Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
pentax k-50, nikon d5300, canon 700d czy moze canon 760d ???
Autor Wiadomość
skorpid 
Nowy

Wysłany: Wto 03 Mar, 2015   

Wlasnie zaczalem tez czytac o bezlusterkowcach! plus gabaryty minusow jeszcze jest chyba sporo. Najgorsze jest to ze nie mam zabardzo doswiadczenia wlasnie z bardziej zaawansowana fotografia poza starymi kompaktami az teraz w koncu przyszedl czas ze moge sobie na to pozwolic a fotografia zawsze mnie fascynowala. mam malo czasu okolo 1 miesiac na wybor sprzetu (wykorzystuję srodki z dofinansowania :) ) w bezlusterkowcach obawiam się tylko tego ze jednak jakość obrazu będzie dużo słabsza, jeden mały szczegół aczkolwiek jak wazny, bo funkcjonalność bezlusterkowców jest ogolnie wspaniala, choćby panasonic gm5k http://allegro.pl/panason...5120180373.html porownuję w necie co mogę to zauwazam roznice w rozmyciu tla, czystości fotografowanego obiektu, ale moge sie mylic.
Wydac kilka tys zl to nie jest dla mnie pojscie do kina :) ,
Muszę iść na jakiś kompromis :(

Pozatym dziekuję wam bardzo za to ze chce wam sie odpisywać i pomagać :)

apropos: to mnie kreci i gosc zrobil to canonem 600d
szczegolnie od 0:20-0,36sek
https://www.youtube.com/watch?v=bVFC_1oVLrM

Reklama

Lucas1981r 
Rozmowny

skorpid napisał/a:
właśnie przeczytałem, dzięki. Ale tam jest delikatnie mniejszy budżet, ja na samo body mogę przeznaczyć 3200zl, na pentaxie bym zaoszczedzil i od razu wydal na jakies dodatkowe szkiełko. ale bardzo interesuje mnie jeszcze ten canon 760d może być ciekawy.

Ale powiedz co Cie interesuje w tym Canonie 760D?? - chetnie poslucham? :)

Jezeli chodzi o nowosci to raczej odczekalbym ze 2-3 miesiace aby cena troche opadla - jak to zawsze bywa.

W tej chwili kupujac np. K-50 moglbys dokupic sobie Sigme 17-50/2.8
Z nowosci raczej patrzylbym na K-S2 lub np.Samsunga Nx500

skorpid 
Nowy

Ten pentax k-s2 calkie calkiem przemawia do mnie:)

co w 760d mi sie podoba?

...nowa matryca, 19 krzyzowych punktow AF, 60fps przy filmie, ciche obiektywy do filmu, mnogosc obiektywow w calkiem przyzwoitej cenie,AF w trybie Live View, śledzenie AF, sterowalnosc smartfonem - i tu wyjasnie zeby nie bylo za duzo smiechu, tak jestem gadzeciazem ale wyobrazam sobie sytuacje gdzie aparat podczas imprezy jest wycelowany w staly punkt a ja siedzac z reszta towarzystwa moge z kanapy sie nim bawic i pstrykac jak trzeba, druga sprawa balkon, stawiam na statywie, siedze w domu i z tel wszystko widze jak cos to pstrykam :) itp, pilot zbedny.

pentax k-s2 przykuł moja uwage dzieki za propozycję boję sie tylko ceny. w najblizszym czasie jeszcze popatrze na bezlusterkowce aczkolwiek jednak lustro narazie bardziej mnie przekonuje.
pozdrawiam

[ Dodano: Wto 03 Mar, 2015 16:02 ]
Canona 760d bardziej porownoja do 70d niz do 700d, z tego wywnioskowalem ze moze nie byc zlym wyborem pentax k-s2 ponoc ma miec nawet funkcje nagrywania poklatkowego i z tego co czytam wiekszosc uzytkownikow jest zadowolonych z wyboru pentaxa. Pozatym ogromna zaleta pentaxa sa uszczelki. Malo pisze o jakosci zdjec bo wydaje mi sie ze kazdy z tych korpusow bedzie robil przyzwoite. Z tego co wyczytalem ks-2 ma slaba baterie i tu chyba nikony wypadaja lepiej np d5300. No zobaczymy do konca marca mam czas z wyborem.

[ Dodano: Sro 04 Mar, 2015 16:57 ]
Witam ponownie...
Wybrałem z ciężką doplatą do budżetu canon 700d plus tamron 16-300 PZD wyjdzie mnie to 4390 z karta 32GB i jakims filtrem. jeszcze nie kupiłem bo stwierdziłem że jesli mnie wysmiejecie za moj wybór to bede wstanie go jeszcze zmienic. :) Pozdrawiam i jesli to nie problem to czekam za wszelkimi "za" i "przeciw"

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Czw 05 Mar, 2015   

skorpid napisał/a:
co w 760d mi sie podoba?

...nowa matryca, 19 krzyzowych punktow AF, 60fps przy filmie, ciche obiektywy do filmu, mnogosc obiektywow w calkiem przyzwoitej cenie,AF w trybie Live View, śledzenie AF, sterowalnosc smartfonem - i tu wyjasnie zeby nie bylo za duzo smiechu, tak jestem gadzeciazem ale wyobrazam sobie sytuacje gdzie aparat podczas imprezy jest wycelowany w staly punkt a ja siedzac z reszta towarzystwa moge z kanapy sie nim bawic i pstrykac jak trzeba, druga sprawa balkon, stawiam na statywie, siedze w domu i z tel wszystko widze jak cos to pstrykam :) itp, pilot zbedny.

No to już wybrałeś. :idea:

skorpid 
Nowy

Wysłany: Sob 25 Kwi, 2015   

Witam....

Chciałbym bardzo podziękować wszystkim za podpowiedzi które otrzymałem na tym forum...

Pomogły mi bardzo w wyborze. od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem hmm jednak Pentax-a K-S2 z kitem. do tego dokupiłem tanie 70-300 tamrona i starą stałkę pentax-a 50/1,7. Na tą chwilę zabawy mam mnóstwo szczególnie na tej manualnej stałce. Na jakiś czas mi starczy.

Sam k-s2 jest jak dla mnie świetny, wydaje się mocny/wytrzymały dużo ciekawych filtrów fajne funkcje: timelapse nakładanie kilku ekspozycji na jeden obrazek itp. jakość zdjęć jak dla mnie SUPER. Jestem pod wrażeniem jak dobrze radzi sobie przy słabym świetle bez lampy. ISO3200 nawet jest znośne myśle że to dobry wynik, AF celny i szybki.

Na tą chwile nie planuję dodatkowych zakupów ale pod koniec roku (może troszkę szybciej) pewnie się będę chciał skusić na jakiś mały zoom o stałym świetle np 2.8. (taki zamiast kita 18-50) moze coś polecicie co naprawdę się oplaca??? . Są tamrony sigmy np sigma 17-50/2.8 itp. i jak to jest z używkami??? warto oszczędzać i kupić używkę czy lepiej dołożyć i kupować nowy. stałkę kupiłem używaną ale kosztowała 250zł to male ryzyko zoom z stałym swiatlem kosztuje kolo 1500zl dlatego wolę poprosić o poradę bardziej doświadczonych. :)

Jeszcze raz dziękuję....
Pozdrawiam Damian

[ Dodano: Sob 25 Kwi, 2015 10:18 ]
P.S.
co do atutów k-s2 to jeszcze dwie rolki, wifi/nfc ... te opcje też naprawdę się przydają :)
obsługa banalnie prosta, intuicyjna.

minusy:
myślę że filmy jak na te czasy mogłby robić troszkę lepsze aczkolwiek też nie testowałem jeszcze tak mocno.

komor 
Moderator

Wysłany: Sob 25 Kwi, 2015   

skorpid napisał/a:
pewnie się będę chciał skusić na jakiś mały zoom o stałym świetle np 2.8. (taki zamiast kita 18-50) moze coś polecicie co naprawdę się oplaca???

To jest oczywiście najczęstsze pytanie, które pojawia się odnośnie obiektywów, więc masz już gotowy wątek: Co zamiast KITA do Pentaksa. Możesz też zajrzeć do analogicznych wątków dotyczących innych niż Pentax systemów. Są tuż obok pentaksowego.

Lucas1981r 
Rozmowny

Wysłany: Nie 26 Kwi, 2015   

skorpid, bierz Sigme 17-50/2.8 ;) chyba ze jeszcze jasniej to 18-35/1.8 :mrgreen:

tu popytaj -> http://pentax.org.pl/viewforum.php?f=15

Odpowiedz do tematu