Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 11 Mar, 2015 ESCHENBACH adwenture D 8x25-10x25 B active
Witam . Mam pytanko bo także przymierzam się do zakupu jakiegoś typowego kompaktu typu 10x25 . Wpadła mi w ręce do oglądnięcia Eschenbach adventure D 10x25 B active . Pierwsze wrażenia w sklepie gdy ją oglądał to bardzo solidne wykonanie made in germany nie w chinach , zaślepki okularów i obiektywów super zrobione w kąplecie także dodatek muszle na okulary fajnie jeży w dłoni pokrętło ostrości pracuje perfekt jak dla mnie sprzedawca zapewnia że wszystkie elementy optyki pokryte powłokami , oczywiście wodoszczrlna i wyp. azotem jakość jej wykonania zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie . Tyle że kompletnie nic nie wiem o lornetkach firmy eschembach czy warto czy też jest to niszowa klasa lornetek ?
Mialem kiedys malego eschenbacha 8x26b. Nie wspominam go za dobrze. Plastik fantastik i wszedzie odchodzaca guma. Ostrzenie jak i regulacja muszli porażka, wszystko jak tani chinski plastik. Optycznie, klasa kompaktu za 200-300pln nic specjalnego. Mialem tez przez chwile 8x32 arena chyba, nie pamietam juz dokladnie gdyz szybko odsprzedalem. Niczym lornetka mnie nie ujela niestety.
Ta seria jest ze stopów metalu ogumowana miałem w ręku bawiłem sie nią troszke polukałem z dzwi sklepu no ale to nie to co ponosić i porobić obserwacje w różnych warunkach jak i o różnej porze dnia . Np nikony typu aculon czy prostaff5 te prorównam bo posiadam pod względem wykonania dosłownie sie umywają
Ta seria wyglada na zdecydowanie lepiej wykonana.. Nikonowskie male aculony i sportstary to bardzo slabe lornetki. Z tego co widze ten eschenbach jest dosc drogi. Zadnych danych o powlokach fazowych i tylko 5 lat gwarancji. Ja bym sobie darowal i za ta kase wziol byl olka wp I albo kowe bd.
http://pages.ebay.com/lin...3088953&alt=web
Zapomniałem dodać że jestem w de i cena 116 € ponoć jakaś promocja sklep firmowy mam pod nosem 5km . Dają na nią 10l gwarancji pisemnej która akurat niema dla mmie znaczenia zbytnio bo jak sprzęt faktycznie dobry to swoje wytrzyma dylemat mam tylko 8x25 czy 10x25 obsługa w sklepie stonowczo polecała 8krotne przybliżenie ale zapoznam się z chęcią z Waszym zdaniem co do powiększeń w małych lornetkach typu 25mm
W Niemczech tanie Eschenbachy sa bardzo popularne-w każdym sklepie z okularami. Nie sa jednak zbyt dobre. Z małych lornetek warto kupić odwrócone porro: Olympus pci, Nikon travelite ex, Bushnell elite 2 7x26, albo jakiegoś dachowego Minoksa. Sa niestety znacznie droższe. 10x25 bedzie ciemniejsza, wady optyczne bardziej widoczne, a z powiększenia raczej większych zysków nie bedzie.
Wogule jeśli chodzi o eschenbacha to raczej dobra marka czy niska klasa ? Zaskoczyła mnie jakość wykonania w tym modelu i asortyment dodatków naprawde wysoki poziom pod tym względem w stosunku do nikona seri aculon . I raczej podzielam zdanie (Widoczek) codo solodności w kwestii wykonania . No z optyką to wiadomo obiektywy 25 mm jakiekoś szału nam nie zaoferują ale to straty względem gabarytów i wagi
Ostatnio zmieniony przez mariuszek610 Czw 12 Mar, 2015, w całości zmieniany 1 raz
Jesli porownujesz do aculona to raczej ten eschenbach dobry nie jest. Zalicytuj lornetke z linka. Zaloze sie ze bedzie o niebo lepsza I trwalsza od tego eschenbacha.
Zdecydowałem na eschembacha 8x25 przekonuje mnie jakość wykonania nowego modelu . Jak wróce zakupu wrzuce jakieś szczegułowe dane techniczne i foto bo w necie są raczej takie ogólnikowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13