Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lumix dmc tz55 czy to dobry wybór?
Autor Wiadomość
dcs
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Lip, 2015   

Nie.
TZ55 jest lepszy.

Pewnie ci się śpieszy,
czasami można coś upolować http://allegro.pl/nikon-c...5481109676.html

Reklama

TomPL2 
Optyczny

No ale to już będzie inna bajka, taka blondynka o małych rozmiarach. Jak ktoś lubi... :mrgreen:

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

rebinwer13 napisał/a:
Sunders napisał/a:
Gdzie te aparaty są w tej samej cenie?

Lumix - http://www.ceneo.pl/30276947
Canon - http://www.ceneo.pl/19649893?tag=strefa-canon

rebinwer13 zaglądałeś na ceneo.pl i nadal jesteś pewny, że Canon S110 jest gdzieś dostępny? Gdyby był dostępny w takiej cenie, to IMO warto by go brać :smile:

rebinwer13 napisał/a:
Warto wziąć tego IXUSa 275 zamiast TZ55 albo S110?

Nie warto zamiast któregokolwiek z nich.

rebinwer13 
Nowy

Sunders napisał/a:

rebinwer13 zaglądałeś na ceneo.pl i nadal jesteś pewny, że Canon S110 jest gdzieś dostępny? Gdyby był dostępny w takiej cenie, to IMO warto by go brać :smile:

Fuck, mój błąd. Nie zauważyłem, że jest napisane "Aktualnie brak ofert tego produktu", a poniżej są inne aparaty, a nie ten :sad:
Ja to jednak jestem spostrzegawczy...

[ Dodano: Pon 06 Lip, 2015 17:20 ]
dcs napisał/a:
Pewnie ci się śpieszy,
czasami można coś upolować

Nie muszę mieć aparatu na jutro czy w tym tygodniu, ale 27 lipca jadę na urlop i właśnie ta okazja spowodowała, że poszukuję aparatu, więc wówczas już musiałbym go mieć.

Znalazłem na skąpcu S110 za około 1100 zł, a to już przekracza mój budżet. Wychodzi na to, że sytuacja się rozwiązała. S110 za drogi, IXUSa nie warto, więc zostaje mi Lumix, którego mogę mieć za 719 zł.

dcs
[Usunięty]

W podobnej cenie masz jeszcze http://www.optyczne.pl/38...lpix_S6900.html
ale nie wiem czy warto.

rebinwer13 
Nowy

Taka trochę zabawka dla nastolatków z tymi patentami do robienia zdjęć typu selfie. Ale może ktoś się jeszcze wypowie na jego temat.

[ Dodano: Sro 08 Lip, 2015 10:39 ]
A co powiecie o takim aparacie: http://allegro.pl/super-c...4936208653.html
w kontekście jego parametrów oraz tego, że jest to refurbrished?

Edikti 
Nowy

Wysłany: Pon 13 Lip, 2015   

Ja mam Lumixa DMC TZ 57 http://aparaty-cyfrowe.do...x-dmc-tz57.html . Model wyższy do tego co zamierzasz kupić. Używam go jako aparatu do robienia zdjęć okazjonalnie - imprezy rodzinne, wakacje itd. Sprawdza się w 100, a nawet w 110%. Odchylany ekran się sprawdza, ale szkoda, że nie jest on jeszcze obracany.

mt89 
Nowy

Wysłany: Pon 13 Lip, 2015   

Warto chyba dołożyć do Tz 57, naprawdę fajny sprzęt. Aczkolwiek wydaje mi się, że TZ55 nie jest zły. A czasami wyświetlacz do selfi też się może przydać:)

rebinwer13 
Nowy

Wysłany: Sro 15 Lip, 2015   

Ostatecznie wybór padł na nieco tańszego, ale chyba bezkonkurenycjnego w swojej cenie Olympusa SH-50. Jestem zadowolony i do moich potrzeb wystarcza aż nadto.
Dzięki wszystkim za pomoc.

gloris 
Nowy

Wysłany: Wto 21 Lip, 2015   

Tak! Świetny wybór. Kupiłam go siostrze na rocznicę ślubu:)

geben 
Nowy

Wysłany: Pią 24 Lip, 2015   

Miałem go dawniej i bardzo sobie go chwaliłem.

Jar 
Maniak

Wysłany: Pią 24 Lip, 2015   

A spamboty szaleją, szaleją, szaleją
I śmieją się, śmieją się, śmieją
:lol:
-J.

suchejro 
Nowy

Wysłany: Sro 14 Paź, 2015   

Z włąsnego doświadczenia powiem, że nigdy nie zawiodłem się na Lumixach z serii TZ. Miałem TZ1, TZ3, TZ5, TZ18, oraz TZ35. Zawsze zdjęcia były dobre, często lepsze niż z lustrzanek z których strzelali zdjęcia koledzy czy brat który ma drogą lustrzankę, może nie zawsze lepsze, ale porównywalne albo czasem lepsze nawet. czego to zasługa? Nie wiem. Może oni słabo opanowali sprzęt i zdjęcia pstrykają na "fotomałpie" jak nazywam automatyczny tryb. Może czegoś innego. Nie wiem, ale za to wiem, że wśród innych aparatów, a miałem ich wiele, te zawsze były ok. Mają słabe punkty, jak chociażby szumy w ciemnych pomieszczeniach, trochę aberracji chromatycznej kiedyś bywało, ale taka widoczna skończyła się na TZ3 bodajże. Ale na tle Canonów które miały kaprysy czy nagłe zgony, czy Olympusów i wielu innych te Lumixy na tyle były porządne, że trwam przy nich do dziś. Czasem mają wzloty i upadki, bo chociażby TZ3 dla mnie robił zdjęcia lepsze na pierwszy rzut oka niż TZ5, ale zawsze działały odpowiednio i miałem udane zdjęcia. Dlatego z doświadczenia poleciłbym Lumix'a od Panasonic'a , choć przyznaję bez bicia, że akurat modelu TZ55 nie miałem w rękach. Ale mam nadzieję, że utrzymali poziom.

Lucas1981r 
Rozmowny

Wysłany: Sro 14 Paź, 2015   

A ja szczerze powiem - ze jak mialbym kupowac kompakt z sensorem 1/2.3...w dzisiejszych czasach...to raczej wolalbym dorzucic do lepszego telefonu z lepszym aparatem :mrgreen:

Odpowiedz do tematu