Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jeśli dobrze odczytuję, to najlepszy jest Panasonic z tego zestawienia, najgorszy niestety Olympus ? tylko tu jest Olympus STYLUS 1 a ten do którego podałam link to Olympus STYLUS 1s, chyba, że to tylko kosmetyka je różni.
Jestem zdruzgotana tym nowym modelem Olka! Jota w jotę to samo! Kosmetyka marna do bólu! Dziękuję za poświęcenie czasu i wyłożenie mi czarno na białym. Niestety z ang. jestem na bakier, nie mogę odrobić lekcji z pozostałych linków, gdybyś w wolnej chwili, choć w najmniejszym skrócie rzucił po dwa słowa, byłabym ogromnie wdzięczna
dcs [Usunięty]
Wysłany: Wto 23 Cze, 2015
Bea napisał/a:
w wolnej chwili, choć w najmniejszym skrócie rzucił po dwa słowa
-różnice między modelami do wyczytania w specyfikacji
[ Dodano: Wto 23 Cze, 2015 21:44 ] Bea,
Maszeruj do sklepu i pomacaj Stylus 1(s), Sony RX10, Panasonic FZ1000 i Nikona P7800.
-Wybór należy przecież ostatecznie do Ciebie.
(i to ty będziesz musiała robić nim zdjęcia )
Najlepszy wg mnie nie musi być taki wg ciebie...
(do tej pory nie napisałem co bym z wymienionych wybrał)
Tak, zrobiłam to, wczytałam się w specyfikację, rozumiem już dlaczego brak testów.
[ Dodano: Wto 23 Cze, 2015 21:54 ]
Ja będę robić zdjęcia to fakt, ja chcę robić ładne zdjęcia stąd ta cała dyskusja. Masz wiedzę i wytrawne oko, podpowiedz proszę. Podałeś cztery modele. Weź koło ratunkowe pół na pół, odrzuć dwa najgorsze z nich, ja dokonam ostatecznego wyboru
Bea, wybór będzie zawsze kompromisem. Po prostu obejrzyj omawiane tu aparaty na żywo. Nie odpowiadam w kwestii Stylusa 1 vs 1s, bo powyżej już Ci wszystko napisali i sama stwierdziłaś, że różnice minimalne.
Dodam tylko, że różnica w obrazach miedzy Stylusem a FZ1000 może m. in. wynikać z tego, że ten ostatni ma w końcu sporo większą matrycę. Dostajesz też zooma z dłuższym tele o 1/3, co ma znaczenie, jeśli chcesz np. robić zdjęcia faunie. Tyle, że ten aparat będzie sporo droższy i zauważalnie większy/cięższy -miałem okazję je oglądać/brać w łapy w 1 sklepie na sąsiednich półkach. Co jest dla Ciebie ważniejsze, stwierdzić/wybrać musisz sama.
Pozdrawiam
-J.
Witam ponownie Dokonałam wyboru, zakupiłam... dzięki Waszym wszystkim podpowiedziom. Oglądałam, macałam te wyżej wymienione modele jak i różne inne podtykane przez sprzedawców
Mając na uwadze Waszą wiedzę a moją wizualno- namacalną stronę wybrałam... Olympus Stylus 1s, (samej 1 nie było)
Mam nadzieję, że będę w pełni zadowolona, a Wam dziękuję z całego serca za poświęcony czas i energię
Pozdrawiam serdecznie wszystkich udzielających się w moim temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10