Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 15 Wrz, 2015
No ale to wystarczy prawdopodobnie od nowa ustawić w przeglądarce lub też programie pocztowym, jeśli takowego używasz, co ma robić z załącznikiem (otworzyć, czy zapisać) - a jeśli zapisać, to gdzie.
ghost, no nie do końca. Mowa o komplecie, czyli płytka i naklejka z numerem licencji. Nie chodzi mi o przyjęcie klucza, tylko odrzucenie zawartości nośnika.
Klucz nie ma nic do rzeczy. Oidp nie możesz naprawić win7 z service packiem płytą z gołym win7.
Pytanie..
Czy ktoś z was, w momencie aktualizacji systemu z wcześniejszej wersji Windows na Windows 10, otrzymał w sposób jawny klucz aktywacji systemu?
Można zadać sobie inne pytanie: a jak aktywować system, kiedyś tam w przyszłości, w przypadku awarii, kiedy zaistnieje konieczność ponownej instalacji? Podpowiem, że nie zadziała posiadany przez was klucz do Windows 7, czy 8. Oczywiście będzie można ponownie zainstalować Windows 7, czy 8 i próbować ponownie aktualizować go do Windows 10, ale skąd pewność, że za rok taka operacja się uda?
Porada...
Aby uniknąć powyższych pytań w przyszłości, gorąco zachęcam do odczytania, w zainstalowanym już przez was Windows 10, wartości klucza rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform\BackupProductKeyDefault
i zapisania tego gdzieś w bezpiecznym miejscu.
Uwaga dla mniej obytych...
Rejestr można odczytać wywołując aplikację Regedit. Ale ostrożnie - można łazić, oglądać, ale niczego nie zmieniać.
Wysłany: Wto 15 Wrz, 2015
Dzięki .
[ Dodano: Sro 16 Wrz, 2015 07:53 ]
Tylko z drugiej strony co po serialu, jak się nie płytki (gdyby internetowo nie dało się pobrać, jak piszesz)? Win10 jest dostępny do ściągnięcia legalnie ze stron Microsoftu?
Win10 jest dostępny do ściągnięcia legalnie ze stron Microsoftu?
Oczywiście Wystarczy wejść na stronę MS tutaj i pobrać malutki programik, który robi tylko dwie rzeczy: albo aktualizuje stary system do wersji Windows 10, albo pobiera na dysk twardy obraz płyty instalacyjnej ISO. Potem wystarczy ten obraz wypalić na płycie DVD i masz dysk instalacyjny.
Samo wypalenie obrazu na płycie też jest bardzo proste. Ja robię to za pomocą darmowego Ashampoo Burning Studio, gdzie jedną z opcji jest właśnie wypalanie obrazu ISO.
Uwaga..
Ashampoo Burning Studio jest programem prostym, bardzo funkcjonalnym i godnym polecenia, jednak instalacja czegoś od Ashampo wiąże się z podaniem adresu email. Niestety Ashampo sprzedaje te adresy komu popadnie i niedługo potem skrzynka wypełnia się spamem, dlatego lepiej w tym przypadku posługiwać się adresem śmieciowym, takim, który nie służy do kontaktu ze znajomymi, a jedynie do wchłaniania śmieci.
Z pomocą owego Windows Media Creation Tool można też utworzyć dysk instalacyjny na zbędnym pendrive. Instalacja z takiego medium jest znacznie szybsza. Nie trzeba wtedy podawać nikomu adresów e-mail. Niestety wiąże się to z przeznaczeniem na instalkę Windowsa np 8GB nośnika.
ophiuchus, no tak ale poświęcasz nośnik tylko raz. Obraz ISO możesz sobie trzymać gdzies na dysku a pendrive używać(po instalacji) tak jak wcześniej. Ja zrobiłem na laptopie upgrade z win 7 pro do win 10 i była lipa. Niektóre programy się gubiły, jakby nie wiedziały na jakim systemie są zainstalowane... Zrobiłem czystą istalacje win10 i wszystko chodzi bezproblemowo. Miałem też trochę problemów ze sterownikami Nvidia ale już sobie poradziłem. Programy/gry nie chciały się odpalać przy użyciu karty Nvidi, działały tylko na graficznej zintegrowanej w procku...
Mam wrażenie że win10 jest trochę wolniejszy.
Zobaczymy jak będzie po kilku miesiącach, na chwile obecną nie mam zainstalowanej nawet połowy rzeczy których miałem na win7.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9