Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam,
kupiłem nowy obiektyw Canon 28-135.
Czytałem na internecie, że czasem trafiają się egzemplarze, których ostrość pozostawia wiele do życzenia, mając tzw. mgiełkę. Sądziłem, że przesiadając się z kitowego obiektywu (CANON 350 D) zobaczę powalającą różnicę. Tym czasem... Oceńcie dwa zdjęcia:
http://www.amsconcert.com/foto/1.jpg
1/60, f 5,6, 135mm, flash, ISO 200
Moim skromnym zdaniem laika ostrość powinna być lepsza. Czekam na opinie fachowców, sam nie wiem bowiem czego się spodziewać. Być może powinienem reklamować obiektyw???
Witam,
Wprawdzie nie mam w swoim egzemplarzu kłopotu z optyką - wręcz przeciwnie, znajomy nie ukrywa zazdrości potwierdzając teorię o "ukrytych L-kach" w niektórych sztukach, ale jest inny problem.
Jeśli to szkło jest podpięte do korpusu i aparat jest WYŁĄCZONY, widoczne jest rozładowywanie się akumulatora. Tak było w puszce 400D, to samo jest w 70D... Nie ma znaczenia ustawienie AF/MF czy IS on/off. Jeśli zapnę inne szkła - aparat może leżeć (rzadko, ale zdarza się) nawet 3 tygodnie i stan akumulatora praktycznie nie ulega zmianie.
Mimo braku szerokiego kąta mam znakomity AF, włączając w to cudowny system FTM (full time manual), dobrą stabilizację i niezłe wykonanie. Na niepełnej klatce spisuje się z oczywistych względów lepiej niz na FF
Używkę na pewno trzeba sprawdzić. O nówkę będzie już ciężko, bo jakiś czas temu zakończono produkcję.
starek, nie ma fotek do oglądnięcia.
Mój egzemplarz jest świetny, ale służy mi głównie na pełnej klatce, więc to też co innego.
fido70, dziwna teoria o której słyszę (czytam) pierwszy raz. Mam to szkło, przekładałem je wielokrotnie i na włączony i wyłączonym aparacie i jakoś nigdzie problemu z bateriami nie zauważyłem. Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM jeszcze do niedawna był sprzedawany w kicie z 7D, nadal można go kupić jako nowy oraz nie widzę informacji o zaprzestaniu produkcji. Pewnie zaprzestaną jeśli wymyślą MkII lub zmienią silnik. Pewne szkła się "wieczne" i jest wiele starszych obiektywów, które są w ciągłej produkcji jak np Canon EF 70-200mm f/2.8L USM produkowany od 1995r, gdzie jego "młodszy brat" czyli wersja IS był produkowany zaledwie przez dziewięć lat od 2001r.
O fak...tycznie myślałem, że to nowy temat, a nie spojrzałem na datę przedostatniego wpisu No fido70, zabłysnął archeologią w pierwszym swoim wpisie na forum
Eee tam, od razu zabłysnął.... Nie chciałem otwierać nowego wątku z identyczna nazwą. Nie wiem tylko czemu to mój pierwszy post, zważywszy że dane do konta mam zapisane od dawna i chyba już co nieco kiedyś pisałem... nieważne. Ważne, że szkło uważam za naprawdę dobre i chciałem podzielić się jego dziwną "elektryczną" przypadłością - wysysania prądu z puszek zarówno 400D jak i 70D. Po prostu przy żadnym innym szkle leżący w szafce korpus nie gubi prądu, tyle w temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10