Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
kamakura wp2 10x50
Autor Wiadomość
widoczek 
Optyczny

Wysłany: Wto 12 Maj, 2015   

A co to za Michał tak nagle wyskoczył. Raz pisze coś o luźnym pokrętle, zaraz potem o lepszej mechanice niż w Nikonach EX. Napisał jak potłuczony. Z tym słabym światłem też dziwnie, z czym on to porównywał? Z 7x50?

Reklama

aras1988 
Nowy

Wysłany: Pon 18 Maj, 2015   

Mam już jakąś wstępną opinię z nocnych obserwacji. Kolega z astromaniaka kupił ją i co prawda na zaswietlonym niebie alE coś tam już przetestowal. Uznał, że zobaczył więcej gwiazd niż przez lornete 20x80 też z bak4. Spojrzał też w kierunku lamp i jakiś specjalnych odblaskow się nie dopatrzył. Może to i mało ale zachęca, Wy zapewne znajdziecie luki w tej opinii, ciekawy jestem Waszego podsumowania. Pozdrawiam Arek

[ Dodano: Pią 29 Maj, 2015 06:44 ]
Kura przyjechała, pierwsze wrażenia bardzo dobre. Mechanicznie jak nikon, czy optycznie jest ok napiszę jak trochę potestuje sprzecik. Niestety to jest moja pierwsza lorneta, ale po jakimś czasie napewno będę w stanie wychaczyc jej wady. Jedno mnie nastawia pozytywnie, mianowicie kura jest FMC, a nowsze nikony pod tym względem wypadają już gorzej. Pozdrawiam Arek

[ Dodano: Sob 06 Cze, 2015 15:14 ]
Powiem Wam, że jestem w szoku. Kura rozwaliła mnie na łopatki, nie widzę wad optycznych. Nie znam się na lornetkach , nie wiem nawet na co zwracać uwagę, ale wiem jedno jeżeli coś by mi przeszkadzało to zwrociloby to moją uwagę. Moją przygodę z obserwacjami rozpocząłem od zakupu maka, gdybym zaczął od jakiegoś lipnego refraktorka wiedzialbym co zyskalem, jakie wady wyeliminowalem. Z lornetką jest podobnie, może gdybym najpierw kupił taką za stowke to i w tym przypadku odczuł bym różnice i wiedzialbym co tamtej dolegalo. Wiem ,że jest to lorneta i tak tania ale jak dla mnie warta każdej złotówki. Widok wczoraj późno w nocy zaskoczył mnie. Nie wiedziałem, że lornetka z takimi nieduzymi obiektywami pokaże, aż tyle gwiazd. Skierowana na drogę mleczną zasypała mnie setkami gwiazd w polu widzenia, przeżyłem szok. Żeby podkreślić znaczenie tych słów zaznaczam, że od pięciu lat mieszkam w Poznaniu gdzie na pierwszy rzut oka widać kilka gwiazd. Byłem wczoraj przeszczęśliwy. Szok i niedowierzanie. Żebyście nie myśleli, że miastowy zobaczył więcej. Niż kontelacje i oszalał, bo wiem jak wygląda ciemne niebo, pod takim się wychowałem. Wczorajszy widok trochę przypomnial mi to niebo. Obraz piękny, ostry. Księżyc też dał czadu, po pierwszym wycelowaniu na niego, na wieczornym niebie stwierdziłem lipa, jednak do tego jest mak, ale tej nocy wstawal późno i też kura pokazała co potrafi. Ogólnie uważam, że te niecałe pięć stów bo tyle kosztuje w promocji to rozbój w biały dzień, tylko rozbójnikiem jestem ja, dokładnie to moja dziewczyna (bo to był prezent). Pozdrawiam Arek

[ Dodano: Sob 06 Cze, 2015 15:15 ]
Przeczytajcie powyżej złe wstawiłem

[ Dodano: Sob 06 Cze, 2015 15:16 ]
Oko

[ Dodano: Sob 06 Cze, 2015 16:12 ]
Dlaczego nie wyskakuje jako znów wiadomość?

[ Dodano: Sob 06 Cze, 2015 16:16 ]
Sorry nowa

widoczek 
Optyczny

Wysłany: Sob 06 Cze, 2015   

:D To forum tak ma, jeśli nikt inny nic nie napisze to wiadomości są dopisywane do ostatniego postu :roll:

Arek 
Redaktor

Ale nie przegapimy :)

aras1988 
Nowy

Spoko

kivirovi 
Optyczny
http://birdfair.pl/

Wysłany: Nie 07 Cze, 2015   

"Kiwi popatrzył i widział, ze było dobre"

Moim zdaniem wp2 to poziom optyki i wykonania Olympus expsi, a pole widzenia jak w Action Ex.

aras1988 
Nowy

Wysłany: Pon 08 Cze, 2015   

Dzięki kivirovi.

Odpowiedz do tematu