Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wiesz, raczej mało który z nas miał w rękach wszystkie kompakty, bezlusterkowce i lustrzanki w zakresach cenowych do 500 zł, do 1000 zł, do 1500 zł, do 2000 zł, do 2500 zł… Itd. A takich obszarach poruszamy się na tym forum i trudno odpowiedzialnie doradzać tylko na podstawie przeczytania specyfikacji, czy nawet testów.
Wiesz, raczej mało który z nas miał w rękach wszystkie kompakty, bezlusterkowce i lustrzanki w zakresach cenowych do 500 zł, do 1000 zł, do 1500 zł, do 2000 zł, do 2500 zł… Itd. A takich obszarach poruszamy się na tym forum i trudno odpowiedzialnie doradzać tylko na podstawie przeczytania specyfikacji, czy nawet testów.
Jasne, rozumiem. Tylko Wam na pewno te testy dużo więcej mówią niż mi
Wiadomo, że decyzję muszę podjąć sama, ale ciężko mi idzie bo to dużo kasy i warto by ją mądrze wydać Najbardziej liczyłam na rady na co zwrócić uwagę, co może być wkurzające itd. Nie planuję zmieniać tego aparatu za chwilę i chciałabym żeby posłużył mi długo i był przyjemny w użytkowaniu.
Czy to prawda, że już tylko canon produkuje w Japonii? I czy to w ogóle ma jakieś znaczenie?
Zdecydowanie bardziej mi zależy na parametrach niż pomacaniu
Parametry, testy, tabelki... to wszystko niszczy fotografię. Będziesz zarabiać na fotografii, czy tylko wyświetlać na facebooku ? Aparat ma być wygodny w użytkowaniu, bo bez tego, potem nie chce się go trzymać w ręce i fotografować. Coś ci napiszę o sobie. Swojego czasu chciałem zmienić system i wybrałem Pentaxa. Kupiłem K-5 i byłem szczęśliwy, że mam coś znacznie przewyższającego jakością mojego APS-C i szczelnego jak pełnoklatkowiec którego wtedy używałem, przez co nie musiałem się bać chodzić ze sprzętem w deszczu. W ogóle efekt WOW i radość jak bym Boga za nogi złapał. Koniec końców, nie byłem w stanie robić nim zdjęć, bo nie leżał mi w ręce, nie ta waga nie taki uchwyt itd. Męczyłem się z nim i sprzedałem właśnie przez ergonomię.
Wojmistrz, a ja po prostu znam siebie i wiem, że nie sprzedałabym aparatu bo mi źle leży w ręku Dla mnie to by była kwestia przyzwyczajenia. Widać nie jestem zbyt wymagająca w tej kwestii
Co do lx100 - super ale bardzo drogi a musiałabym do niego dokupić raynoxa i jakąś lampę (bo dołączona ponoć się do niczego nie nadaje) i mnie po prostu nie stać Może gdyby miał odchylany ekran i wejście na mikrofon to bym się skusiła...
[ Dodano: Sro 07 Sty, 2015 20:39 ]
No to jest! Fujifilm x 30 jest efekt WOW więc jest dobrze
Adriana,
napisz proszę jak się sprawuje nowy nabytek.
Ja od jakiegoś czasu też myślę o kupnie zaawansowanego kompaktu. Nie zawsze chce mi się targać ze sobą lustro, a stary poczciwy "dżi fajf" Canona ma niestety swoje ograniczenia spowodowane wiekiem. W ostatnich tygodniach kilka razy przerabiałem od początku temat, w co ewentualnie pójść. I zawsze wychodziło, że X30 najbardziej by mi odpowiadał. Stąd bardzo zleży mi na poznaniu opinii na temat tego aparatu, szczególnie zaś w kwestii jego wad.
Kiedyś oglądnąłem go sobie w sklepie i gdybym miał określić jednym słowem moje pierwsze wrażenie, to byłoby to: cacuszko.
Benedykt, no moje pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne, zwłaszcza pod względem tego jak aparat sobie radzi w trudnych warunkach. Makro też jest super, a ostrzenie pierścieniem na obiektywie - bajka! Jestem teraz w trakcie poznawania jego wszystkich możliwości
Jeden mały minus jaki znalazłam póki co, że maksymalna długość filmu to niecałe 15 minut, no ale to w końcu nie kamera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9