Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
§ 4. Zgłoszenie udziału w Promocji
...
3. Wypełnione Formularze Zgłoszeniowe Uczestników przyjmowane są przez Organizatora w okresie od 01 września 2015 r. do 22 listopada 2015 r. do północy z zastrzeżeniem ust.6.
4. Organizator ma prawo wcześniejszego zakończenia przyjmowania zgłoszeń w przypadku wyczerpania puli Rabatów Promocyjnych w Promocji. Informacja o wyczerpaniu puli Rabatów Promocyjnych w Promocji zostanie umieszczona w serwisie internetowym, dostępnym pod adresem http:// www.canon.pl/starenanowe.
...
6. Zgłoszenia nieprawidłowe, niekompletne, niezgodne z niniejszym Regulaminem lub zawierające załączniki w oczywisty sposób nieczytelne, nie uprawniają do otrzymania Rabatu Promocyjnego.
...
9. W przypadku stwierdzenia podania przez Uczestnika nieprawdziwych danych Organizator odmówi wypłacenia Rabatu Promocyjnego.
...
§ 5. Rabat promocyjny
...
3. Pula Rabatów Promocyjnych w Promocji jest ograniczona w ten sposób, że dla poszczególnych rodzajów Produktów Promocyjnych Organizator przewidział przyznanie następującej liczby Rabatów Promocyjnych:
...
3.4. aparat fotograficzny EOS 70D (w dowolnej konfiguracji) - 350 (trzysta piećdziesiąt) Rabatów Promocyjnych
...
4. Rabaty Promocyjne przyznawane są do wyczerpania puli rabatów, wedle pierwszeństwa kolejności zgłoszeń Uczestników.
Co prawda zdarzyło mi się ostatnio kupić samo body, ale nawet w swoim wypadku nie wiem czy postąpiłem słusznie, bo za zestaw z podstawowym obiektywem zapłaciłbym ok 120 zł więcej.
Wyjaśnię, że chodziło mi o uzupełnienie starego K20d. Oczywiście zupełnie nie potrzebuję dodatkowego 18-55, ale mógłbym w razie czego łatwiej wspomnianą starą puszkę sprzedać z obiektywem.
Tyle, że ma ona dla mnie pewną wartość wspomnieniową - w końcu pierwsza lustrzanka cyfrowa, którą kupiłem w Osace i stanowi ciekawy element mojej kolekcji wcześniej używanych aparatów.
Ale jak ktoś wchodzi w dany system i nie ma jeszcze szkiełek to moim zdaniem zdecydowanie powinien kupować aparat w zestawie z podstawowym lub nieco wydłużonym zoomem.
Trochę bym się upierał przy tym, że kupno body z obiektywem kitowym na ogół bywa bardziej opłacalne niż samego body i obiektywów oddzielnie. Bywają oczywiście odchyłki od tej prawidłowości i to czasami bardzo śmieszne. Oczywiście jest to w sumie zrozumiałe, bo poszczególne sklepy organizują swoje promocje szukając po świecie tańszych dostawców różnych towarów, a jak już coś takiego znajdą to starają się sprzedać towar możliwie szybko.
Przejrzałem trochę ceny i okazało się, że najśmieszniejsza rzecz dotyczy mojego ostatniego zakupu, to znaczy czarnego body K-S1. Otóż w sklepie w którym je kupowałem, zapas samych czarnych body z tamtej serii się wyczerpał, natomiast zostały zestawy kitowe, które oferowane są taniej niż nowe czarne body z kolejnej serii. A jakby ktoś chciał bardzo tanio to może sobie kupić bardzo eleganckie białe body, do którego chyba jednak białych obiektywów nie ma.
W przypadku lustrzanek entry level Canona w Fotorimexie cena 18-55 IS w kicie to jakieś 200-250 zł.
Podzielam krytyczne zdanie kolegów na temat kupna 18-270 Tamrona, zwłaszcza zamiast 18-135. I jest to wynik moich własnych doświadczeń używania dualkitu i Tamrona 18-200. Ten ostatni uważam za bardziej wygodny od dualkitu. O ile jednak często chcę wyjść poza 55 mm, to jednak potrzeba zrobienia zdjęć z ogniskową powyżej 135 już jest bardzo rzadka. A jakość otyczną obydwu obiektywów porównaj najlepiej sam w tutejszych testach (przeczytaj przynajmniej podsumowania).
pozatym jak juz wczoraj mi sie udalo ustalic 750D w porownaniu 70D jest slabszy poza matryca.
[ Dodano: Sob 24 Paź, 2015 18:19 ]
WojciechW napisał/a:
odzielam krytyczne zdanie kolegów na temat kupna 18-270 Tamrona, zwłaszcza zamiast 18-135. I jest to wynik moich własnych doświadczeń używania dualkitu i Tamrona 18-200. Ten ostatni uważam za bardziej wygodny od dualkitu. O ile jednak często chcę wyjść poza 55 mm, to jednak potrzeba zrobienia zdjęć z ogniskową powyżej 135 już jest bardzo rzadka. A jakość otyczną obydwu obiektywów porównaj najlepiej sam w tutejszych testach (przeczytaj przynajmniej podsumowania).
porownalem nawet 16-300 tamrona.
kulawo to wypada. a cenowo wcale nie lepiej
dlaczego zdecydowalem sie jednak 18-135 i 55-250. bo nie bede musial żonglować obiektywami w granicach 55.
wiec kupuje kit z 18-135 i nastepnie albo stałke w zaleznosci od potrzeby albo tego zooma 55-250.
ogladalem testy tych obiektywow (i zooma i stałki ) z stm to naprawde za te kase robia bdb robote
Nie namawiam tu do Tamrona 18-200, a bardziej ogólnie nie namawiam do tego obiektywu w przypadku aparatu bez stabilizacji matrycy. Muszę tu jednak wyjaśnić, że swoją decyzję o jego zakupie podjąłem po lekturze wielu testów, zwłaszcza tych na photozone.de, z których doszedłem do wniosku, że tutejszej Redakcji mógł trafić się nieco gorszy egzemplarz. Ostrość mojego egzemplarza wydaje mi się bardziej zbliżona do tych innych bardziej optymistycznych testów. A porównując z Tamronami 18-250 czy 18-270 nie mogę również nie uwzględniać znacznie niższej ceny zakupu ok. 650 zł. Podobnie znacznie droższy był i jest 18-135 Pentaxa, który akurat w świetle tutejszych testów jest nieco mniej ostry od 18-135 Canona.
co ciekawe . nowe stm-y az nie sa tak masakrycznie drogie. jedynie 18-135 jest w okolicach 1300 zl. inne w granicach 6 stow idzie kupic.
mnie jako poczatkujacemu dobrze z tego wzgledu ze zaczne od uniwersalnego i bede dokupywał konkretnie to co mi potrzeba.
bardzo podoba mi sie dzialanie systemu stm, ktore jest bardzo ciche (przynajmniej filmiki youtube to pokazuja) co przyda mi sie do krecenia filmow. dodatkowo bardzo szybko zoomuja z 70D i jest na nich przyzwoita stabilizacja.
[ Dodano: Sob 07 Lis, 2015 23:02 ]
kupilem 70D. bardzo przyjemny aparat w obsludze. AF z obiektywem STM zrywa kapcie.
kupilem osobno obiektyw 18-135stm.
teraz zamierzam kupic 55-250stm . z czasem placka 50 stm i moze cos szerokiego 10-20
18-135 bardzo przyjemnie dziala. i wiele nim mozna zrobic. bardzo dobry kit
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9