Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Panasonic Lumix G7 - test aparatu
Autor Wiadomość
lcf 
Rozmowny

Wysłany: Wto 22 Wrz, 2015   

snoopy071 Puszki APS-C i FF dają więcej detali i lepszą jakość obrazu przy wysokich ISO, ale do ISO 3200 współczesne puszki u43 też dają radę, a rozdzielczość 16 MP jak drukujesz zdjęcia na A4 lub oglądasz je na monitorze do 4K włącznie (8 MP) też jest moim zdaniem wystarczające.

Jeśli cenisz lżejsze puszki i obiektywy, to u43 jest bardzo dobrym wyborem. Jeśli zaś lubisz fotografię w półmroku lub chcesz porównywać szczegóły przy powiększeniu 400%, to APS-C i FF dają większe możliwości w tej dziedzinie.

Reklama

snoopy071 
Nowy

Wysłany: Wto 20 Paź, 2015   

no dobra aparat kupiony wszystko pięknie, ale dlaczego ten obiektyw (14-140) tak trzeszczy i szumi podczas włączonego aparatu?? czy to normalne? gdy dam na wył p.o.i.s odgłosy pracy obiektywu nadal są lecz jakby lekko cichną.

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 24 Paź, 2015   

Pracuje af + stabilizacja obrazu

WinSho 
Nowy

Wysłany: Nie 25 Paź, 2015   

Gratuluję zakupu! Zastanawiałeś się może nad Olkiem OM-D E-M10 mark II? Na dniach zamierzam nabyć Olympusa lub właśnie Panasonica G7.

snoopy071 
Nowy

Wysłany: Wto 03 Lis, 2015   

muzyk, wiem że pracuje af i stabilizacja, ale dlaczego tak głośno, wszystkie odgłosy zostaja nagrane heh...
WinSho, tak myślałem nad OM-D E-M10 mark II, jednak głównie szukałem sprzętu dobrej jakości nagrania nad jakością obrazu, stąd taki wybór. pozdrawiam

WojciechW 
Optyczny

Wysłany: Sro 04 Lis, 2015   

A co by było, gdyby wyłączyć AF i stabilizację?

Serdecznie pozdrawiam,

WojciechW

snoopy071 
Nowy

WojciechW, no właśnie od razu tak zrobiłem jak usłyszałem te dźwięki, niestety one nadal są, stąd moje pytanie, czy to normalne, iż mimo manualnego trybu pracy, obiektyw trzeszczy a odgłosy nagrywają się podczas filmowania. Oczywiście jeżeli gra jakaś muzyka w tle, lub ktoś rozmawia, wtedy zostają zagłuszone. Najgłośniej jest podczas wysuniętego obiektywu na 140.

TS
[Usunięty]

Wyłączona stabilizacja też może wydawać odgłosy, ponieważ układ musi utrzymać soczewkę nieruchomo. Jak bardzo przeszkadza to podłącz mikrofon zewnętrzny.

WojciechW 
Optyczny

Dziękuję za opinie. Zastanawiałem się nad różnicą między Panasonicami, a Olkami, bo te ostatnie ponoć więcej hałasują. Stabilizacja matrycy realizowana jest we wnętrzu aparatu i po wyłaczeniu chyba nie powinna hałasować, a jeżeli chodzi o kontrolę AF to nie powinno chyba być specjalnej różnicy między Olkiem a Panasonicem . Chyba, że chodzi tu jeszcze o jakąś dodatkową izolację mikrofonu od korpusu.

Dużą frajdę sprawia mi możliwość filmowania przez wizjer - i w tym względzie bezlusterkowce mają przewagę nad lustrzankami, ale niestety rejestruje się własny oddech.

Serdecznie pozdrawiam,

WojciechW

korab 
Uczestnik

Wysłany: Czw 05 Lis, 2015   

Co do olka em10II, to w różnych testach jakie czytałem opisywana jest jego wysoka jakość zdjęć natomiast filmowanie jest jakoś testowane po macoszemu... Jakaś zmowa czy coś panuje. W gazecie nawet czytałem coś takiego "Tryb filmowy, jak na bezlusterkowca przystało jest bardzo dobry, filmy nakręcimy w jakości HD 1920x..." i koniec.

Z tego co się naszukałem, to jednak do filmowania panas lub soniaki.

Kolego, a powiedz jak się w tym G7 spisuje AF? W pomieszczeniu w szczególności.

WinSho 
Nowy

Wysłany: Sob 07 Lis, 2015   

snoopy071 napisał/a:
muzyk, wiem że pracuje af i stabilizacja, ale dlaczego tak głośno, wszystkie odgłosy zostaja nagrane heh...
WinSho, tak myślałem nad OM-D E-M10 mark II, jednak głównie szukałem sprzętu dobrej jakości nagrania nad jakością obrazu, stąd taki wybór. pozdrawiam

Dzięki za informację. Ja za to szukam aparatu do foto a wideo to tylko dodatek. Byłem niedawno w sklepie porównać kilka modeli bezlusterkowców i wybór padł na Panasia G7! Tak do foto wygrał Panasonic...samo body bardzo fajnie wykonane, mnie w ogóle nie przeszkadza, że to plastik. Ekstra grip, mała waga i co ważne super wyważenie, wygoda obsługi najlepsza ze wszystkich innych modeli jakie testowałem i ten wspaniały AF!! Olek M10 przegrał już na starcie, mały praktycznie niezauważalny grip, złe wyważenie aparatu powodują że ergonomia i obsługa mnie nie leży kompletnie. Jedynie Sony A6000 daję radę jednak bateria się rozładowała i nie zdążyłem zrobić fotek testowych.

Odpowiedz do tematu