Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 25 Sty, 2015 Jaki korpus do Canon EF 300F2.8 L IS USM
Witam,
Zastanawiam się nad kupnem body do tego obiektywu, więc do wyboru mam
Canon EOS 1D-Mark II
Canon EOS 1D-Mark IIN
Canon Eos 1D -Mark III
Z góry Dziekuję za pomoc
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez komor Nie 25 Sty, 2015, w całości zmieniany 1 raz
IMO Canon Eos 1D -Mark III/oczywiście z niewadliwej serii/.
Zadowolonym posiadaczem 1D3 jest Wujek_Pstrykacz - zapewne odpowie w razie potrzeby na wszelkie pytania dotyczące tego sprzętu.
BTW, Wujek jest twoim krajanem, być może mógłby Ci go zademonstrować przy jakimś dobrym browarku
MM, jeśli chodzi o matrycę, to 5DIII raczej spokojnie pokona 1DIII, czyż nie? Pytanie na czym bardziej zależy pytającemu. Na pancerności „jedynki”, serii i lepszemu (?) systemowi AF, czy nowszej matrycy 5DIII. O ile budżet wytrzyma, bo sądząc z typów wymienionych przez seban4 to być może 5DIII odpada.
MM, jeśli chodzi o matrycę, to 5DIII raczej spokojnie pokona 1DIII, czyż nie? Pytanie na czym bardziej zależy pytającemu. Na pancerności „jedynki”, serii i lepszemu (?) systemowi AF, czy nowszej matrycy 5DIII. O ile budżet wytrzyma, bo sądząc z typów wymienionych przez seban4 to być może 5DIII odpada.
Tutaj chyba chodzi najbardziej o cenę korpusu. Matryca 5D3 jest oczywiście najlepsza, ale ktoś kupujący 300/2.8 niekoniecznie jest onanistą tabelkowym a matryca 1D3 naprawdę jest fajna. Podobna w odbiorze do starej piątki czyli jak dla mnie lepsza od jakiejkolwiek matrycy APS-C Canona.
Z tych trzech wymienionych w pierwszym poście oczywiście 1d3 którego zreszta używam z dobrym skutkiem. Dla kogoś kto nie dysponuje nadmiarem kasy jerst to oferta znakomita. Ja się skłaniam do zakupu 1d4, ale widzę, że są drogie. No i oczywiście musi trafić się okazja, jak mi się trafiła z jedendetrójką
Dzieki Panowie za radę, racja Wujek jest z Tychów a ja z Podlecia więc 7km mam do Niego:)
Obiektyw teraz pracuje z 5DMkII i procent trafionych ujęć to 65, ale 5-kę chce do 70-200 bo zgrały się idealnie a do "Dziwki" coś szybszego:) też patrze na 1DmkIII
i chce tego "szoku" zasmakować... Dzieki Paniowie, i chyba te body mi wystarczy, wiem po co zyję:)
[ Dodano: Pią 30 Sty, 2015 20:24 ]
Witam,
Właśnie nie określiłem o co mi chodzi, dokładniej szukam body które w pełni obsłuzy mi EF 300F2.8LIS nie skupiam się na FF ale nigdy tez nie robiłem zdjęć APS-H, zalezy mi na 10kl/sek i b.dobrym systemie AF, Posiadam 5DMk2 i jestem z Niego zadowolony, jeżeli 1DMk3 generuje równie Boski obrazek z tym szkłem to dlaczego by nie... Polecaja mi także 7DMk2.
Co Wy o tym sadzicie?
Pozdro
[ Dodano: Pią 30 Sty, 2015 20:30 ]
robię zdjęcia koni w ruchu
[ Dodano: Pią 30 Sty, 2015 20:32 ]
A może Wujek Swojego chce sprzedać?:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11