Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Kitowy obiektyw jest zbyt ciemny do zdjęć w przeciętnie oświetlonych pomieszczeniach, ale to tyczy się tego rodzaju obiektywów we wszystkich systemach.
To nie jest takie jednoznaczne. O ile dobrze pamiętam w kitach Sony często ląduje 16-50/2.8 SSM, który spokojnie może stanąć w szranki z Tamronem czy Sigmą.
Ostatnio zmieniony przez akira Sob 17 Sty, 2015, w całości zmieniany 1 raz
Te wszystkie ciemne szkła, ze światłem 3.5-5.6, zwłaszacza przy ogniskowych rzędu 18-200 mm to są półśrodki, a z czasem potwierdzenie tego, że niepotrzebnie wydana kasa.
Nie lepiej kupić coś krótszego i jaśniejzego?
Ten cały zestawowy kit, jest tylko po to, by nie zniechęcić do zakupu lustrzanki.
krajobrazy, imprezy na zew i pomieszczeniach, dzieci
Mam wrażenie, że nie potrzebujesz lustrzanki. Jeszcze raz rozważ sobie A6000+16-50
[ Dodano: Sob 17 Sty, 2015 01:10 ]
muzyk napisał/a:
Ten cały zestawowy kit, jest tylko po to, by nie zniechęcić do zakupu lustrzanki.
Bo to przeważnie 18-55/3.5-5.6 ale ma tą zaletę, że jest dorzucany prawie za darmo i nie jest prawdą, że nie da się tym robić fajnych zdjęć. Po prostu trzeba sobie zdawać sprawę z ograniczeń i możliwości takiego szkła.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sob 17 Sty, 2015
akira napisał/a:
kola rozważ sobie jeszcze A6000+16-50
Ten power zoom ma nie najszybszy AF, słabą optykę i niektórych może irytować zoomowanie.
NIe bardzo chcę się pakować z powrotem w Sony, chodź miałam kompakt ale niezbyt zadowolona jestem z działania. Zależy mi na szybkim ujęciu najczęściej malutkich dzieci - które są nieprzewidywalne;) Sony bardzo długo myślał zanim zrobił zdjęcie jakiekolwiek.
[ Dodano: Sob 17 Sty, 2015 09:32 ]
Wcześniej był Kodak duży cyfrowy, ale najbardziej zadowolona byłam z Pentaxa fakt też kompakt jeszcze na kliszę, ale zdjęcia piękne. Uwielbiam robić zdjęcia, i chciałam coś innego z czego mogłabym czerpać jeszcze większą przyjemność -
dcs [Usunięty]
kola, wizjer ci potrzebny, czy wyświetlacz wystarczy?
Kup Nikona lub Pentaxa z rzeczoną Sigmą. I szczerze mówiąc weź korpus który Ci się podoba, którego potrzymasz gdzieś w ręku i zaakceptujesz, nie przejmując się zbytnio forumową lepszością Świąt BN nad Świętami WN.
Bezlusterkowce są bardzo OK, ale nie za te pieniądze aby wizjer, sensowna optyka itede.
Moim zdaniem Power Zooomy kupuje się gdy aparat z zoomem ma być niewielki. To rewelacyjny obiektyw do niezobowiązujacych fot lub wycieczkowy.
W takich obiektywach elektryczna zmiana ogniskowej tam jest powolna. Światło - OK, jak jedziesz w jpg i chcesz oglądać to na 20 calowym ekranie kompa to stosunkowo nowe bezlusterkowce APSC czy mikro 4/3 i na ISO1600 zrobia gładkie fotki.
dcs [Usunięty]
RB napisał/a:
Kup Nikona lub Pentaxa z rzeczoną Sigmą.
...albo w zestawie z ciemnym 18-55mm + stałoogniskowe 35mm.
W takim razie Pentax z Tamronem albo Sigmą. Oba obiektywy są tak samo jasne więc dobrze sprawdzą się w trudniejszych warunkach oświetleniowych i pozwolą na krótsze czasy migawki.
O ile kojarzę to espresso i kojut użytkują Tamiego i pisali o nim zawsze raczej pozytywnie.
Jeśli jednak możesz dołożyć do Sigmy 17-50 to będzie trochę szybsza z uwagi na HSM.
Obrazek to kwestia subiektywna - jedni wolą z Sigmy, inni z Tamiego.
Plus wyboru body Pentaxa jest taki, że dostajesz w nim mikroregulację i to moim zdaniem jeden z koronnych argumentów za K-50.
W przypadku obiektywów producentów trzecich takich jak Tamron i Sigma, możliwość doregulowania sobie AF w body według własnych potrzeb jest bardzo przydatną funkcją.
Wizjer o którym wspominałaś też będzie lepszy w Pentaxie.
tzn... np. robiąć zdj. nie było karty i nic chyba się nie zapisywało, potem robiąc kilka zdj już na kartę to to wyjdzie że były jakieś zdjęcia robione, jak dam nową kartę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9