Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Hejka, chcialbym do 250 zl kupic plecak lub pokrowie czy etui, jak zwal tak zwal, ale do rzeczy. Bardzo bym sie interesowal plecakiem, ktory dalby rade pomiescic canon 600d + 18-135 + jeszcze jeden albo dwa obiektywy rozmiarow 24-105 a drugi to mysle cos jak 55-250, oraz statyw (traveller pro hama). Ogolnie chodzi o to, zeby miejsca na sprzet nei bylo za duzo, tzn zebym mogl do tego plecaka jeszcze spokojnie zapakowac sweter, butelke 2l wody, kanapki i dokumenty :p
Szczerze ci powiem, że szukam plecaka od dwóch miesięcy i też nie mogę znaleźć, chociaż faktem jest, że potrzebuję nieco większy. Pytanie przez internet to słaba droga (piszę o plecakach), bo co innego rady "kup to", "kup tamto", a co innego zmarnowanie trochę czasu na odwiedzenie sklepów i przymierzenie. Ja zamówiłem trzy plecaki przez internet i trzy odesłałem. Teraz przy okazji zaglądam do sklepów, mierzę i jak znajdę to kupię lub bezczelnie zamówię przez internet gdzie taniej.
U mnie za bardzo nie ma :p, widocznie Tychy to za male miasto xD... A tak powaznie, to sa plecaki spoko... z tym, ze one sa glownie fotograficzne, a co najwyzej dadza Ci miejsce na dokumenty czy laptopa ... A mi w podrozy jest raczej potrzebne bardziej picie i jedzenie niz laptop... Zastanawiam sie, czy nie lepiej sobie kupic "euti" typu Lowepro Nova 180 AW labo "160" tez z tego, a do tego nosic zwykly plecak :p, ten lowepro raczej da rade pomiescic aparat z obiektywem a do tego obiektyw i lampe, albo nawet 2-3 obiektywy. Ale zas pojawia sie problem statywu, ktorego nie ma gdzie nosic chyba ze w rece xd...
Dobrze jest zauważyć jedną rzecz dotyczącą plecaków, albo w ogóle wszelkiej maści nosideł. Chodzi o dostęp do sprzętu. Są plecaki, które pomieszczą wszystko, laptop, statyw i wszystkie obiektywy, ale można zapomnieć o szybkim dostępie. Trzeba to najpierw zdjąć z pleców, położyć na płask, rozpiąć, wygrzebać, co trzeba i mieć nadzieję, że to co chcieliśmy sfotografować nie uciekło. Takie plecaki są jak mobilna baza fotograficzna - donieść na miejsce i używać po rozpakowaniu.
Są też plecaki, których konstrukcja pozwala jednym ruchem przesunąć garba ba brzuch i z tej pozycji łatwo wydobyć osobnymi bocznymi wrotami aparat. Aby umożliwić przeniesienie plecaka z pleców na brzuch niesyty trzeba było zrezygnować z dwóch szelek i ograniczyć nieco pojemność. To o czym mówię mam mniej więcej taką konstrukcję...
To czasami dobre rozwiązanie. Ja mam maleńką torbę w której noszę Pentaxa K-500 z 18-55mm i mieści się dodatkowo jedynie atomizer 50ml i rozmontowany Raynox 250. Mam plecaki typowo fotograficzne, a szukam takiego na: 3 litry na kurtkę, miejsce na laptop 17.1", 3l płyny i pokarmy, 1l środki higieniczne, 1l akumulatory, ładowarki itp, no i trochę miejsca na sprzęt foto, do tego aby można było łatwo doczepić statyw. Do wszystkich tych elementów muszę mieć natychmiastowy dostęp i musi być nieprzemakalny, dobrze chronić wnętrze/upadek z 2m... he, he, to jest dylemat co?
Wojmistrz, mam zamiar kupić też coś takiego... Może to nie jest najlepsze rozwiązanie mobilne (choć ma pasek na ramię), jednak oprócz toreb i plecaków można rozważać również to.. Oczywiście wielkość dobiera się w stosunku do potrzeb. Przy upadku z 2. metrów ma szanse wytrzymać, choć zawartość raczej nie
Wiesz co, ja teraz dużo podróżuję, zazwyczaj w ciężarówkach. Zwykle mam kawałek miejsca w kabinie, ale raczej do rozłożenia kamer. Muszę być bardzo mobilny, szczególnie przesiadając się po kilka razy. Zresztą, moje potrzeby opisałem tylko od tak, żeby pokazać konkretny dylemat, bo od takich tam plecaków foto jest na pęczki i to nie jest zagadnieniem tego tematu
Taka konstrukcja nazywa się sling. Mam podobne cuś firmy Vanguard i szczerze polecam, ale nie do długich wycieczek z przechowywaniem kurtek, płynów itd. Na dłuższe wycieczki w góry z większą zawartością turystyczną niż fotograficzną są sprawdzone rzeczy np. od Lowe Pro. Ale nie wiem czy w budżecie 250 zł. Może Manfrotto plecak ADVANCED TRI S? Ale też uważam jak Wojmistrz, że nie ma to jak samodzielnie wziąć do łapy i przymierzyć.
A znalazles taki juz ? A co o takim sadzisz? Manfrotto Advanced Active I, ogolnie chyba powinien byc ok, musze wlasnie poogladac =D.
A ogolnie co z lowepro moglbys polecic z takich? Bo ogladalem wlasnie duzo od nich i typowo plecak 100% na fotografie i w "ostatecznosci" malenka kurtka (przeciwdeszczowa) i dokumenty :/
[ Dodano: Nie 09 Sie, 2015 14:41 ]
Ten jest chyba wart uwagi, mial ktos moze? Lowepro CompuDay Photo 250 , ogladajac filmiki na yt widzialem, ze jest tyle miejsca akurat na wode
Ten jest chyba wart uwagi, miał ktoś może? Lowepro CompuDay Photo 250 , ogladajac filmiki na yt widzialem, ze jest tyle miejsca akurat na wode
Ja mam, nie narzekam. Dobrze wykonany, jak na Lowepro przystało. Ja pakuje do niego(gdzieś już to pisałem chyba):
D7100
Sigma 17-50 2.8
Nikkor 70-300 vr
YN 568EX
dwie baterie, ładowarkę, kilka filtrów, grip do d7100(niestety nie mieści się w bocznej kieszeni gry jest zamontowany).
Laptop 13 cali+ ładowarka
Miejsce na jakąś cieńką przeciwdeszczówke zostaje i z boku jest kieszonka na napój.
Jak zabieram tylko jeden obiektyw to można upchać butelkę 1-1.5l w plecaku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9