Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
niestety d300 już nieaktualny, ale pojawił się Canon eos 500D - jak wypada ten egzemplarz?
Wojmistrz, Cięzko znaleźć coś młodszego w kwocie do 1500zł z obiektywem 200mm
Cięzko znaleźć coś młodszego w kwocie do 1500zł z obiektywem 200mm
Wiem, dlatego zawsze jest coś za coś.
Może Fuji X-S1?
slawex1983 [Usunięty]
Wysłany: Sob 02 Maj, 2015
HX400V daję radę. W moim przypadku się sprawdził. Pewnie, że lustrzanka pozwala uzyskać lepszą jakość ale w moim przypadku korzystanie z megazoomów daje więcej radości. Idealny aparat na wycieczki - nie tylko przez uniwersalność ale też dzięki geotagowaniu zdjęć.
slawex1983, na ile ci bateria przy gps starczała na wycieczkach?
slawex1983 [Usunięty]
Zwykle podczas jednej wyprawy nie robię więcej jak 150 zdjęć, a akumulator to wytrzymuje. Maksymalnie myślę, że udałoby się dobić do 200 fotek bez użycia lampy i bez gps'a. Ale jak wspomniałem chyba nie zdarzyło się wyczerpać baterii do końca. Aparat mam prawie rok czasu. Jeszcze nadmienię, że aparat łapie fixa kilka sekund od włączenia, więc często się zdarza, iż go nie wyłączam, żeby mieć pewność otagowania zdjęcia współrzędnymi gps.
Pytam, bo mam same złe doświadczenia z GPS w aparatach, jeśli chodzi o czas pracy. Jako opcja wycieczkowa dla mnie to zbędny bajer, chyba, że to wypady na 2-3h.
Miło mi ,że mój wątek spotkał się z takim zainteresowaniem. Pochodziłem po sklepach pooglądałem i wybór padł na DSC-HX400V - lustrzanki są może w podobnych cenach ale sam obiektyw dający odpowiednik zoom-u x50 to koszt ponad 2000zł - oczywiście na megazoomie się nie skończy i na boku będę zbierać na zestawik lustro+ obiektyw.
Co do Sony- wbudowany obiektyw ma możliwość stosowania filtrów - czy ktoś wie jakiego rozmiaru?.
Z informacji znalezionych u wujka google wynika że 55mm ale nie jestem pewien.
slawex1983 [Usunięty]
Wg mnie właśnie gps jest fajną sprawą. Przydałby się jeszcze kompas. Za zbędne uwarzam wykrywanie i rozpoznawanie twarzy, filtry artystyczne i inne śmieci pchane na siłę. Z funkcji edycyjnych wystarczy tylko kadrowanie.
Wojmistrz, co do porównania - akurat tak zrobiłem w jednym sklepie - najtańsze lustrzanki ze stockowym obiektywem nie wypadły o wiele lepiej
slawex1983, jeszcze go nie zakupiłem ale zrobię to na dniach
[ Dodano: Pon 11 Maj, 2015 21:25 ]
Witajcie po małej przerwie, jeszcze nie zakupiłem megazooma (czekam na odpowiedni moment) - ale w jednym ze sklepów pojawił się ciekawy zestaw :
Canon EOS 1200D
+ 18 - 55 mm DC III (Canon)
+ 70-300 DiLD (Tamron)
+ Torba Canon, karta pamięci
Cena za taki zestaw to 1850zł - co sądzicie o takim zestawie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10