Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Niestety, mam nieodparte wrażenie, że to Ty się od jakiegoś czau lansujesz, na kogoś takiego - przez m.in. nadmierną dociekliwość, a teraz wychodzi na to, że na nedmiernego analizatora wpisów forumowych.
Hmm, mam się bać?
P.S. Odpuszczam. Drakońsko odpuszczam.
Ostatnio zmieniony przez muzyk Wto 20 Sty, 2015, w całości zmieniany 2 razy
Ale co Ty chcesz od pasków? To, że zanegowałem kupno torby, plecaka???
Nie zrobił bym tego, gdybym sam nie miał z tym do czynienia.
Pasek? Przecież szajsu nie polecam. Miałeś ten, o którym pisałem w rękach?
Co do MTO. Akurat miałem do czynienia, ba nawet kupiłem - ten lepszy - już nie pamiętam czy to jest ten 1100 czy 1000. Któryś tam. Ciekawostka i tyle. Żeby z tego aferę robić, że jakie to szkło... przesada.
O szkłach lustrzanych ok 500 mm mam negatywne zdanie i tyle.
Owszem, jak komuś bardzo taki wynalazek potrzebny, czemu nie - kto komu zabroni wydać kasę na co chce...
Koledzy spokojnie Byłem w sklepie, macałem, oglądałem i pod względem gabarytów oraz obsługi i stylu najbardziej podoba mi się Fuji X-M1. Pytanie tylko co ma większy potencjał dla jpeg A6000 z kitem czy X-M1 z kitem lub 18mm f/2. Nie jestem jeszcze na 100% zdecydowany wiec cenne bedą dla mnie wszelkie Wasze opinie.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Wto 20 Sty, 2015
motoluka, Fujinon 16-50mm f3.5/5.6OIS to dużo lepsze obiektywniż 16-50 Sony. Fujinon 18mm F/2R też jest lepszy od 20/2.8 czy tym bardziej 16/2.8 Sony.
JPEGi t z Fuji też lepsze.
...ale X-M1 to najprostszy model, a A6000 -najwyższy i ich porównywanie jest bez sensu.
nie zależy mi na mnogości ustawień manualnych, preferuje raczej prosta formę
Ustawienia manualne są zasadniczo zawsze takie same: czas, przysłona, czułość. Aparaty różnią się wygodą w ustawianiu tych manualnych parametrów – jedna rolka i przyciski, dwie rolki, dedykowany przycisk ISO lub jego brak, itd. Pozostałe cechy przydatne przy ustawieniach manualnych to już mogą być spore: uchylny ekran, pokazywanie ustawionej odległości przedmiotowej na ekranie (w bezlustrach i kompaktach, nie wiem czy to występuje w jakichś lustrzankach?) itd.
motoluka, Fujinon 16-50mm f3.5/5.6OIS to dużo lepsze obiektywniż 16-50 Sony. F.
Tak jest. Tyle, ze w przeciwieństwie do Sony 16-50 to ów Fujinon nie jest ani trochę kompaktowy (coś tam było o noszeniu tego w kieszeni spodni - cóz, jak kto lubi...). A Sony w jotpegach swoje zrobi, obraz z tego 16-50 odaberruje i wyprostuje... i jakoś (IMO całkiem do łyknięcia) to będzie.
Wiec po przeczytaniu wielu testów, macaniu i Waszych opiniach na czoło wychodzi Fuji X-M1. Gdzieś z boku spoglądam takze porządliwie na Panasonica GM1. Aparacik wybitnie kompaktowy, obiektyw takze malutki 12-32mm. Jedyne obawy jakie mam to czy ograniczać się mniejsza matrycą. Jasne jest, że kompaktowe wymiary to dla mnie plus dla GM1, aczkolwiek jeśli Fuji miałby oferować znacznie lepsza jakość obrazu to bez zastanowienia wolałbym właśnie jego. Tak dla zobrazowania dodam, że aktualnie posiadam Panasonic DMC FZ50 i jestem zadowolony z jego jakości zdjeć aczkolwiek wymiary nie zachęcaja mnie do zabierania go wszędzie.
Panasonic GM1 + Panasonic 12-32mm f/3.5-5.6 (tutaj praktycznie to samo 84 stopnie)
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Wto 20 Sty, 2015
motoluka napisał/a:
Panasonic GM1 + Panasonic 12-32mm f/3.5-5.6 (tutaj praktycznie to samo 84 stopnie)
Właśnie chciałem Ci to polecić Weź do ręki, poczuj te rozmiary i zrozum, że nic bardziej kompaktowego nie dostaniesz (chyba, że kupisz 14/2.5 do tego, wtedy już w ogóle lux )
Nie wiem o co chodzi z tą matrycą - odpal sobie flickra i wpisuj nazwy aparatów, których zdjęcia chcesz pooglądać i oceń efekty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11