Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 Mała torba na aparat z obiektywem
Witam, szukam jakiejś małej torby/etui na lustrzankę z stalka, tak abym mógł wrzucić torbę do plecaka, zależy mu na solidnej torbie, żeby za szybko się nie rozpadła... Nie chcę czegoś co będę woził osobno narazie nie musi mieścić dodatkowych obiektywów, tylko tyle żeby aparat z obiektywem wszedł.
Jak w ogóle można wiedzieć o co chodzi jeśli nie podano informacji jaki to aparat i jaki obiektyw? Przecież aby dopasować możliwie mały "cziemodan" na ten sprzęt to trzeba wiedzieć. A tak poza tym to nie rozumiem w ogóle jak można pytać o takie... sprawy? Po prostu idzie się do sklepu i wybiera to co zmieści nasz sprzęt a o rozpadnięcie się futerału nie ma co martwić bo i tak zdecydowanie dłużej przetrwa niż nasz aparat się zestarzeje.
A nowy będzie miał już inne gabaryty i przecież nie będziemy nosić nowego aparatu w starym etui.
Chodzi o to ze jak byłem w sklepie to wybór bardzo mały jest w tych euro,media markt, większość towaru ze strony trzeba ma zamówienie ściągać, więc nie ma jak przymierzyć nawet, z obejrzeniem aparatu też były problemy bo nigdzie nie mieli. Aparat to D7000 +nikkor 50/1,8.
Dzięki za info! Ja już mam sklerozę i nie pamiętam o szczegółach z innych wątków.
Nadal jednak twierdzę, że najlepiej dopasować sprzęt w sklepie namacalnie a nie zdawać się na opinie innych. No chyba, że chodzi o czadową firmę.
Niestety znalezienie sklepu z sensownym wyborem toreb foto na ekspozycji to w PL też problem.
Pozostaje zakup droga internetową z opcją ew. zwrotu.
Wszyscy producenci, których torby wymieniłem są IMO solidni i gwarantują dobrą jakość. Także Każda z podanych toreb z pewnością pomieści ww. sprzęt.
No TO jest argument. Rzeczywiście, w mniejszych miastach jest kiepsko ze znalezieniem sensownych futerałów na aparaty. W wojewódzkich przynajmniej można dopiero szukać.
Musze sie zgodzic z Preskaler, bo o ile szukajac duzych toreb i plecakow patrzy sie zazwyczaj na ogolna kubature i ustawia sie przegrodki wedle potrzeb, tak przy malych torbach, kupowanie w ciemno to loteria.
Jesli to konkretna lustrzanka i konkretny obiektyw, warto popatrzec na skorzane etiu w stylu starych aparatow.
W takim razie, zamówię z odbiorem w sklepie i zobaczę czy mi odpowiada czy nie. Patrząc na wymiary taka lowepro nova 160 wejdzie spokojnie do plecaka, a do tego w razie czego wejdzie drugi obiektyw camarok city x38 fajna tania, ale za duża. Tamrac pomieści jeszcze dodatkowy obiektyw ale strasznie droga jest... Zamówię lowepro do sklepu i przymierze się do niej.
Patrząc na wymiary taka lowepro nova 160 wejdzie spokojnie do plecaka
Trochę duże i pancerne, żeby pchać to do plecaka. Są jeszcze te ładowane od góry kabury, które nosi się z przodu, a nie w plecaku. Może takie coś? dj crazy, wpisz do Google: „lowe pro top loader”.
Komor, dużo jeżdżę rowerem, a nie chciałbym żeby w razie gleby aparat się uszkodził, wolałbym mieć go dlatego w plecaku. Wiem że to takie słabe rozwiązanie ale nie mam innego pomysłu jak go wozić ze sobą.
Miałeś na myśli to komor?
m.morele.net/product/details/470790/0
[ Dodano: Sro 04 Lut, 2015 12:57 ]
Czy ew ta torba pomieści D7000 z Sigma 17-50 2,8?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9