Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 Dobry Canon do zdjęć portretowych
Wita
poszukuje dobrego aparatu do robienia zdjęć portretowych- głównie chodzi mi o precyzyjne ujęcia makijązu, oraz do detali na paznokciach.
jestem osobą początkującą ale potrzebuję dobrego sprzętu do pracy
polecono mi canona 650 d, 550d a ostatnio w sklepie sprzedawca chwalił 700d.
Ja dodatkowo poczytałam o 70d ale mam mętlik w głowie, który okazałby się lepszy
i oczywiście jaki obiektyw sprawowałby się najlepiej przy takich zdjęciach.
czy 50/1.8 starczy??taki mi polecono ale myslałam bardziej nad 50/1.4 bądz 24/1.4
ech mam nadieję ze za mocno nie namieszalam w nazwach
prosze o rade
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez komor Sro 04 Lut, 2015, w całości zmieniany 1 raz
czy 50/1.8 starczy??taki mi polecono ale myslałam bardziej nad 50/1.4 bądz 24/1.4
Do headshotów - nie, zbyt krótka ogniskowa. Do paznokci z kolei za duża odległość ostrzenia. Do paznokci zdecydowanie potrzebujesz obiektywu makro, który do całości, czy detali makijażu też się nada. Może to być 90-tka, 100-tka, czy nawet 70-tka f/2.8, w zależności od preferencji/budżetu. Pomyśl też o oświetleniu, jeśli to ma być dobrze zrobione.
Tanie makro będą tu nieco za krótkie do headshotów, a i 6D niepotrzebnie podniesie koszty. Poza tym płytsza GO pełnej klatki niepotrzebnie utrudni jej zadanie.
Nie sposób się z Tobą nie zgodzić jeżeli chodzi o macro,
może jednak dziurkę zamknie na "maxa" dołoży z 3 lampy
z dyfuzorami wedle rad ks. Henryka
i coś z tego wyjdzie Mówię o FF.
Ostatnio zmieniony przez 111lisu Sro 04 Lut, 2015, w całości zmieniany 1 raz
No i trzeba zaznaczyć, że przy 150 np. taki portret siedzący wymaga dość dużej sali zamiast kameralnego studia. Nie każdy takim lokalem dysponuje. Toć to prawie hala sportowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11