a grip ma 10000x lepszy niż odpowiednik Nikona...

Kurde obrabiałem tą wrzutkę na lapku i jak teraz wsiadam na stacjonarke to mam wrażenie, że jest za dużo kontrastu i trochę za ciemno ;/

cobalt 
Bywalec
Canon

FuzBal napisał/a:
... Kurde obrabiałem tą wrzutkę na lapku i jak teraz wsiadam na stacjonarke to mam wrażenie, że jest za dużo kontrastu i trochę za ciemno ;/

Zdjęcia nie są ciemne, ale dla fotoedytorów pewnie powinny być trochę jaśniejsze. To wypacza nieco spojrzenie na foto :) .

200.

201.

202.

203.

204.

FuzBal 
Rozmowny

201 super wejscie im odwalili :D

cobalt 
Bywalec
Canon

Wysłany: Sro 31 Gru, 2014   

FuzBal napisał/a:
201 super wejscie im odwalili :D

Efektowna sprawa, ale w miarę gęstnienia dymu AF gubi się jak we mgle :) .

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi