Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Przy każdym wyjściu w góry. Zobaczymy ile się uda... Że też Canon nie zrobi obiektywu 17-70 pod FF... No tak, ale wtedy kto by kupował dwa... Albo wtedy kosztował by krocie!
A czy skoro testy na Optyczne Canona 24-70/4L IS USM i Canona 24-105/4L IS USM są tak niewiarygodne, to czy możecie polecić mi gdzieś rzetelny test tych obiektywów pod FF ?
czy skoro testy na Optyczne Canona 24-70/4L IS USM i Canona 24-105/4L IS USM są tak niewiarygodne, to czy możecie polecić mi gdzieś rzetelny test tych obiektywów pod FF ?
arietiss, nikt tutaj nie twierdził że testy optyczne.pl są niewiarygodne. W związku z tematem twojego wątku istotnym jest jak te obiektywy zachowują się na FF, a Canona 24-105 L IS USM optyczne.pl testowało 8 lat temu wyłącznie na APS-C Canonia 20D. Canon 24-70/4L IS USM był z kolei testowany na Canonie 5D3. Trudno w takiej sytuacji wyciągać wnioski co do zachowania się tych obiektywów na 6D, a to Ciebie przecież interesuje.
Skoro chcesz opierać na testach, to IMO im więcej ich przeczytasz tym lepiej sobie wyrobisz własną opinię. Co do ich wiarygodności, to może testujący z optyczne.pl się wypowiedzą, które są ich zdaniem najbardziej wiarygodne
tomtom, dzięki! Różnice niewielkie. Rozumiem, że w zakresie 24-70 królem jest jednak
Tamron SP 24-70 mm f/2.8 Di VC USD, bo to i światło i stabilizacja i cena nie taka jak za 2,8 u Canona. Jednak mimo wszystko kosztuje więcej niż Canony 24-70/4 i 24-105/4. A co powiecie o Sigma 24-70 mm f/2.8 EX DG HSM ? Cena zbliżona do w/w, a lepsze światło, ale brak stabilizacji.
arietiss, nie znam ani jednej osoby zadowolonej z tej Sigmy, co nie oznacza, że takie nie istnieją. Znam natomiast bodaj trzy niezadowolone. To powiedziałem ja, Jarząbek, trener drugiej klasy i zadowolony posiadacz innych modeli Sigm.
komor, dzieki! Cenna wskazówka.
Z kolei jest kilka osób polecających Tamrona. Jest on co prawda trochę droższy od Canonów 24-70/4 i 24-105/4, ale ma za to światło 2,8. No a w Canonie za światło 2,8 trzeba słono zapłacić...
arietiss, Tamrona też rozważałem, ale jeśli przy każdej zmianie ogniskowej muszę pamiętać, że w okolicach środka mam przymykać, bo inaczej mydło, to dziękuję postoję; wydawanie 3500 za teoretyczne f 2,8 nie wydało mi się jakimś szczególnie mądrym pomysłem. Inna sprawa, że decyzji dalej nie podjąłem.
W Tamronie to chyba tak już jest. W moim 17-50/2,8 te 2,8 też były takie teoretyczne. No i żona już nawet nie chce słyszeć o Tamronie, czy Sigmie. I to nawet jak ją zapewniam, że już nie będzie bzyczał...
Wujek_Pstrykacz, tylko ciekawe czy to nie dlatego, że to właśnie Minolta? Z tego co widzę to właśnie C najgorzej współpracuje z innymi obiektywami... Czyżby C robił to celowo...?
[ Dodano: Nie 27 Wrz, 2015 20:52 ] MM, zdaje się, że zachwalałeś Tamrona 24-70? Nic się nie zmieniło? A może to co pisał tomtom, zależy znowu od trafienia dobrego egzemplarza?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,49 sekundy. Zapytań do SQL: 15