Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Opinie należy sortować. Nie można mieszać opinii i poziomu zadowolenia np 2010/11 z 2014/15. Dprview wiele razy udowodniło, że potrafią robić skopane fotki i np ISO800 szumiące o wiele bardziej niż ISO3200 itd. nie ufam tej stronie. Wolę oglądać foty na pixelpeeper jeśli już muszę, a tak, zdaję się na swoje doświadczenie. Jeśli już mowa o dprview, to 60D wyszło tak samo "źle" jak 550D, a 650 i 700D wyszły lepiej.
ale kto miesza zadowolenia 2010/11 z 2014/15?
prosze opinie na canon-board:
-> http://www.canon-board.in...zy-700dz-91163/
Zauwaz ze nikt nie wypowiada sie na temat obrazka - bo jest on praktycznie taki sam.
no ja takze zazwyczaj ogladam na pixel a takze na flickr
co do dpreview i Twojej opinii co do porownania zdjec (np.RAW 6400) nie zgodze sie z Toba - dla mnie w wielu momentach najgorzej wypadlo 700D (spojrz na myszke Miki, karte z Damą czerwo, zdjecie twarzy dziewczyny po prawej czy poczatek napisu Baileys ze złoto-zielona czescia nalepki po lewej stronie od litery B ukryta bardziej w cieniu) - co ciekawe po obejrzeniu na dpreview spojrzalem jeszcze na dxomark - i moje spostrzezenia wypadaja podobnie do wynikow u nich.
Nie zmieniam zdania. Wiem jak wygląda obrazek z obu puszek, do tego 700D lepiej współpracuje ze szkłami STM, dotykowy wyświetlacz też się spisuje rewelacyjnie. Trzeciej sztuki 60D na pewno osobiście nie kupię, a jeśli bym musiał przejść na APS-C Canona (pomijam EOSy M), to aktualnie kupił bym 70D do póty nie przekonam się o jakości 750/760D.
Ja rozdzielam pracę zarobkową od hobby, dlatego nie dziwi mnie, kiedy fotograf z ponad trzydziestoletnim stażem i dziesiątkami publikacji idzie na polowanie na ptaszki z eLką 600mm f/4 IS, na której ma podpiętego Canona 1200D. Wszystko zależy od rodzaju fotografii, dlatego z wymienionych wybrał bym najmłodszego czyli 700D. W moim przypadku dochodzi jeszcze jeden ważny aspekt - filmowanie, a w tej kategorii 700D wyprzedza znacznie 60D.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10