Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: komor
Wto 05 Sty, 2016
ZDJĘCIA NOCNE 2015
Autor Wiadomość
Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015   ZDJĘCIA NOCNE 2015

Zapraszam.

Reklama

krikus 
Rozmowny
znawca tematu

Wysłany: Sob 03 Sty, 2015   

fot.1

_DSC0237a.jpg
Plik ściągnięto 14184 raz(y) 316,45 KB

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

Wysłany: Nie 03 Maj, 2015   

2. czy 3. ('a' czy 'b') :?:

Kazimierz Dolny [a].jpg
2.
Plik ściągnięto 13605 raz(y) 731,24 KB

Kazimierz Dolny [b].jpg
3.
Plik ściągnięto 13605 raz(y) 587,31 KB

komor 
Moderator

Ja bym wolał B.

90s 
Optyczny
www.s999art.com

komor napisał/a:
Ja bym wolał B.

no w sam raz na 1x.com ;)

ninja_bunny 
Uczestnik

T.B., balans bieli na wersji b zdecydowanie lepszy w odbiorze, ale mam wrażenie, że mogłeś bardziej zadbać o czystość obiektywu. Kadr całkiem przyjemny.

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

ninja_bunny napisał/a:
mogłeś bardziej zadbać o czystość obiektywu.

Masz na myśli te flary od pierwszej lampy? Nie twierdzę, że nie powinienem wyczyścić obiektywu, ale czy to może być od plam na obiektywie?
Ja myślałem, że to taka "uroda" tego ujęcia.

A tak poza tym - dziękuję za dobre słowo :smile:

Wszystkim - obojgu - dziękuję za odpowiedź na pytanie i czekam na więcej odpowiedzi. Jeśli jeszcze ktoś zechce - będę wdzięczny. Z aparatu jest 'a', po poprawce jest "b', ale jak już poprawiłem, to zwątpiłem :neutral:

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

T.B., ja bym trochę ocieplił b, ale mniej niż w połowie drogi do a.

Tłuszcz na obiektywie może dać flary, ale tutaj to trudno powiedzieć - może to być po prostu taka konstrukcja optyczna. Z pewnością warto dbać, żeby przednia soczewka była czysta.

FuzBal 
Rozmowny

Wysłany: Pon 04 Maj, 2015   

a ja czepie sie samego miejsca - jesli podpis nie klamie to w kazimierzu dolnym jest DUZO ciekawszych i wdzieczniejszych miejsc do focenia :twisted:

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

FuzBal napisał/a:
jesli podpis nie klamie

Jeśli mówisz "jeśli" - FuzBal - to nie za dobrze znasz Kazimierz Dolny :smile:
A ja chciałem zobaczyć miejsce, które mam na akwareli Bartłomieja Michałowskiego. On usiadł tylko o chałupę niżej.

Tak przy okazji - "balans bieli" na obrazku Michałowskiego jest dla mnie super i chyba nie do podrobienia (pomijając fakt, że nie jest to scena nocna).
No i u niego droga - w tę stronę - idzie jakby pod górkę, a jest raczej wręcz przeciwnie. Ale to już swoboda artystyczna.
No i samochód wystemplował :smile:

4.

Kazimierz Dolny.jpg
Plik ściągnięto 13436 raz(y) 620,06 KB

B. Michałowski.jpg
Plik ściągnięto 13438 raz(y) 40,55 KB

ninja_bunny 
Uczestnik

T.B., tak, mam na myśli te flary. Możliwe, że to wynik zabrudzonego obiektywu, albo po prostu Twój obiektyw tak ma. Jakim aparatem robisz zdjęcia? Pytam z ciekawości, jakiejś ogromnej wiedzy technicznej nie mam.

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

Mam Olympusa PEN E-PL5. Te zdjęcia zostały zrobione obiektywem Olympusa 25 mm f/1.8
(ISO 200, czas 13 sekund zdjęcie 2/3 i 25 sekund zdjęcie 4, F10, statyw).

ninja_bunny 
Uczestnik

Wysłany: Wto 05 Maj, 2015   

T.B., to chyba jednak brudny obiektyw. Olympus ma chyba bardzo dobrą optykę i aż dziwne żeby takie smugi powstały na zdjęciu. Nie czyściłeś... przyznaj się ;)

W zeszłym roku udało mi się "złapać" takie fajerwerki.

5.

6.

komor 
Moderator

ninja_bunny napisał/a:
to chyba jednak brudny obiektyw. Olympus ma chyba bardzo dobrą optykę i aż dziwne żeby takie smugi powstały na zdjęciu.

ninja_bunny, duże masz doświadczenie, żeby wyciągać takie wnioski? :) Ja tam na zdjęciu nie widzę smug. Widzę flary.

ninja_bunny 
Uczestnik

komor, nie mam, ale jeśli to wynik optyki to mnie jakoś nie przypada do gustu taki efekt.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi