Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Nie dość, że program drogi to komp mi nie uciągnie, więc musiałbym sporo wyłożyć. Oczywiście myślę też nad kupnem kompa ale to może poczekać. Co do Vegasa, ten program jest jak na razie marzeniem wraz z dronem Dji Phantom
Niestety wszystko kosztuje, ja się uczę a nie zarabiam, więc kasy na wszystko nie wystarczy.
Na razie wolałbym się skupić na rzeczach realnych czyli na tym aparacie.
W wersji angielskiej próbowałem ten program. Jak na razie jest chyba zbyt skomplikowany dal mnie. Nie umiałem się w nim odnaleźć.
Na razie montuje filmiki w Corelu VideoStudio Pro X7 . Jak na razie jest to program, w którym najlepiej mi się pracuje.
Dziś aparaty potrafią nagrywać nawet lepiej niż kamery
Wiem, że można wskazać jakiś aparat, który robi lepsze filmy niż jakaś kamera. Wiem też, że są filmy (teledyski, reklamy, czy nawet większe formy) zrobione lustrzanką po to, żeby zareklamować daną lustrzankę. Ale wiem też, że jest to pomijalny odsetek produkcji filmowej. Na dodatek taka lustrzanka jest wtedy tak obudowana akcesoriami, że mało jest w tej lustrzance lustrzanki, jaką kupuje się w sklepie. Tak normalnie, filmy robi się nadal przy pomocy kamer, a przy pomocy aparatów fotograficznych dokumentuje się ewentualnie jak film powstawał. Moim skromnym zdaniem - jeśli kogoś pasjonuje robienie filmów, powinien kiedyś zacząć robić to przy pomocy kamery filmowej.
T.B., nie przesadzasz aby? Jeśli za profesjonalną pracę uważamy tę zarobkową, to dlaczego ujmować lustrzankom i bezllusterkowcom, jeśli ich możliwości rejestracji są na poziomie kamer, możliwych do kupienia jedynie "za chore" pieniądze? Podobnie nawet na rynku amatorskim, porównaj ceny i możliwości Sony Nex-5 i Sony Handycam NEX-VG10.
Tak normalnie, filmy robi się nadal przy pomocy kamer
T.B., zdefiniuj w takim razie pojęcie kamera i nakreśl z grubsza budżet na taki sprzęt do „normalnego kręcenia filmów”. Bo nie wiem czy rozmawiamy o kamerce za 1000 zł z Mediamarktu czy może dziennym koszcie np. 1000$ za wypożyczenie jakiegoś Arri z oprzyrządowaniem.
Lustrzanki filmujące zmniejszyły co najmniej o jedno zero cenę osiągnięcia obrazu o jakości filmowej (kinowej). Co oczywiście nie oznacza jeszcze, że koszty produkcji filmowej się analogicznie zmniejszyły, bo tak jak nie samym aparatem się robi zdjęcia, tak nie samą kamerą się kręci filmy. Ale dzięki lustrzankom dziś ze swojego wesela można mieć film o jakości obrazu i plastyce dostępnej kiedyś tylko Spielbergom i innym takim Cameronom. Tylko tyle i aż tyle.
Oczywiście typowe kamery nadal mają swoje mocne strony, szczególnie w reporterce, telewizji, transmisjach i z wielu różnych przyczyn. Ale jeśli chodzi o sam parametr pod tytułem „plastyka i jakość obrazu”, to lustrzanka filmująca to była spora rewolucja. Cenowa przede wszystkim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14