Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam, stoję przed tym samym dylematem jaki obiektyw:( i jak się sprwuje ten który zakupiłeś??? I jaki to jest dokładnie?? i czy jesteś zadowolony z k-50 i samego też obiektywu
Witam, stoję przed tym samym dylematem jaki obiektyw:( i jak się sprwuje ten który zakupiłeś??? I jaki to jest dokładnie?? i czy jesteś zadowolony z k-50 i samego też obiektywu
To zależy jakim budżetem dysponujesz. Jeśli to okolica 3000 zł to jest teraz świetna oferta na fotozakupy - Pentax K-50 + Tamron 17-50/2.8 + Torba Pentax + Karta Sandisk 16GB - 3 lata gwarancji
Jeśli jesteś zdecydowana to nie czekaj bo zgaduję, że bardzo szybko zniknie
W zestawie oprócz karty i torby masz bardzo chwalony i jasny zoom Tamrona, będziesz zadowolona z takiego duetu
Jeśli tylko masz możliwość to zdecydowanie polecam zestaw z Tamronem.
K-50 to aparat godny polecenia i ma bardzo korzystny stosunek ceny do możliwości.
Dzięki rzeczywiście fajny zestaw, i rzeczywiście chwalisz sobie ten obiektyw...bo kurcze dużo ludzi mi polecało Sigma 17-50 / 2,8. a ja zielona w te klocki i wolałam się upewnić. Co sądzisz w ogóle o tym Pentaxie k-50 wart uwagi, czy lepiej nikon 5200?? do dnia dzisiejszego byłam przekonana na pentaxa ale naczytałam się że nie zbyt wychodzą zdjęcia np. fotografując dzieci i nie wiem czy to kwestia w prawy czy wina aparatu Co sądzisz
Na pewno warta uwagi
Jednak aby ją nabyć trzeba będzie wyłożyć 1980 zł za body z kartą i torbą oraz 1539 zł za Sigmę 17-50. W tym układzie wolałbym zestaw z Tamronem 17-50 i te 349 zł ciułać już albo przeznaczyć na dodatkowe szkło.
Jeśli jednak piszemy o ruchliwych dzieciach to być może HSM w Sigmie wart jest większej uwagi.
Bo tak poza tym to nie sądzę aby różnice w obrazku pomiędzy Sigmą, a Tamim były tu istotne.
Zresztą oba obiektywy są pod tym względem bardzo dobre i lubiane.
Ostatnio zmieniony przez akira Sob 17 Sty, 2015, w całości zmieniany 1 raz
oj nie pamiętam strony Ale chodziło że zdjęcia wychodzą nie zbyt na pentaxie k-50 nie wiem z jakim obiektywem ale chyba jakimś KIT ale nie napisała ta osobą nic więcej
kola, przyczyn "nie wychodzenia" zdjęć może być mnóstwo i zdecydowanie częściej to fotografujący ponosi za nie odpowiedzialność, ale bez linku, trudno dywagować. Na pewno AF i jakość wysokiego ISO jest w K-50 wystarczająca do fotografowania dzieci w typowych warunkach. Kitowy obiektyw jest zbyt ciemny do zdjęć w przeciętnie oświetlonych pomieszczeniach, ale to tyczy się tego rodzaju obiektywów we wszystkich systemach.
Czyli czegoś takiego nie brać pod uwagę Lustrzanka Pentax K-50 + DA 18-135 WR czarny + Torba Pentax + karta Sandisk 16GB - 3 lata gwarancji lepiej albo tamron albo sigma. Dobrze że jest tyle osób które to już ma za sobą, wie co jest najlepsze:0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10