Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Wto 03 Lut, 2015
Który na początek
Autor Wiadomość
Ellia 
Nowy
Ellia

Wysłany: Wto 03 Lut, 2015   Który na początek

Witam serdecznie.
Chcąc zwiększyć swoją wiedzę w temacie fotografii, zapisałam się na kurs online. Jednak potrzebuję zakupić aparat który umożliwi mi zgłębianie tej fascynującej dziedziny jaką jest fotografia. Znalazłam dwa modele i potrzebuję ,żeby ktoś kompetentny mi doradził. Jeden model canona ma dwa obiektywy ,ale kiedy czytałam opinie o jednym z nich były niekorzystne ,za to nikona aparat już miałam i byłam zadowolona bardzo. Zresztą nie będę się rozpisywać bo przecież nie mam pojęcia .Tak ,więc liczę na Was .
Tu link.
http://www.euro.com.pl/porownanie.bhtml ... 7430822997

Pozdrawiam,Ellia

Reklama

komor 
Moderator

Wysłany: Wto 03 Lut, 2015   

Ellia, link nie działa, podaj po prostu jakie to modele i z jakimi obiektywami. Podaj też budżet, w zakresie jakiego możesz się poruszać. Oczywiście masz też wiele podobnych tematów, w tym przyklejone na samej górze działu „Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej”:

Pierwsza lustrzanka do ok. 2500 zł (edycja 2015)
Pierwsza lustrzanka do ok. 2000 zł (edycja 2015)

Są też starsze tematy (edycja 2014), w których jest więcej dyskusji.

Ellia 
Nowy
Ellia

Przepraszam proszę teraz

http://www.euro.com.pl/po...7&p2=2558796104

[ Dodano: Wto 03 Lut, 2015 14:53 ]
Chodzi o Canon EOS 1200D + 18 - 55 mm DC III + 70-300 DiLD + akcesoria

i

Nikon D3200 18-105 VR

muszę zamówić któryś dzisiaj inaczej nie zdążę odebrać go, proszę o pomoc

i czy ten nikon ma możliwość wymiany obiektywu gdybym chciała kiedyś dokupić jakiś?

dcs
[Usunięty]

Ellia, http://euro.com.pl/lustrz...18-105-vr.bhtml

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Ellia napisał/a:
i czy ten nikon ma możliwość wymiany obiektywu gdybym chciała kiedyś dokupić jakiś?
:roll:

Sunders 

http://www.electro.pl/Apa...2.02_Nokaut-cen
:smile:

komor 
Moderator

Ellia napisał/a:

Tak, oczywiście. To lustrzanka z wymiennymi obiektywami. Ten zestaw z Canonem jest gorszy – obiektywy bez stabilizacji i takiej sobie jakości. Wolałbym Nikona D5100 lub D3200 z 18-105 VR. Tym bardziej, skoro byłaś już zadowolona z Nikona.

Sunders 

komor napisał/a:
Ten zestaw z Canonem jest gorszy – obiektywy bez stabilizacji i takiej sobie jakości. Wolałbym Nikona D5100 lub D3200 z 18-105 VR.

komor, a co powiesz o zestawie Pentaxa? :smile:

Ellia 
Nowy
Ellia

Dziękuję za odpowiedz, a jeszcze zapytam jaka jest różnica w tych dwóch

Nikon D3200 18-55 VR II + 70-300 DiLD Macro 1:2

Źródło: http://www.euro.com.pl/se...0#ixzz3Qh87oWQX

Nikon D3200 18-55 mm VR II + AF 55-200 mm VR

Źródło: http://www.euro.com.pl/se...0#ixzz3Qh8MH9mR

I czy w tej cenie jest szansa kupić aparat który ma głębie ostrości mniejszą niż 3,5?
Pozdrawiam

jaad75 
Klub Pierdzieli

Ellia napisał/a:
I czy w tej cenie jest szansa kupić aparat który ma głębie ostrości mniejszą niż 3,5?
Aparaty nie mają "głębi ostrości", mają ją co najwyżej zdjęcia wykonane zestawem aparat+obiektyw, na danej przysłonie i odległości ostrzenia. F/3.5, to oznaczenie maksymalnego otworu przysłony w danym szkle. I tak, można w tej cenie kupić aparat z jaśniejszym szkłem niż f/3.5, ale musisz się rozejrzeć za starszymi modelami na rynku wtórnym.

Sunders 

jaad75 napisał/a:
można w tej cenie kupić aparat z jaśniejszym szkłem niż f/3.5, ale musisz się rozejrzeć za starszymi modelami na rynku wtórnym

... lub ew. za jasniejszymi obiektywami stałoogniskowymi.

dcs
[Usunięty]

Ellia, http://allegro.pl/obiekty..._to=800&order=p
Ostatnio zmieniony przez dcs Wto 03 Lut, 2015, w całości zmieniany 1 raz  

Ellia 
Nowy
Ellia

dziękuję za pomoc!

Odpowiedz do tematu